eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Jan Veselý se vrátil po zranění vítězstvím v derby | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Jan Veselý se vrátil po zranění vítězstvím v derby

📁 Články, Reprezentace, Topstory, Zahraniční soutěže 🕔8.3.2017
Jan Veselý se vrátil po zranění vítězstvím v derby

Please enter banners and links.

Český dlouhán pomohl Fenerbahce 10 body k udržení prvního místa v tabulce turecké Superligy.

Po zranění kotníku už není ani památky a Jan Veselý vyběhl do derby proti bohaté Darussaface na 21 minut, během nichž zaznamenal 10 bodů a výtečně zastoupil Američana Ekpeho Udoha, který po bolestivém zásahu do kliční kosti od mladého Chorvata Žižiče musel z utkání odstoupit. Veselý proměnil všechny čtyři pokusy ze hry, stejně jako oba trestné hody, a přidal ještě 5 doskoků, 2 asistence a 1 blok. V závěru zápasu se blýskl dvěma parádními smečemi, díky nimž si Fenerbahce drželo bezpečný náskok a nakonec slavil vítězství 79:76 a udržel si vedení v tabulce Superligy.

Ve španělské ACB lize uspěl pouze David Jelínek. Jeho Andorra porazila po velkém boji 85:77 Manresu a český reprezentant zakončil krátce před koncem smečí závěrečný nápor, jímž domácí otočili během půldruhé minuty z 74:76 na 83:77 a desátým vítězstvím v sezóně si udrželi šanci na postup do play off. Jelínek zaznamenal 9 bodů, 1 doskok a 3 asistence a v českém minisouboji měl díky vítězství navrch nad Patrikem Audou. Ten zaznamenal v dresu Manresy rovněž 9 bodů, 2 doskoky a 1 asistenci.

Podruhé za sebou dostal nečekaně hodně prostoru Adam Pecháček, jeho Obradoiro ale utrpělo v Las Palmas v duelu s Gran Canarií vysokou porážku 91:57 a v boji o záchranu si znovu zkomplikovalo svou situaci. Odchovanec Sokola Pražského zaznamenal 6 bodů a 2 doskoky, na konci třetí části si ale po střetu s bránícím Američanem Kuricem pod košem domácích poranil levý kotník a zápas pro něj předčasně skončil.

DOPLNĚNO! Zranění kotníku je vážnější, než se původně zdálo. Vyšetření odhalilo přetržení vazů, Pecháček v pátek podstoupí operaci a sezóna pro něj skončila.

Porážkou 77:71 dopadl souboj madridských Estudiantes v Badaloně. Český obr Ondřej Balvín sice dělal co mohl, pod košem se bil jako lev, k vítězství Estu ovšem nepomohly ani jeho 4 body a 9 doskoků. V závěru zápasu, kdy se hosté přiblížili na rozdíl čtyř bodů, ovšem na palubovce scházel.

Česká kolonie ve španělské nejvyšší soutěži je od neděle početnější. V dresu Zaragozy debutoval teprve šestnáctiletý rozehrávač Vít Krejčí. Odchovanec píseckého basketbalu, který působí v srdci Aragonie od roku 2014 a momentálně hraje za juniorský tým, dostal šanci na posledních čtrnáct sekund třetí části. Do statistik se sice nezapsal, nastoupit na palubovku během vůbec prvního zápasu mezi hráči A týmu se ale nepovede hned tak někomu.

Ve Španělsku ještě zůstaneme. V tamní čtvrté lize si suverénní pozici udržuje Santander. Vedoucí tým skupiny A porazil vysoko baskický celek Ulacia Zarautz 74:48 a dlouhán Tomáš Hampl pomohl k vítězství 16 body, 6 doskoky a 3 asistencemi.

Helios Domžale zvítězil v odvetném čtvrtfinálovém utkání nad Rogaškou 67:62 a zahraje si tak Final Four Alpe Adria Cupu. Rozehrávač Tomáš Kyzlink zaznamenal v utkání 13 bodů, 4 doskoky a 3 asistence a společně s rozehrávačem Močnikem v závěru rozhodl v jinak vyrovnaném zápase o postupu Domžale. Nabuzený tým Heliosu si zároveň ve slovinské lize vyšlápl na Krku Novo Mesto. Účastníka adriatické ABA ligy porazil 84:78, k čemuž Kyzlink pomohl 3 body, 3 doskoky a 1 asistencí.

Wels prohrál v rakouské lize doma s Vídní 77:70, musel se však obejít bez Aleše Chána, jehož do hry nepustilo zranění.

U našich sousedů na Slovensku měl v uplynulém týdnu napilno hlavně Filip Halada, který s Komárnem postoupil do závěrečného turnaje Final Four Alpe Adria Cupu. Ve slovinském Lašku sice jeho tým prohrál 72:67, díky vítězství v prvním utkání 80:68 mu však stačila k postupu i těsná porážka. Ve slovenské soutěži pak Komárno nejprve přestřílelo Levice 91:72, aby vzápětí podlehlo v Prievidze úřadujícím mistrům 90:74. Haladovi se příliš nedařilo. Ve Slovinsku nebodoval, v Prievidze dal pouze 6 bodů a přidal 3 doskoky.

Smůlu měl kapitán Handlové Luboš Stria. Jeho tým nejprve doma podlehl těsně vedoucím Košicím 90:88 a Stria zaznamenal 5 bodů, 3 doskoky a 2 asistence. V dalším kole naštěstí sice Handlová zabrala naplno, doma si poradila s Karlovkou 80:75, jenže český křídelník proseděl kvůli zranění zápas jen mezi náhradníky.

Foto: Facebook

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace