eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Extraliga juniorek: Tři týmy mají MČR na dosah, Sparta srovnala krok s Hradcem

📁 Články, Domácí soutěže, Mládež, Topstory 🕔21.3.2017
Extraliga juniorek: Tři týmy mají MČR na dosah, Sparta srovnala krok s Hradcem

Please enter banners and links.

SŠMH Brno nedalo soupeřkám z Prostějova šanci ani v neděli a jasně ovládlo i druhý duel. Domácí hráčky si dvouciferné vedení vypracovaly již během první čtvrtiny. Hosté dokázali ve druhé části manko mírně stáhnout, po změně stran ale opět dominovalo Brno. Prostějov tentokrát stačil soupeřkám na doskoku, rozhodla ale jeho horší úspěšnost střelby za dva body a více ztrát. Brno vedla s patnácti body Kristýna Brabencová (z pole 6/4, trojky 3/1, TH 4/4), která navíc zapsala i osm doskoků a dvě asistence. Prostějov spoléhal na Evu Šmerákovou, která získala double – double za šestnáct bodů a dvanáct doskoků.

Trutnov ani tentokrát nestačil na pražský USK, druhý hrací den ho ale dokázal potrápit. Východočešky vyhrály úvodní desetiminutovku a v poločase ztrácely pouhé tři body. Na začátku druhého poločasu se Trutnov ještě jednou dostal do vedení, poté ale začal domácí celek postupně získávat vítězství na svou stranu. Trutnov zlepšil procento střelby, USK ale proměnil hned polovinu svých pokusů. O bodový přísun domácích se opět postarala Michaela Krejzová (17), o dva body více nastřílela Veronika Voráčková, která připojila i osm doskoků, pět asistencí a deset získaných faulů. Komplexní výkon podala na druhé straně křídelnice Anna Rylichová, autorka deseti bodů, osmi doskoků a čtyř asistencí.

Ani Ostrava nedovolila soupeřkám vyhrát a srovnat tak stav série. Ačkoliv KP Brno ztrácelo po deseti minutách deset bodů, ve druhé čtvrtině se dokázalo zvednout a náskok domácího týmu stáhnout. Po změně stran si ale Ostrava vzala dvouciferné vedení zpět a již nedovolila Brnu znovu se dotáhnout. Domácí zvítězili i přes absenci rozehrávačky Natálie Raškové. Ostrava sice zapsala více ztrát, měla ale více doskoků a více střel. Oslabené bylo i Brno, kterému chyběla opora Tereza Zítková. Nejlepší střelkyní zápasu byla s devatenácti body Anežka Kopecká.

Stav série na 1:1 ovšem srovnala pražská Sparta, která druhý den přehrála Hradec Králové tříbodovým rozdílem. Tentokrát to byly domácí hráčky, které v poločase vedly o šestnáct bodů. Lvice ale dokázaly zmobilizovat síly a náskok stáhly, vedení na svou stranu ale překlopit nedokázaly. Lvice sice proměnily hned polovinu střel za tři body, Sparta si však díky útočným doskokům vytvořila více střel a celkově doskakovala lépe, navíc si dokázala vynutit i více trestných hodů. V dresu Hradce devatenáct bodů nastřílely Karolína Šotolová a Simona Růžková, Sparta se ale mohla spolehnout na Julii Reisingerovou, která zapsala double – double za dvacet sedm bodů a jedenáct doskoků.

Pokračování: 1 2 3 4
Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace