eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Poslední minuta jako ze zlého snu. Nymburk v LM končí | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Poslední minuta jako ze zlého snu. Nymburk v LM končí

📁 Články, Evropské poháry, Topstory 🕔22.2.2017
Poslední minuta jako ze zlého snu. Nymburk v LM končí

Please enter banners and links.

Ještě 72 sekund před koncem odvety play off Ligy Mistrů vedl Nymburk nad Sassari o 29 bodů. Hosté však osmibodovou šňůrou stanovili konečné skóre na 84-63, což jim stačilo k postupu.

Český mistr potřeboval smazat 22-bodovou ztrátu z prvního mače a hned od počátku se začal činit. Hosté měli velké problémy proti celoplošné nymburské obraně, a tak v první periodě dokázali horko těžko nastřílet 11 bodů. Zato nymburský stroj se rozjížděl a v poločase zejména zásluhou Simpsona a Lawrence svítilo na ukazateli skóre 35-25. Nutno říci, že náskok domácích mohl být i vyšší, kdyby neminuli hned sedm z deseti nabízených trestných hodů. Po změně stran viděli diváci ofenzivní nymburský koncert, jemuž kralovali dva devítibodoví borci Allen s Lawrencem. Středočeši si po třech čtvrtinách hýčkali postupové vedení 65-42, přičemž stačilo v poslední čtvrtině alespoň remizovat. Otřesení hosté se dlouho nemohli vzpamatovat ze svého prohospodařeného náskoku a Nymburk zvyšoval vedení i nadále.

Po koších Hrubana a šestkách Sant-Roose vedl Nymburk už 76-45 a tři minuty před koncem nezadržitelně mířil za vysněným postupem. Jenže Italové mají Laceyho, jenž v závěru dvěma trojkami nastartoval Sassari k poslednímu boji. Když jej 15 sekund před koncem podpořil Bell snižující na 83-59, mnohému nymburskému fanouškovi zatrnulo. Hosté hned takticky faulovali Sant-Roose, jenže domácí guard proměnil pouze jednu šestku, čehož hosté ihned využili neúnavným Laceym (84-61). Smutným hrdinou se stal již zmíněný Sant-Roos, jenž nejprve ztratil a po faulu Bendy se Savanovič z čáry trestného hodu nemýlil (84-63) a následný Kubáncův nájezd zakončený za zvuku klaksonu bohužel minul svůj cíl. Sen o postupu se o jediný bod rozplynul. Domácí musí žehrat i na deset zahozených šestek, díky nimž si nevytvořili vyšší náskok zejména v první půlce. Nepomohly jim ani double – doubly Diamona Simpsona za 18 bodů a 12 doskoků, či Eugena Lawrence za 16 bodů a 10 asistencí.

 

„Byli jsme blízko k velkým evropským titulkům, ale na konci jsme udělali několik chyb a proti týmu, jako je Sassari, za ně zaplatíte. Přesto jsem na tým pyšný, vedli jsme o 31 proti Sassari, které určitě skončí mezi nejlepší čtyřkou v Itálii. Takový zápas si budeme pamatovat,“ řekl po zápase trenér Ronen Ginzburg.

 

ČEZ Basketball Nymburk – Dinamo Sassari 84:63 (17:11, 18:14, 30:17, 19:21)

Body: Simpson 18 (12 doskoků), Allen 18 (6 asistencí), Lawrence 16 (10 asistencí), Sant-Roos 15 – Lacey 17 (6 doskoků a 5 asistencí), Savanovič 14, Lawal 9 (6 doskoků), Stipčevič 7

Doskoky: 39 – 30

Trojky: 7/24 – 7/22

TH: 17/27 – 10/15

Asistence: 25 – 12

Ztráty: 12 – 15

Fauly: 22 – 24

 

Foto: FIBA

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace