eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Fenerbahce prohrálo derby o klíče od Istanbulu | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Fenerbahce prohrálo derby o klíče od Istanbulu

📁 Články, Evropské poháry, Topstory 🕔23.3.2017
Fenerbahce prohrálo derby o klíče od Istanbulu

Please enter banners and links.

DOPLNĚNO! Navzdory mohutnému finiši turecký mistr nestačil na konkurenční Efes, který má díky vítězství postup do play off v kapse.

Derby v Istanbulu v solidně zaplněné Ibdi Ipekci Areně vyhráli těsně domácí hráči Efesu, kteří tak po předchozí výhře v Kaunasu učinili rozhodující krok k postupu do play off. Fenerbahce nastoupilo do zápasu už s Bogdanovičem, ale bez zraněného Datomeho, a od začátku muselo dotahovat náskok Efesu. Domácí šli v polovině druhé části do dvouciferného vedení, které na konci třetí části narostlo až na 15 bodů. Závěrečných deset minut sice bylo plně v jejich režii, v poslední minutě ale za stavu 78:76 proměnil s chladnou hlavou oba trestné hody dlouhán Honeycutt a protože se po snížení Bogdanoviče závěrečná trojka rychlíka Dixona neujala, mohl Efes slavit vytoužený postup do play off.

Český reprezentant Jan Veselý zaznamenal 7 bodů a 4 doskoky, společně s Američanem Udohem však proměnili jen 5 z 18 střel z pole a tentokrát zaostali za podkošovými hráči soupeře, kteří stříleli o poznání přesněji.

Anadolu Efes Istanbul – Fenerbahce Istanbul  80:77
Dunston 14, Granger 13, Brown a Paul 10 – Dixon 19, Bogdanovič 16, Kalinič 12

Hráči Žalgirisu napravili v Tel Avivu selhání z předchozího kola, zatímco domácím po vítězství v Istanbulu tentokrát nepomohlo ani čtrnáct trojek. Na konci první čtvrtiny šel Žalgiris po koši Australana Motuma do vedení 15:14 a od té chvíle měl zápas pod kontrolou. Během tří minut se na konci první půle dostal do dvouciferného vedení a na začátku závěrečného dějství vedl už 75:60. Domácí sice následně mohutným náporem snížili až na 79:75, pak ale inkasovali devět bodů v řadě a zápas dohráli ve velké křeči.

Maccabi Fox Tal Aviv – Žalgiris Kaunas  77:93
Rudd 16, Landesberg 11, Smith a Simpson 10 – Ulanovas 20, Pangos 15, Jankunas 12

Úchvatný vstup do zápasu zajistil Panathinaikosu vítězství na horké půdě v Baskicku. Jedenáctibodovou šňůrou, kterou zakončil parádní smečí ještě nedávno domácí Mike James, se hosté ujali vedení 18:4 a na konci úvodního dějství vedli po trojkách Singletona s Gabrielem už rozdílem 18 bodů. Hráči Baskonie nemohli dlouho najít správný rytmus a pohyblivá zónová obrana soupeře je přiváděla k zoufalství. Ve třetí čtvrtině činila jejich ztráta už 22 bodů a nepomohl jim ani závěrečný finiš, kdy snížili na 67:61, neboť se na druhé straně trefil dlouhán Gist a definitivně sfoukl plamínek naděje na zvrat.

Baskonia Vitoria – Panathinaikos Superfoods Atény  63:72
Hanga 13, Voigtmann 12, Budinger 11 – Singleton 18, Gist a James 11

Obdobný průběh měl i souboj v Miláně, kde hosté z Bambergu vyhráli úvodní čtvrtinu 29:14 a ve druhé se jejich náskok vyšplhal na rovných dvacet bodů. Domácí se nevzdali, v závěrečné čtvrtině úřadoval pod košem nezastavitelný obr Raduljica a dvě minuty před koncem Milánští prohrávali už jen 77:72. O vítězství je připravil Francouz Causeur, který trefil veledůležitou trojku, resp. chabá vlastní produktivita v koncovce, kdy minuli klíčové střely.

EA7 Emporio Armani Milán – Brose Bamberg  76:84
Hickman 20, Raduljica 19, Cinciarini 9 – Causeur 17, McNeal 12, Melli a Radoševič 9

Foto: Facebook

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace