eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Panathinaikos porazil Kazaň trojkou v poslední sekundě | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Panathinaikos porazil Kazaň trojkou v poslední sekundě

📁 Články, Evropské poháry, Topstory 🕔25.2.2017
Panathinaikos porazil Kazaň trojkou v poslední sekundě

Please enter banners and links.

Američan Mike James sebral přesnou střelou z dálky hostům téměř jisté vítězství.

Půldruhé minuty před koncem prohrávali hráči PAO o šest bodů a když už se jim nezměrným úsilím podařilo patnáct sekund před koncem vyrovnat, museli faulovat a hostující dlouhán Williams z linie trestných hodů ani jednou nezaváhal. Osud zápasu vzal do svých rukou do té doby nevýrazný rozehrávač Mike James.  Předribloval půl hřiště, naznačil střelu, nechal kolem sebe prolétnout dva obránce a vzápětí vyslal vítěznou trojku, která v poslední sekundě propadla košem. Hostům zbyly jen oči pro pláč a čtyři minuté trestné hody ostrostřelce Langforda je mrzely dvojnásob.

Panathinaikos Superfoods Atény – Unics Kazaň  83:82
Bourousis 15, Singleton 14, Rivers 13 – Langford 21, Colom 17, Williams 13

Bamberg bez zraněného rozehrávače Strelniekse doma nestačil na Žalgiris Kaunas a Lotyšovy zkušenosti a přesná ruka v závěru zápasu citelně scházely. Pět minut před koncem svítil na výsledkové tabuli stav 74:74, jenže pak domácí nedali tři minuty koš a kapitán hostů Paulius Jankunas pěti body v řadě zařídil svému týmu rozhodující náskok. Domácí ještě snížili na rozdíl tří bodů, výhru v Bambergu ovšem hosté pečetili z trestných hodů.

Životní zápas odehrál rozehrávač Lukas Lekavičius, který zaznamenal 29 bodů a proměnil 11 z 12 pokusů ze hry, včetně všech pěti trojek.

Brose Bamberg – Žalgiris Kaunas  86:91
Melli a Theis 17, Miller 15 – Lekavičius 29, Jankunas 24, Ulanovas 11

Efes porazil bez větších problémů španělskou Baskonii a proti bývalým spoluhráčům se vytáhl francouzský rychlík Thomas Heurtel, který zaznamenal double double za 21 bodů a 11 asistencí a v minisouboji rozehrávačů na hlavu porazil Shana Larkina. Na pomoc mu navíc vydatně přispěchala čtveřice amerických krajánků a když zkraje závěrečné čtvrtiny zvyšoval dlouhán Honeycutt trojkou z rohu hřiště už na 79:62, bylo rozhodnuto. Hosté prohráli pošesté z posledních sedmi zápasů a jejich postup do play off je nyní v ohrožení.

Anadolu Efes Istanbul – Baskonia Vitoria  96:85
Heurtel 21, Honeycutt 16, Dunston 15 – Beaubois 23, Hanga 20, Tillie 15

Nejprve střílel, posléze přihrával a Real si v pohodě dokráčel pro další vítězství. Rozehrávač Sergio Llull zaznamenal v úvodní čtvrtině proti Darussaface 19 ze svých 26 bodů, včetně pěti trojek, a v tu chvíli bylo v podstatě rozhodnuto, neboť Bílý balet vedl po deseti minutách už o 16 bodů. Z jeho přihrávek pak v dalším průběhu vytěžili jeho spoluhráči maximum a svůj výtečný výkon korunoval Llull závěrečnou trojkou téměř z půlky hřiště, díky níž Real pokořil magickou hranici sta bodů.

Real Madrid – Darussafaka Dogus Istanbul  101:83
Llull 26, Hunter a Thompkins 14 – Anderson 18, Wanamaker 15, Žižič 11

Foto: Facebook

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace