eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Krasnodar selhal s Malagou, Valencie porazila Jeruzalém | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Krasnodar selhal s Malagou, Valencie porazila Jeruzalém

📁 Články, Evropské poháry, Topstory 🕔15.3.2017
Krasnodar selhal s Malagou, Valencie porazila Jeruzalém

Please enter banners and links.

Úvodními zápasy odstartovalo semifinále letošního Eurocupu.

Ruský Krasnodar doma dobře začal. Šňůrou osmi bodů v řadě se ujal vedení 19:10, postupně ale jeho síla slábla a iniciativa se přesouvala na stranu španělského soupeře. V polovině druhé čtvrtiny vyrovnal Dani Díez trojkou na 25:25 a stejný hráč zařídil Malaze i vedení po první půli. Hosté se na konci třetí čtvrtiny ujali vedení 44:42 a od té chvíle už jim domácí pouze hleděli na záda. Co hůř, v závěrečných deseti minutách se úplně položili. Téměř čtyři minuty nedali koš, Malaga rázem vedla dvouciferným rozdílem a bylo hotovo.

Domácí tým propadl ve střelbě z dálky. Proměnil pouze dvě z dvaceti trojek, zatímco hosté při stejném počtu pokusů byli o sedm trojek lepší.

Lokomotiv Kubáň Krasnodar – Unicaja Malaga 57:73
Jones 17, Rochestie 14, Janning 10 – Brooks 18, Fogg 15, Díez 9

Hráči Hapoelu Jeruzalém si letos ve Valencii už zahráli, narozdíl od zápasu v základní části, kdy zvítězili 81:77, odešli v úvodním semifinálovém klání poraženi. S favoritem dokázali zásluhou agilního Kinseye držet krok pouze v první půli, kterou prohráli o bod 36:35. Po změně stran se ale rozehráli dlouháni Dubljevič s Thomasem a náskok španělského týmu začal narůstat. Hapoel ještě zabojoval, Kinsey snížil trojkou na 58:56, domácí ale kontrovali šňůrou šesti bodů a ta rozhodla. V posledních pěti minutách totiž Fernando San Emeterio zaznamenal sám 12 bodů a unavené hosty dorazil.

Domácí kapitán Rafa Martínez dal v utkání dvě trojky a stal se s 208 zásahy nejúspěšnějším trojkařem v historii Eurocupu.

Valencia BC – Hapoel Bank Yahav Jeruzalém 83:68
San Emeterio 21, Dubljevič a Sastre 11 – Kinsey 22, Jerrells 13, Stoudemire 10

Foto: Facebook

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace