eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Zmrtvýchvstání Fenerbahce proti Olympiakosu režíroval Bogdanovič

📁 Články, Evropské poháry, Topstory 🕔23.2.2017
Zmrtvýchvstání Fenerbahce proti Olympiakosu režíroval Bogdanovič

Please enter banners and links.

Srbský reprezentant zaznamenal 27 bodů a hlavně jeho zásluhou turecký mistr nakonec téměř ztracený zápas otočil ve svůj prospěch.

Fenerbahce doma osm minut před koncem zápasu prohrávalo po koši dlouhána Milutinova 58:47 a v tu chvíli by na něj vsadil málokdo. Po výborném výkonu ve druhé čtvrtině totiž domácí obrana propadla v té třetí a soupeř během tří minut šňůrou 11 bodů strhl vedení na svou stranu. Jenže osm minut je dlouhá doba a Bogdan Bogdanovič to moc dobře věděl. Pěti body v řadě zahájil nevídaný nápor, během něhož hosté nebyli sedm minut s to skórovat, zatímco domácí bod po bodu ukrajovali z jejich náskoku. Čtyři minuty před koncem Bogdanovič vrátil trojkou Fene vedení a když už soupeř konečně ukončil střelecké trápení, zvýšil minutu před koncem na 67:62, čímž bylo zmrtvýchvstání Fenerbahce dokonáno.

Zápas nevyšel českému reprezentantovi Janu Veselému úplně dle představ. Na palubovce byl sice velmi aktivní – dvakrát se dokonce pokusil o trojku, jenže mu scházela přesnost při zakončení a znovu jej trápily fauly. V rozhodující závěrečné čtvrtině se tak na palubovce vůbec neobjevil a během 18 minut zaznamenal v utkání 5 bodů a 5 doskoků.

Fenerbahce Istanbul – Olympiakos Pireus  67:64
Bogdanovič 27, Datome 17, Dixon 8 – Green 17, Papanikolau 13, Printezis 10

Úřadující šampioni rozhodli doma v Moskvě proti Maccabi hned v úvodní čtvrtině, kdy si šňůrou deseti bodů během dvou minut vytvořili dvouciferný náskok, který v úvodu druhé části činil už 18 bodů. Hosté ve zbývajícím čase první půle sice stav korigovali a dostali se na dostřel, jenže nebyli schopni ubránit domácí hvězdu De Cola. Francouz vrátil rozdíl skóre na dvoucifernou hodnotu a po zbytek zápasu už hráči Maccabi jen hleděli domácím na záda. K jejich cti je třeba dodat, že v Moskvě nastoupili bez svého nejlepšího střelce Goudelocka.

CSKA Moskva – Maccabi Fox Tel Aviv  93:81
De Colo 29, Hines 14, Teodosič 11 – Landesberg 19, Rudd 14, Iverson 12

V obdobném duchu se nesl i souboj v Bělehradu, kde hráči Galatasaraye dokázali vzdorovat pouze v úvodní čtvrtině. Ve druhé pak zavelel na zteč domácí kapitán Marko Simonovič a Zvezda byla rázem k neudržení. Zkušený křídelník byl u všeho důležitého a společně se spoluhráči Jenkinsem a Kuzmičem se postaral o vedení domácích o 19 bodů po první půli. Hosté dali během šesti minut pouhé čtyři body a sázka na střelbu z dálky jim vůbec nevyšla. Obraz hry se nezměnil ani po přestávce, a tak domácí nadále živí sen o postupu do play off.

Zápas nevyšel českému reprezentantovi Blaku Schilbovi. Zkušený křídelník sice vyběhl na hřiště v základní sestavě, ale v průběhu zápasu vystřelil pouze třikrát na koš a zaznamenal jen 2 body a 3 doskoky.

Crvena Zvezda mts Bělehrad – Galatasaray Odeabank Istanbul  77:58
Lazič 17, Kuzmič 16, Simonovič 12 – Micov 11, Daye, Fitipaldo a Güler 8

Milán vedl doma na Barcelonou už 45:30, poslední tři minuty prvního poločasu ale prohrál 11:0 a dovolil tak hostům vrátit se zpátky do hry. Svěřenci trenéra Repeši pak nedali na přelomu obou poločasů téměř deset minut (!) koš ze hry a majitel klubu Giorgio Armani byl rád, že se na výkon domácích dívá jen skrz černé brýle. Barcelona měla rázem zápas úplně pod kontrolou a přesnou kombinací si ve třetí části vypracovala dvouciferný náskok. Šest minut před koncem vedli Katalánci po trojce Vezenkova už 74:59 a vysoký náskok si zkušeně pohlídali.

EA7 Emporio Armani Milán – FC Barcelona Lassa  78:83
Abass 14, Cinciarini 11, Kalnietis 10 – Tomič 19, Koponen 16, Vezenkov 13

Foto: Facebook

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace