eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Jako poslední postoupila v Eurolize do play off milionářská Darussafaka

📁 Články, Evropské poháry, Topstory 🕔7.4.2017
Jako poslední postoupila v Eurolize do play off milionářská Darussafaka

Please enter banners and links.

DOPLNĚNO! Klub nejbohatšího Turka Ferita Sahenka porazil v přímém souboji o postup Crvenou Zvezdu Bělehrad a do vyřazovacích bojů půjde z osmého místa.

Domácí šli za postupem od úvodního rozskoku a po třech minutách už vedli 10:0. Hosté jim po zbytek zápasu neustále hleděli na záda a dlouho museli dotahovat dvoucifernou ztrátu, která se krátce po změně stran vyšplhala na patnáct bodů. Na konci třetí části ale jejich obrana tři minuty nedovolila hráčům Dacky ani bod a obr Kuzmič snížil na 52:49. Vyrovnání ovšem odmtl jeho spoluhráč Dangubič, který minul trojku z dobré pozice, zatímco na druhé straně úspěšně zakončil akci dva plus jedna Lotyš Bertans. V závěrečné čtvrtině ještě hosté snížili na 55:51, pět minut před koncem už ale znovu prohrávali dvouciferným rozdílem a vyčerpaní v závěru jen bezmocně sledovali postupové oslavy domácího týmu.

Darussafaka Dogus Istanbul – Crvena Zvezda mts Bělehrad  78:62
Wanamaker 22, Wilbekin 16, Žižič 11 – Kuzmič 14, Jenkins 12, Simonovič 10

Dramatickou podívanou nabídl souboj v Moskvě, kde CSKA po velkém boji udolal Olympiakos, byť v průběhu druhého poločasu vedl už o čtrnáct bodů. Hosté totiž v závěrečných deseti minutách vyrukovali s agresivní obranou a bod po bodu se nebezpečně začali přibližovat. Jejich soustředěný tlak vyvrcholil půldruhé minuty před koncem, když křídelník Papapetru přesnou trojkou vyrovnal na 81:81. Radost hostů ale měla jepičí život. Domácí eso Miloš Teodosič zařídil koš s faulem a po něm zvýšil na klíčový rozdíl pěti bodů z trestných hodů Američan Higgins, který posléze uzavřel i účet celého utkání.

CSKA Moskva – Olympiakos Pireus  90:86
De Colo a Teodosič 23, Higgins 12 – Papapetru a Spanulis 16, Papanikolau 13

Souboj dvou nejslabších celků letošního ročníku v Miláně vyzněl překvapivě jasně pro hosty z Kazaně, kteří po vyrovnané první půli zcela ovládli dějství ve zbývajících dvou čtvrtinách. O osudu zápasu rozhodlo osm minut třetí části, během nichž si ruský celek vytvořil pohodlný náskok šestnácti bodů, který v průběhu závěrečné čtvrtiny dokázal navýšit až na 25 bodů. Domácí druhý poločas prohráli 55:29 a s výjimkou křídelníků Sanderse a Pascola podali zbývající hráči slabý výkon. V týmu Unicsu naopak zazářil dlouhán Latavious Williams, který minul jediný pokus ze hry a zaznamenal 20 bodů a 12 doskoků.

EA7 Emporio Armani Milán – Unics Kazaň  68:91
Pascolo 18, Sanders 14, Cinciarini, Hickman, McLean a Simon 8 – Williams 20, Langford 13, Colom 12

Real měl doma proti Efesu drtivý finiš. V závěrečné čtvrtině prohrával sedm minut před koncem 72:70, aby ve zbývajícím čase nastřílel 27 bodů, včetně sedmi trojek, a soupeři zasadil tvrdé KO. O více než polovinu všech bodů se v inkriminované době postaral Jaycee Carroll, který v utkání minul jedinou střelu a s 29 body byl hlavní hvězdou zápasu. Trenér Laso šetřil tahouna Sergia Llulle, který odehrál jen 13 minut. Dokonale jej však zastoupil Dontaye Draper. Američan zaznamenal čtyři trojky a s 16 body byl druhým nejlepším střelcem Realu.

Real Madrid – Anadolu Efes Istanbul  97:80
Carroll 29, Draper 16, Randolph 9 – Dunston 15, Brown 14, Heurtel 13

Foto. Facebook

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace