eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

V Eurocupu se rozhořely vyřazovací boje o postup do Euroligy

📁 Články, Evropské poháry, Topstory 🕔1.3.2017
V Eurocupu se rozhořely vyřazovací boje o postup do Euroligy

Please enter banners and links.

Čtvrtfinálové série v Eurocupu odstartovaly vítězstvími domácích týmů.   

Petrohrad odjížděl k úvodnímu čtvrtfinálovému duelu jako jeden z nejofenzivnějších týmů soutěže, hráči Krasnodaru si však nenechali vnutit jeho styl hry a v pozičním útoku plně využili své převahy. V průběhu zápasu o poznání lépe stříleli; postupně si vypracovali dvouciferný náskok, který si udržovali i po přestávce a v závěrečné fázi zápasu svého soupeře úplně převálcovali. Sedm minut před koncem se jejich náskok přehoupl přes 20 bodů a do páteční odvety mají hosté čas vymyslet, jak odvrátit vyřazení, jelikož sázka na střelbu z dálky – proměnili 6 z 32 pokusů – se tentokrát ukázala chybnou.

Lokomotiv Kubáň Krasnodar – Zenit Petrohrad  75:52
Collins a Vujukas 12, Ivljev 10 – Karasev a Mbakwe 12, Toolson 11

Nečekaně hladký průběh měl i souboj v Jeruzalému, kam zavítala španělská Gran Canaria. Její tradiční střelci z dálky tentokrát propadli – Kyle Kuric s Albertem Oliverem proměnili dohromady jen 2 z 12 pokusů z dálky, zatímco ti domácí zasypali svého soupeře ve třetí části pěti trojkami. Díky nim se mu dostali na kobylku a v závěrečných deseti minutách jej dorazili podkošoví hráči v čele s Amarem Stoudemirem.

Hapoel Bank Yahav Jeruzalém – Herbalife Gran Canaria  87:67
Dyson 20, Kinsey a Stoudemire 14 – McCalebb 12, Kuric 10, Báez 8

Valencii patřil proti moskevským Chimkám úvodní poločas a než se hosté stačili pořádně rozkoukat, prohrávali dvouciferným rozdílem, který se v polovině druhé čtvrtiny vyšplhal až na 18 bodů. Domácí byli velice aktivní pod soupeřovým košem a z druhé šance vytěžili řadu bodů. Hosté se dostali do hry až v závěrečné čtvrtině. V poslední minutě dlouhán Todorovič snížil na 82:80, vzápětí ale skóroval hrdina zápasu San Emeterio a vedení v sérii pečetili z trestných hodů Dubljevič a Van Rossom.

V odvetě se španělský tým ovšem bude muset obejít bez obra Kravcova a rozehrávače Diota, kteří v průběhu utkání odstoupili kvůli zranění.

Valencia BC – Chimki Moskva  88:82
San Emeterio 17, Dubljevič a Van Rossom 11 – Šved 24, Hummel 13, Rowland 12

Bayern doma porazil Malagu i podruhé v sezóně a k vedení ve čtvrtfinálové sérii vykročil na konci první půle. Během tří minut si šňůrou devíti bodů v řadě vytvořil dvouciferný náskok, který se v dalším průběhu zápasu ukázal jako rozhodující. V úvodu závěrečné části dvakrát skóroval robustní Maik Zirbes, Bayern vedl 73:58 a hosté, byť se dvakrát přiblížili na rozdíl pěti bodů, už neměli síly průběh zápasu zvrátit.

Bayern Mnichov – Unicaja Malaga  91:82
Zirbes 15, Redding 13, Booker 12 – Musli 15, Brooks 14, Smith a Suárez 12

Foto: Facebook

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace