eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Ondřej Balvín je po návratu do Španělska ve formě | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Ondřej Balvín je po návratu do Španělska ve formě

📁 Články, Reprezentace, Topstory, Zahraniční soutěže 🕔28.2.2017
Ondřej Balvín je po návratu do Španělska ve formě

Please enter banners and links.

Reprezentační dlouhán proměnil v závěru zápasu proti Barceloně dva veledůležité trestné hody a měl lví podíl na nečekané porážce favorita.

Jeho Estudiantes prohrávalo ještě pět minut před koncem dvouciferným rozdílem, těsně před skončením normální hrací doby ale Ondřej Balvín doskočil nepřesný trestný hod spoluhráče Viceda a po faulu Victora Clavera proměnil oba trestné hody a poslal zápas do prodloužení. V něm nakonec Estu k potěšení vyprodané haly v Madridu zvítězilo 83:81 a Balvín jej odehrál prakticky bez střídání. V celém utkání odehrál téměř 20 minut, během nichž zaznamenal 8 bodů, 10 doskoků, 2 zisky a 1 blok. V úvodu zápasu se navíc blýskl nádhernou smečí přes dvojici bránících soupeřů, která patřila k ozdobám celého kola!

Po velmi dlouhé době o sobě dal znát další z českých dlouhánů v ACB. Adam Pecháček odehrál proti Andoře téměř 27 minut, zatímco v předcházejících čtyřech zápasech se vůbec neobjevil na palubovce. Zaznamenal 3 body a 5 doskoků a pomohl svému týmu k velice důležitému vítězství 86:84, které má v boji o záchranu cenu zlata.

V dresu soupeře se naopak nevedlo Davidu Jelínkovi. Brněnský rodák stihl za 22 minut na hřišti 7 bodů a přidal ještě 2 doskoky a 2 asistence.

Zápas proti Bilbau nevyšel podle představ ani poslednímu z českých hráčů ve španělské nejvyšší soutěži Patriku Audovi. Další z odchovanců brněnského basketbalu poprvé skóroval až šest minut před koncem zápasu a nakonec zaznamenal 4 body a 3 doskoky, což porážce 86:79 nezabránilo a situace Manresy se stává stále svízelnější.

Nedařilo se ani největší české hvězdě v Evropě Janu Veselému. Jeho Fenerbahce sice v Eurolize vynikajícím výkonem v závěrečné čtvrtině otočilo zápas s Olympiakosem a zvítězilo 67:64, v tu chvíli ovšem Veselý dění na hřišti pouze přihlížel. Většinu ze svých 18 minut totiž odehrál v první půli a k vítězství přispěl pouze 2 body a 3 doskoky. V zápase turecké Superligy v Izmiru dostal volno a jeho místo v sestavě zaujal Anthony Bennett.

V zápase 19. kola slovinské nejvyšší soutěže, který byl zároveň prvním čtvrtfinálovým zápasem Alpe Adria Cupu, zvítězil Helios Domžale v Rogašce 76:68 a v rozhodující závěrečné čtvrtině se Tomáš Kyzlink postaral o 7 ze svých 16 bodů. Přidal ještě 3 doskoky a 4 asistence a po dlouhánu Atanackovičovi byl druhým nejlepším střelcem Domžale.

V rakouské lize zvítězil Wels na palubovce předposledního Štýrského Hradce 76:65 a vrátil se na třetí místo za Oberwart a Gmünden. V dresu vítězů odehrál 21 minut veterán Aleš Chán, který pomohl k vítězství 11 body, 5 doskoky a 2 bloky.

Ve skupině A čtvrté španělské ligy dominuje po 21 kolech i nadále Santander. Jeho hráči naposledy zvítězili nad univerzitou z Valladolidu na její palubovce 81:62 a Tomáš Hampl se na výhře podílel 17 body a 5 doskoky, přičemž minul jediný z osmi pokusů ze hry. V týmu mu však přibyla konkurence. Vedení klubu se dohodlo na spolupráci se zkušeným Michelem Dioufem, který v minulosti jako junior oblékal dres Barcelony a posléze si zahrál v několika týmech druhou ligu.

Na Slovensku měl v uplynulém týdnu napilno hlavně Luboš Stria, jehož Handlová nejprve zvítězila v hornickém derby nad Prievidzou 75:67 a posléze prohrála na hřišti bratislavského Interu 88:66. Proti Prievidze se Striovi nedařilo střelecky – proměnil pouze jedinou ze sedmi střel a zaznamenal 4 body, své zkušenosti však přetavil v 5 asistencí. Na Interu dopadl ještě hůře; nedal ani bod a zaznamenal jen 2 doskoky a 2 asistence.

Po jednom zápase odehráli u našich východních sousedů Filip Halada s Jakubem Kašou. Druhý jmenovaný pomohl Nitře k nečekanému vítězství 84:76 na palubovce Karlovky 14 body a 8 doskoky a jako hráč základní sestavy odehrál 30 minut. Bývalý hráč Sparty se na vítězství Komárna 85:69 v Lučenci podílel 8 body a 4 doskoky, přičemž i on vyběhl na palubovku v základní pětce.

Foto: Facebook

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace