eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Real Madrid se prostřílel zpět do čela Euroligy | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Real Madrid se prostřílel zpět do čela Euroligy

📁 Články, Evropské poháry, Topstory 🕔11.3.2017
Real Madrid se prostřílel zpět do čela Euroligy

Please enter banners and links.

Španělský mistr předvedl proti Crvené Zvezdě v prvním poločasu výkon z říše snů.   

Crvena Zvezda přijela do Madridu bez rozehrávače Joviče a jeho organizační schopnosti týmu velice scházely. Domácí vtrhli do zápasu jako velká voda; po úvodní čtvrtině, v níž zaznamenali šest trojek, vedli o čtrnáct bodů, na konci první půle už o devatenáct a na svém kontě měli nevídaných 63 bodů. Vysoký náskok postavil Real do komfortní situace a ve druhé půli svého soupeře dorazil. Pravda, s 80%ní střelbou ze střední vzdálenosti a 30 asistencemi snad ani prohrát nešlo, tím spíš, když šest hráčů v průběhu zápasu zaznamenalo nejméně 11 bodů a Sergio Llull dosáhl na double double za 12 bodů a 10 asistencí.

Real Madrid – Crvena Zvezda mts Bělehrad  98:68
Ayón, Mačiulis a Taylor 12 – Simonovič 13, Jenkins 10, Bjelica a Wolters 9

Bamberg nachytal v Istanbulu domácí Efes na švestkách. Favorit sice díky 19 bodům Browna s Osmanem dobře začal, v příštích dvaceti minutách ale zcela přenechal iniciativu soupeři. V úvodu druhé části nedal pět minut koš, čehož hosté šňůrou šestnácti bodů v řadě využili k obratu ve vývoji a díky Radoševičovi s Millerem vedli na konci prvního poločasu dvouciferným rozdílem. Ve svém střeleckém galapředstavení oba hráči pokračovali i po změně stran a když se osm minut před koncem zápasu přehoupl náskok německého mistra přes 20 bodů, šel Efes do kolen.

Anadolu Efes Istanbul – Brose Bamberg  68:87
Osman 15, Brown 13, Heurtel a Paul 11 – Melli a Radoševič 16, Lo 15

Do sestavy Olympiakosu se vrátil uzdravený kapitán Spanoulis a 8 body a 8 asistencemi pomohl k vítězství nad tureckou Darüssafakou. V úvodní čtvrtině se domácí od soupeře odpoutali díky 9 bodům Ericka Green v řadě, po čtyřech minutách druhé části už reds vedli dvouciferným rozdílem, který se díky třem trojkám vyšplhal na konci poločasu na patnáct bodů. Nápor Olympiakosu neustal ani po přestávce. Zmiňovaný Spanoulis upravil v polovině třetí části z trestného hodu na 63:43 a ačkoliv se pak ofenzivní stroj zadrhl, ztráta byla příliš vysoká, než aby ji hosté dokázali smazat.

Olympiakos Pireus – Darüssafaka Dogus Istanbul  81:73
Birch 13, Lojeski 12, Green 11 – Wanamaker 23, Clyburn 20, Anderson 12

Foto: Facebook

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace