eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Real doma prohrál a do čela ACB ligy jde senzačně Tenerife

📁 ACB (Španělsko), Články, Topstory, Zahraniční soutěže 🕔27.2.2017
Real doma prohrál a do čela ACB ligy jde senzačně Tenerife

Please enter banners and links.

Ostrovní celek zvítězil ve Fuenlabradě, stal se novým lídrem tabulky a je i nadále senzací letošního ročníku.

29:3. Tak výjimečně si počínali hráči Tenerife ve druhé čtvrtině zápasu ve Fuenlabradě, jejíž hráči se tím pádem postarali o nový smutný rekord soutěže od rozdělení zápasů na čtvrtiny. Na koš ze hry čekali devět minut, během nichž si ostrované vypracovali náskok téměř 30 bodů a o vítězi utkání tak bylo rozhodnuto už na konci prvního poločasu. Vynikající výkon hosté ozdobili 23 asistencemi a každý z nich zaznamenal alespoň 3 body.

Na druhou příčku klesl Real Madrid, který doma překvapivě nestačil na druhého zástupce Kanárských ostrovů z Las Palmas. Úřadující mistři s výjimkou úvodního koše Sergia Llulle neustále prohrávali a když už to po trojce Carrolla na 76:77 vypadalo na vytoužený obrat, kontroval ostrostřelec hostů Kuric rovněž trojkou a domácí se zlomili. Zbývající úsek zápasu prohráli 16:5 a hosté se tak postarali o největší překvapení kola.

Nečekaným výsledkem skončil i souboj Estudiantes s Barcelonou v Madridu, kde hosté pět minut před koncem vedli o jedenáct bodů, aby nakonec podlehli domácím po prodloužení. Do něj dovedl zápas český dlouhán Ondřej Balvín, který v poslední sekundě doskočil nepřesný trestný hod spoluhráče Viceda a po faulu hostujícího Clavera proměnil oba trestné hody. V nastavení pak hosté neudrželi pětibodový náskok a za stavu 82:80 proměnil jejich nejlepší hráč Tomič pouze jeden trestný hod.

Ondřej Balvín odehrál proti Barce 20 minut, zaznamenal 8 bodů, 10 doskoků, 2 zisky a 1 blok a jeho nekompromisní smeč přes bránící Clavera s Ericssonem patřila k nejhezčím akcím celého kola!

Prodloužení, dokonce dvojité, bylo k vidění i v Compostele, kde si hostující Andorra nechala vítězství doslova protéct mezi prsty. Na konci prvního prodloužení vedli její hráči o čtyři body, jenže pak dvakrát propadli pod vlastním košem na doskoku a do druhého nastavení poslal zápas Američan Whittington. V jeho posledních deseti sekundách skóroval za stavu 84:84 domácí Bendžius po parádním pasu od Američana McConnella, zatímco v poslední akci hostů minul jejich lídr Šermadini.

Po dlouhé době dal o sobě vědět v dresu vítězů Adam Pecháček, který odehrál téměř 27 minut a zaznamenal 3 body a 5 doskoků. David Jelínek na druhé straně nastřílel 7 bodů a přidal i 2 doskoky a 2 asistence.

Manresa doma podlehla Bilbau a s pouhými třemi výhrami zůstává beznadějně poslední. Nic na tom nezměnil ani Patrik Auda, jemuž zápas nevyšel vůbec podle představ. Poprvé skóroval až necelých šest minut před koncem a nakonec zaznamenal jen 4 body a 3 doskoky. Manresa snížila pět minut před koncem na 75:73, vzápětí ale kouč Navarro s křídelníkem Belemenem obdrželi technické chyby, Američan Bamforth proměnil s jistotou oba trestné hody a hřebíčkem do rakve byla pro Manresu trojka kapitána hostů Mumbrú na 83:77 minutu před koncem zápasu.

Valencie měla doma namále s mladíky z Badalony, v jejichž dresu hrál prim ex nymburský dlouhán Garret Stutz. Hosté dlouho vedli, posledních pět minut ale neodolali domácímu náporu. Dlouhán Oriola zvýšil v poslední minutě na klíčový rozdíl tří bodů a na druhé straně domácí obrana dostala do pasti najíždějícího Abaladeho, který se namísto vyrovnání dopustil kroků.

Zaragoza doma nestačila na Baskonii, v jejímž dresu podal úžasný výkon rozehrávač Shane Larkin. Američan zaznamenal 30 bodů, 3 doskoky a 6 asistencí a dosáhl užitečnosti 36, nejvyšší v celém kole ze všech hráčů. Zkraje druhé čtvrtiny dal během jediné minuty tři trojky za sebou, Baskonia se dostala do dvouciferného vedení, s nímž už domácí nebyli s to do konce zápasu cokoliv udělat. Neméně dobrý výkon podal i Andrea Bargnani, který kromě 18 bodů zaznamenal též svou premiérovou smeč v ACB.

Sevilla v Murcii propadla ve druhé a třetí čtvrtině a nepomohl jí ani výborný výkon v posledních deseti minutách. Domácí si postupně vypracovali vedení až o 27 bodů a pod taktovkou veterána Llomparta a s výtečně zakončujícím dlouhánem Radovičem proměnili zápas v exhibici.

Přehled výsledků 22. kola Endesa ligy 2016/2017:

Montakit Fuenlabrada – Iberostar Tenerife  61:85
Hettsheimeir a O´Leary 12, Šmits 11 – Abromaitis 12, Hanley 11, White 10

Real Madrid – Herbalife Gran Canaria  81:93
Llull 28, Randolph 14, Mačiulis 10 – Kuric 19, Pasečniks 16, Báez 12

Movistar Estudiantes Madrid – FC Barcelona Lassa  83:81 po prodl.
Jackson 32, Suton 9, Balvín a Cook 8 – Tomič 18, Koponen 15, Claver 11

Rio Natura Monbus Obradoiro – MoraBanc Andorra  86:84 po prodl.
Whittington 23, Bendžius 20, McConnell 14 – Burjanadze 18, Stevič 16, Šermadini 13

ICL Manresa – Retabet Bilbao  79:86
Čakarun 15, Suggs 13, Trapani 10 – Mumbrú 20, Bamforth 19, Hervelle 11

Valencia BC – Divina Seguros Joventut Badalona  77:72
Sastre 15, Dubljevič 10, San Emeterio 9 – Stutz 19, Bogdanovič 17, Jordan 11

Tecnyconta Zaragoza – Baskonia Vitoria  88:99
Benzing 19, Fotu a Norel 17 – Larkin 30, Bargnani 18, Budinger 15

UCAM Murcia – Real Betis Energía Plus Sevilla  92:80
Radovič 22, Baron 15, Campazzo a Pocius 11 – Lockett 20, Stojanovski 14, Mahalbašič 9

Foto: Facebook

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace