eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Extraliga juniorek: Tři týmy mají MČR na dosah, Sparta srovnala krok s Hradcem

📁 Články, Domácí soutěže, Mládež, Topstory 🕔21.3.2017
Extraliga juniorek: Tři týmy mají MČR na dosah, Sparta srovnala krok s Hradcem

Please enter banners and links.

SŠMH Brno, které ovládlo základní část, nezaváhalo v úvodním utkání vyřazovacích bojů a přehrálo Prostějov. O svém vítězství však domácí hráčky rozhodly až ve druhém poločase, který vyhrály 43:18. Brno lépe střílelo z pole, trápily ho ale trestné hody. Prostějov soupeřkám nestačil na doskoku, zapsal také více ztrát. Hned čtyři hráčky Brna nastřílely dvouciferný počet bodů, nejvíce jich zapsala Adéla Neubauerová (16). Lucii Hoškovou dělil jediný doskok od zisku double – double. Na straně Prostějova se devatenácti body blýskla Michaela Krátká (z pole 5/3, trojky 5/2, TH 9/7), navíc přidala i devět doskoků, dvě asistence a šest získaných faulů.

Roli favorita potvrdil i USK, který si poradil s Trutnovem. Pražský tým lehce odskočil již v první čtvrtině a své vedení navyšoval po zbytek utkání. Východočešky trápila střelba, za dva body střílely s úspěšností 22% a nevsítily ani jednu trojku. Naopak je může těšit vyšší počet doskoků. USK zapsal méně ztrát a mohl se opřít o tři výraznější střelkyně, kterým s devětadvaceti body vévodila reprezentantka Michaela Krejzová. Utkání na trutnovských týmových stránkách okomentoval trenér Petr Kapitulčin: “Nezbývá nám než se pokusit do zítřka se vzpamatovat, pokusit se zopakovat dnes dobře zvládnuté úkoly (pokud necháme dnes ubráněné hráčky rozehrát tak nemáme šanci), a k tomu přidat větší aktivitu v útoku, protiútok, úspěšnost střelby a obranu Krejzové. Potom můžeme zabojovat o lepší výsledek. “ 

SBŠ Ostrava, třetí tým základní části, porazila KP Brno. Domácí hráčky vedly po dvaceti minutách o devět bodů a ani po změně stran nepustily soupeřky zpět do hry. Ostrava výborně střílela za dva body a dominovala na doskoku, díky dvaceti útočným doskokům měla o šestnáct střel více. Anna Pavlicová získala double – double za čtrnáct bodů a třináct doskoků, Natálie Rašková se blýskla pěti body a sedmi asistencemi. KP Brno s patnácti body vedla Klára Čechovičová, třináct bodů přidala Tereza Zítková.

Hradecké lvice dokázaly uspět na palubovce Sparty a ujaly se vedení v této sérii. Po vyrovnané první čtvrtině, kterou Hradec vyhrál rozdílem jediného koše, se hostující hráčky rozehrály k výbornému výkonu a odskočily domácím na rozdíl šestnácti bodů. Ani druhý poločas nepřinesl žádnou změnu a lvice tak získaly velmi cenné vítězství na hostujícím hřišti. Hradec lépe střílel, byl lepší na doskoku a zapsal i méně ztrát. O bodový přísun se postaraly hned čtyři hráčky, Karolína Šotolová jim vládla s dvaadvaceti body (z pole 13/5, trojky 8/4), navíc přidala pět doskoků, asistencí i zisků. Double – double v dresu Sparty zapsala Julia Reisingerová, která ke čtrnácti bodům připojila devatenáct doskoků.

Pokračování: 1 2 3 4
Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace