eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Sedmnáct tisíc na rezervní tým. V D-League vytvořili divácký rekord

📁 Články, NBA, Topstory, Zahraniční soutěže 🕔13.2.2017
Sedmnáct tisíc na rezervní tým. V D-League vytvořili divácký rekord

Please enter banners and links.

Americká NBA Development League, označovaná častěji jako D-League, zvedá svou popularitu. V posledních letech navštěvuje zápasy rezervních týmů celkově alespoň milion diváků, v té uplynulé to bylo dokonce přes tři miliony. Nový rozměr vzestupu D-League dal poslední zápas Santa Cruz Warriors. „Farmářský“ tým Golden State doma přivítal Oklahomu City Blue před více než sedmnácti tisíci fanoušky. Warriors tak stanovili nový divácký rekord ligy, ve které se průměrná návštěvnost pohybuje kolem tří tisíc fanoušků na utkání.

Domácí klub své příznivce nepotěšil, s Oklahomou City prohrál 96:105. Přitom první poločas Warriors vyšel, díky 18 bodům Jamese Southerlanda vedli dvouciferným rozdílem. Během třetí čtvrtiny ale domácí inkasovali čtyřicet bodů a Blue si vítězství pohlídali. Nejvíce se na úspěchu podílela dvojice Reggie Williams, který odehrál v NBA šest sezón, a pivot Dakari Johnson. Oba nasbírali dohromady 43 bodů. Diváky zvedl ze sedaček zejména Scott Wood, který trefil v poslední sekundě prvního poločasu trojku z vlastní poloviny.

„Je fantastické vidět, kolik fanoušků Golden State podporuje tým Santa Cruz,“ řekl prezident D-League Malcolm Turner. Ten dodal, že Warriors ukázali výhody velké spolupráce mezi týmy NBA a D-League. Nadšení samozřejmě byli i samotní hráči. „Byla tu vynikající atmosféra. Cítil jsem, jako by se celé Santa Cruz přesunulo do oblasti San Francisca,“ popsal zápas James Southerland pro deník Santa Cruz Sentinel. Vzdálenost mezi oběma městy je přitom více než sto kilometrů.

Development League se každým rokem rozšiřuje, v současné chvíli hraje o titul šampiona 22 týmů. V soutěži působí více než stovka hráčů se zkušenostmi z NBA. Do konce základní části zbývá všem klubům odehrát minimálně 14 zápasů.

Zdroj foto: Jeff Kramer, Flickr

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace