eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Extraliga juniorek: SŠMH Brno vyhrála základní část, ani jednou neprohrála

📁 Články, Domácí soutěže, Mládež, Topstory 🕔9.3.2017
Extraliga juniorek: SŠMH Brno vyhrála základní část, ani jednou neprohrála

Please enter banners and links.

SŠMH Brno přijela na hřiště Ostravy jako jediný neporažený tým extraligy a domácí hráčky nebyly daleko od pokoření této statistiky. Ostrava se Brna držela po celý zápas, ačkoliv v poločase ztrácela osm bodů. Domácí ale nesložili zbraně a do čtvrté čtvrtiny se šlo za vyrovnaného stavu. Koncovku však zkušené hráčky z Brna zvládly a neporazitelnost uhájily. Ostravě se dařila střelba za tři body, ale z čáry trestného hodu proměnila pouze polovinu pokusů. Žabiny byly lepší na doskoku, zejména dvaadvacet útočných doskoků hrálo velmi důležitou roli. Tereza Vitulová vedla Brno k vítězství šestnácti body a osmnácti doskoky, Natálie Stoupalová přidala bodů třináct. Double – double na straně domácího týmu získala Anežka Kopecká, autorka dvaadvaceti bodů a jedenácti doskoků.

Prostějov byl na domácí půdě úspěšný, když si poradil s druhým brněnským celkem. KP Brno v poločase ztrácelo jedenáct bodů, ani po změně stran se mu však nepodařilo vrátit do zápasu. Domácí se opírali o velmi dobré procento střelby, když proměnili téměř polovinu tříbodových střel (27/13), navíc dominovali na doskoku (56 – 28). Terezie Frgalová zapsala do statistik osm bodů, dvacet doskoků, sedm asistencí a tři zisky, Růžena Slivečková byla nejlepší střelkyní týmu s dvaceti body. Tereza Zítková byla s devatenácti body vedoucí střelkyní v dresu KP Brna.

Žd’ár nad Sázavou si připsal druhé vítězství v letošním extraligovém ročníku, doma přehrál Jablonec nad Nisou. Domácí hráčky si již během úvodní čtvrtiny vypracovaly dvouciferné vedení, které si už nenechaly vzít. Jablonec byl sice lepší na doskoku, trápil ho ale vysoký počet ztrát. Hostující hráčky navíc neproměnily ani jedinou střelu zpoza tříbodového oblouku, zatímco domácí jich vsítili hned sedm. Žd’ár se mohl spolehnout hned na čtyři hráčky, které se dostaly do dvojciferných čísel. Nejvíce bodů nastřílela Zuzana Máchová (16, z pole 5/3, trojky 4/3, TH 2/1). Kristýna Ješkeová v dresu Jablonce zapsala double – double za jedenáct bodů a deset doskoků.

USK Praha byl proti Slovance favoritem a svou roli potvrdil. První desetiminutovku ovládl poměrem 21:6 a nedal soupeřkám žádnou šanci na zvrat. USK dominoval na obou koncích palubovky, což se projevilo i na statistikách. Hned pět hráček nastřílelo dvouciferný počet bodů, opora Michaela Krejzová jich nasázela jednadvacet. Ani jedna hráčka Slovanky nezaznamenala více než devět bodů. USK jako tým zapsal třináct asistencí, Slovanku může těšit jednociferný počet ztrát.

Trutnov první poločas trápil Spartu, ta jeho tlaku nakonec odolala. První čtvrtina skončila pouze o bod pro pražský celek, v poločase Východočešky ztrácely hratelných jedenáct bodů. O výhře domácího týmu rozhodlo třetí dějství, které Sparta vyhrála 29:5. Pražský tým proměnil pouze jednu trojku, z pole ale střílel s úspěšností 50%. Trutnov vyhrál na doskoku, ale zapsal vysoký počet ztrát. Julia Reisingerová byla s dvaceti body nejlepší střelkyní na straně Sparty, Kristýna Herinková se sedmnácti body na straně Trutnova.

Strakonice nestačily na hradecké lvice, které si z palubovky soupeřek odvezly třicetibodové vítězství. Jihočešky dokázaly s hostujícím celkem držet krok během prvního poločasu, ve druhé půli se projevila převaha Hradce. Strakonice sice střílely s lepší úspěšností, Hradec měl ale k dispozici vyšší počet střel díky třiadvaceti útočným doskokům. Strakonice také trápily ztracené míče, kterých zapsaly pětatřicet. Hned šest z osmi hradeckých hráček nastřílelo dvouciferný počet bodů, Strakonicím výrazně chyběla opora Ludmila Dudáčková. Isnelle Natabou získala double – double za čtrnáct bodů a dvanáct doskoků, strakonická Lucie Poláčková zatížila konto soupeřek šestnácti body.

Sobotní výsledky: 

SBŠ Ostrava – SŠMH Handicap Brno 65:69

OP Prostějov – KP Brno 84:62

BK Žd’ár nad Sázavou – Bižuterie Jablonec nad Nisou 70:42

USK Praha – Basket Slovanka 88:38

BA Sparta Praha – Loko Trutnov 85:53

BK Strakonice – Sokol Hradec Králové 50:80

SŠMH Brno zvítězila i v neděli v hale Prostějova a základní část sezóny zakončila bez jediné porážky. Brněnský tým vedl již v poločase o dvacet bodů a poměrně brzy tak rozhodl o svém vítězství. Brno velmi dobře střílelo z pole a výborně doskakovalo, také se tradičně mohlo spolehnout na širší lavičku. Každá hráčka se navíc zapsala do střelecké listiny. Pivotka Tereza Vitulová se opět blýskla ziskem double – double, když nastřílela patnáct bodů a doskočila deset míčů. Prostějov se opíral o Evu Šmerákovou a Michaelu Krátkou, které se dohromady postaraly o více než polovinu bodů svého týmu.

Ostrava zakončila základní část vítězstvím, na domácím hřišti porazila KP Brno. To mělo před sebou těžký úkol, neboť přijelo pouze s pěti hráčkami. Domácí celek byl od začátku zápasu lepší na obou koncích palubovky a rychle si vypracoval dvouciferný náskok. Zatímco domácí hráčky střílely s úspěšností přes padesát procent, Brno na tom bylo o něco hůř. Ostrava měla převahu na doskoku a zapsala méně ztrát. Nejlepší střelkyní utkání byla s dvaceti čtyřmi body brněnská Tereza Zítková. Ostrava po základní části končí na třetí příčce, KP Brno půjde do vyřazovacích bojů z šestého místa.

USK Praha si poradil i s Jabloncem, základní část tak zakončil pouze se třemi porážkami. Pražský tým o svém úspěchu opět rozhodl již během prvního poločasu, když na tabuli po dvaceti minutách svítilo skóre 44:18. Úspěšnost střelby byla podobná na obou stranách, mezi hlavní výherní faktory USK patřil vyšší počet útočných doskoků a nižší počet ztrát. Andrea Ulrichová se blýskla pětadvaceti body a deseti doskoky, Jablonec táhla s patnácti body a čtrnácti doskoky Kristýna Ješkeová.

Žd’ár nad Sázavou nebyl daleko od třetího extraligového vítězství, Slovanka však byla v koncovce nakonec lepší. Domácí hráčky vyhrály první čtvrtinu, poté měly převahu soupeřky z Prahy. Žd’ár se sice po celou dobu držel na dostřel a nenechal Slovanku odskočit, ta ale napínavý konec zápasu přece jen zvládla. K výhře jí pomohla přesnější střelba a vyšší počet doskoků, ačkoliv zaznamenala dvakrát více ztrát než domácí tým. Střelecky tým s jednadvaceti body vedla Barbora Šauerová, která připojila také čtrnáct doskoků a dva bloky. Double – double zapsala také Hana Krajáková, která nastřílela deset bodů a doskočila stejný počet míčů. Lví podíl měla na vítězství také rozehrávačka Sarah Gallasová, autorka dvaceti bodů. Heroický výkon v dresu Žd’áru předvedla Tereza Vítová, která nasázela dvacet pět bodů (z pole 17/8, trojky 3/2, TH 4/3), přidala deset doskoků, dva zisky a blok.

Vyrovnané bylo také utkání na palubovce Strakonic, kam zavítal Trutnov. Ten ve většině zápasu na domácí hráčky ztrácel, mocnou koncovkou však duel otočil na svou stranu. Výrazně se na tom podílela rozehrávačka Aneta Váchová, která během posledních pěti minut nastřílela jedenáct bodů. Domácím opět výrazně scházela pivotka Ludmila Dudáčková, Východočešky se ovšem musely obejít bez křídelnice Anny Rylichové a pivotky Terezy Patočkové. Strakonice trápily trestné hody, Trutnov byl lepší na doskoku. Eliška Petrušková byla s dvaadvaceti body nejlepší střelkyní zápasu, jediný doskok jí scházel k zisku double – double. Ten na straně Trutnova zapsala Adéla Vymazalová, když k jedenácti nastříleným bodům přidala deset doskoků.

BA Sparta zvítězila nad Hradcem Králové. Pražský tým vedl po deseti minutách hry o dvanáct bodů a soupeřky už nepustil zpět do zápasu. Lvicím se nedařila pro ně charakteristická tříbodová střelba, ztrácely také na doskoku. Sparta těžila z útočných doskoků a skórovala z druhých šancí, navíc přinutila hostující hráčky k pětatřiceti ztrátám. Hned čtyři hráčky domácího týmu nastřílely dvojciferný počet bodů, vedla je se sedmnácti Julia Reisingerová. Hradecká Isnelle Natabou se blýskla dvaceti body a dvanácti doskoky. Sparta základní část ukončila na čtvrtém místě, hradecké lvice se nacházejí o příčku za ní a oba týmy se tak utkají v play – off.

Nedělní výsledky: 

OP Prostějov – SŠMH Handicap Brno 50:75

SBŠ Ostrava – KP Brno 81:54

USK Praha – Bižuterie Jablonec nad Nisou 66:32

BK Žd’ár nad Sázavou – Basket Slovanka 75:79

BK Strakonice – Loko Trutnov 69:71

BA Sparta Praha – Sokol Hradec Králové 79:56

Play – off: 

SŠMH Handicap Brno – OP Prostějov

USK Praha – Loko Trutnov

SBŠ Ostrava – KP Brno

BA Sparta Praha – Sokol Hradec Králové

Play – out: 

Basket Slovanka, Bižuterie Jablonec nad Nisou, BK Žd’ár nad Sázavou, BK Strakonice

Zdroj foto: www.dorkybrno.webnode.cz

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace