eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Základní část první ligy je minulostí | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Základní část první ligy je minulostí

📁 1.liga můžů, Články, Domácí soutěže, Topstory 🕔14.2.2017
Základní část první ligy je minulostí

Please enter banners and links.

Poslední postupující ze třetího místa skupiny A je béčko Nymburka. Bojům v play out se na poslední chvíli vyhnuly Košíře.

Poslední hádanky v tabulce musela rozluštit skupina A. Nymburk B si zajistil postup mezi nejlepších šest mužstev první ligy triumfem nad Plzní. Západočeši přijeli do Nymburku bez několika opor (Honomichl, Říha, Lejsek) a i kvůli 24 ztrátám prohráli 74-60. Výhru domácích režíroval – jak jinak – Matěj Svoboda s 28 body. Nymburk však nedržel postupové karty plně ve svých rukou. Potřeboval pomoc od Písku, který musel vyhrát na palubovce Sokola Pražského, což se nakonec vyplnilo. Pražané neměli střelecký den, z pole pálili s obdivuhodnou nepřesností 26,4 % a nic jim nebyla platná převaha na útočném doskoku (18-5). Výhru Písku systémem start – cíl měl pod patronací Dalibor Fait, jenž svému týmu pomohl 22 body a 5 doskoky. Písek získal velmi důležitý vklad pro play out, do něhož vstoupí s bilancí 7-11.

Do nadstavby o udržení se ke své radosti nepodívají basketbalisté Košíř. Ti sice vstupovali do závěrečné čtvrtiny duelu s Vysočinou s jedenáctibodovým deficitem (47-58), aby prořídlému publiku ukázali jedinečný obrat. Dvanácti body v poslední čtvrtině se o něj nejvíce zasloužil nejzkušenější hráč domácích – power forward Jan Kratochvíl. Čtyřiatřicetiletý borec si připsal double – double za 25 bodů a 11 doskoků a spolu se Zavadilem a Burianem byl hlavním tahounem ve snové čtvrtině, kterou jeho tým vyhrál 31-11. Z vítězství Košíř nemají pražádnou radost na Folimance. Béčko USK sice porazilo jasného vítěze skupina A Královské Sokoly 72-66, přesto vinou horších vzájemných zápasů s Košířemi skončilo na sedmém místě – a tedy putuje do play out. V posledním duelu A skupiny uhájil domácí palubovku litoměřický Slavoj. Severočeši zvládli na výbornou úvodní periodu, z pole trefili 12 ze 14 střel a nabyté vedení 33-19 kontrolovali po celý zbytek zápasu. Hostům z GBA nepomohl ani vynikající výkon pivota Robertse Blumbergse (32 bodů 7 doskoků).

Pokračování: 1 2 3
Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace