eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Po hodech přišel půst. Crvena Zvezda doma nestačila na Efes

📁 Články, Evropské poháry, Topstory 🕔4.2.2017
Po hodech přišel půst. Crvena Zvezda doma nestačila na Efes

Please enter banners and links.

Bohatý turecký celek připravil v Bělehradu domácím po sedmi výhrách vysokou porážku.

Domácí sice lépe začali, dobře rozehranou partii ale totálně pokazili na přelomu obou poločasů. Během šesti minut se zmohli jen na dva koše, zatímco hosté šňůrou 26 (!) bodů v řadě otočili nepříznivý vývoj zápasu na svou stranu, získali luxusní náskok 56:38 a od té chvíle už neprohrávali. Slabší chvilku sice měli i oni, to když inkasovali dvanáct bodů v řadě, jenže v pravý čas úspěšně zakončil svou akci Derrick Brown a po trojce jeho krajana Thomase, který upravil na 76:54 pro Efes, bylo sedm minut před koncem o vítězi rozhodnuto.

Crvena Zvezda Bělehrad – Anadolu Efes Istanbul  72:86
Simonovič 17, Jenkins 13, Bjelica a Wolters 12 – Brown 20, Thomas 17, Dunston 16

Na první místo před dosud vedoucí CSKA Moskva se po vítězství ve Vitorii prodrali hráči Realu Madrid. Hosté udeřili ve třetí čtvrtině, kdy se po dvou minutách ujali dvouciferného vedení a na palubovce exceloval švédský internacionál Taylor. V závěrečné části pak korunoval svůj excelentní výkon v utkání slovinský zázrak Luka Dončič. Ještě ne osmnáctiletý rozehrávač měl prsty v úvodních 14 bodech Realu v tomto období a zápas zakončil s úctyhodným výsledkem, když zaznamenal celkem 16 bodů, 9 doskoků a 6 asistencí během necelých 25 minut na palubovce.

Baskonia Vitoria – Real Madrid  71:79
Beaubois 20, Hanga 12, Voigtmann 10 – Dončič a Taylor 16, Ayón 11

Souboj Galatasaraye s PAO rozhodl lepší nástup hostů do závěrečné čtvrtiny, kdy si zásluhou Američanů Jamese se Singletonem vypracovali dvouciferný náskok 77:66 a ten si udrželi prakticky do konce zápasu, mj. zásluhou přesného dalekonosného zásahu z ruky K.C. Riverse půldruhé minuty před koncem. Domácí obrana byla místy hodně děravá a hráči PAO trestali chyby hlavně přesnými zásahy z dálky. V utkání dali celkem šestnáct trojek, což se v letošní sezóně ještě žádnému týmu nepodařilo. Tím úspěšně vykompenzovali slabší den pod oběma koši, kde domácí zaznamenali o 10 doskoků více.

Český reprezentant Blake Schilb zaznamenal v dresu Galatasaray 14 bodů, 5 doskoků, 4 asistence a 2 zisky.

Galatasaray Odeabank istanbul – Panathinaikos Superfoods Atény  79:84
Pleiss 15, Micov a Schilb 14 – James 18, Feldeine a Singleton 15

 

Foto: Facebook

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace