eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Skvělý Jurečka režíroval obrat, Opava vyzve Nymburk | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Skvělý Jurečka režíroval obrat, Opava vyzve Nymburk

📁 Články, Domácí soutěže, Ostatní domácí soutěže, Rozhovory, Topstory 🕔17.2.2017
Skvělý Jurečka režíroval obrat, Opava vyzve Nymburk

Please enter banners and links.

Několik otázek jsme položili kouči Prostějova Zbyňku Cholevovi:

Trenére, dnes jste na Opavu nestačili, co kromě 24 ztrát rozhodlo?

24 ztrát je v takovém utkání hrozně moc. V půlce jsme už měli 12 a ve druhé půli se přidala dobrá kombinace a chytrost Opavy v útoku. Několikrát nás vyškolili a ztrestali volnou trojkou a když k tomu přidáme tu rychlost a energii, kterou jsme po přestávce ztratili, je výsledek takový, jaký je. V útoku jsme hráli příliš individualisticky, přecházeli jsme volné pozice a přestože jsme se drželi pomocí doskoků, tak jsme nakonec podlehli o 22 bodů.

V prvním poločase jste hráli až s neobvyklou lehkostí, soupeře jste přehrávali jednoduchými kombinacemi… Myslíte, že ten zlom byla Šiřinova trojka s klaksonem?

Je to možné, ale oni hráli velmi dobře. Kalkulovali jsme, že když má Gniadek tři fauly, nebude moc hrát a tím pádem nás zlobit pod košem, ale oni to dávali z venku. My jsme chtěli rychle najíždět do koše, protože jsme cítili, že jsme rychlejší, ale pak nám asi došly síly a Opava si to pohlídala.

Opava měla šňůru 19-0, zažil jste někdy něco podobného?

Beztak, že jo, ale člověk na to nerad vzpomíná (úsměv).. 19-0 je dost.

Co musíte zlepšit, abyste zítra vybojovali proti Pardubicím bronz?

Samozřejmě mít méně ztrát, to nás sráží už dlouho. Musíme vylepšit souhru a obranu a proti Bekse hrát s maximálním nasazením. Ale v pondělí hrajeme už zase ligu s Ústím, takže musíme nějak rozložit síly.

 

Podobně jsme vyzpovídali trenéra vítězů Petra Czudka.

Trenére, jak byste v krátkosti zhodnotil utkání?

Podle sázkových kanceláří jsme byli favorité zápasu a bylo to na nás vidět, že se s tím neumíme srovnat, hráli jsme v křeči. Soupeř hrál prostě uvolněně a jsem rád, že jsme šli do poločasu se skórem minus čtyři, protože soupeř nás přeskákal o patnáct míčů. Všude měl neutrální míče a vypadalo to, že oni chtějí víc než my. U nás to bylo spíše proto, že jsme opravdu podléhali tomu, že si to finále můžeme zahrát, protože „trenér si to přál“ a přece jenom ta tíha zápasu na nás byla vidět. Druhá půlka už z nás spadla a já si myslím, že jsme odehráli velice slušný druhý poločas. V obraně i v útoku jsme zahráli to, co jsme si řekli.

Hrálo roli i podcenění soupeře v prvním poločase?

Ne ne! Vyloženě ta tíha okamžiku, ta nervozita, u některých přemotivovanost.

Co jste si řekli v poločase v šatně? Hra se poté změnila, vy jste měli šňůru 19:0…

Já jsem říkal: Zapomeňme na to a začněme hrát basket, který umíme. Nebojujeme, nemáme neutrální balony, nedoskakujeme – vše to, co jsme si řekli. Energie tam byla, ale špatná rozhodnutí. Všechna ta energie, kterou jsme tomu dali, se nám ve třetí čtvrtině vrátila. My jsme měli větší rotaci, jedenáct hráčů se zapojilo. U nich to táhlo šest, sedm lidí. To se muselo projevit a z toho potom plynuly jasné pozice, otevřené pozice, které jsme proměňovali.

Myslíte, že rotace byla jedním z rozhodujících faktorů?

Určitě jedním z nejdůležitějších.

 

Orli Prostějov – BK Opava 63:85 (20:12, 20:24, 9:25)

Body: Souček 16 (9 doskoků), Simmons 15 (5 asistencí), Rackley 9 (7 doskoků), Dyck 8 (6 doskoků), Fitzpatrick 6 (6 doskoků), Jacobs 4, Talley 3, M. Sehnal 2 – Jurečka 22, Šiřina 17, Klečka 10, Dragoun 9, Gniadek 8, Kouřil 7, Cvek 4, Bujnoch 4, Blažek 2, Kvapil 2

Doskoky: 42 – 32

Trojky: 5/16 – 11/26

TH: 14/19 – 14/15

Asistence: 13 – 17

Ztráty: 24 – 9

Fauly: 17 – 17

Pokračování: 1 2
Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace