eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Opava blízko senzace, Pardubice znovu úspěšné s Děčínem

📁 Články, Domácí soutěže, KNBL, Topstory 🕔26.2.2017
Opava blízko senzace, Pardubice znovu úspěšné s Děčínem

Please enter banners and links.

Čtyři sobotní zápasy přinesly čtyři výhry domácích mužstev. Zejména Nymburk si však tu svou představoval určitě jednodušeji.

Opava totiž zaskočila mistra nebojácnou hrou a přesnou střelbou. Slezané zasypali Středočechy v první čtvrtině pěti trojkami, přičemž doslova k neudržení byl křídelník Bujnoch, autor 10 bodů. Dařilo se i Gniadkovi (6), který se kupodivu nedostal brzy do problémů s fauly. Nebezpečí však Nymburku hrozilo prakticky od kohokoli a vlažná domácí obrana musela jen nevěřícně sledovat stav po první desetiminutovce, jenž činil 14-31. Ani ve druhé periodě nedokázali Ginzburgovi svěřenci (bez Eugena Lawrence, ale už s Kennym McElrathem) ubránit Opavu pod 20 body, a tak po trojce Šiřiny se šlo do šaten za stavu 35-54. Hostům chyběl kromě Vlčka pro nemoc i Jurečka, ovšem na nedostatek trojek si trenér Czudek stěžovat nemohl.

Po změně stran ale jeho protějšek Ginzburg promluvil svým borcům důrazně do duše a na palubovku nastoupil úplně jiný Nymburk. Skvěle hrající Jiří Welsch snižoval po sedmi minutách hry už na 58-61, čímž zakončil domácí šňůru 23-5. Opava se ale nevzdala a nymburský atak na chvíli ubránila. To když po Kouřilově pasu zakončoval alley-oop dunkem Blažek a o něco později přidal další trojku Bujnoch (64-68). V závěrečné periodě však už hosté podlehli. Nymburk zaknihoval další šňůru (9-0), otočil na 73-68, a i přes Cvekovo krátkodobé snížení na 73-72 si už triumf vzít nenechal. Domácí přeskákali Opavu 46-31 a v útoku 14-6, což byl další faktor, který rozhodl utkání. Nymburk táhl Bryon Allen s 21 body, 6 doskoky a 6 asistencemi. Veterán Jiří Welsch přispěl 15 body a 8 doskoky. Opavu držel ve hře Klečka (17) s Bujnochem (16).

Pokračování: 1 2 3 4
Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace