eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Nový Jičín překvapil Zlín, Královští Sokoli ovládli šlágr

📁 1.liga můžů, Články, Domácí soutěže, Topstory 🕔6.2.2017
Nový Jičín překvapil Zlín, Královští Sokoli ovládli šlágr

Please enter banners and links.

Basketbalisté Nového Jičína využili absencí Zlína a v ofenzivním duelu Valachy na jejich palubovce přetlačili 101-95. Uspěl také poslední Havířov, jenž si vyšlápl na SK UP Olomouc. Ve skupině A zametli Královští Sokoli s Litoměřicemi, i přes absenci třech hráčů.

Litoměřice potřebovaly k udržení šance na první místo ve skupině A porazit Královské Sokoly v jejich hnízdě o 18 a více bodů. Hostům ze severu Čech nahrávaly domácí absence pivotů Majeríka s Jarošem a rozehrávače Andrese, jenže z mylného přemýšlení o úspěchu je Hradec Králové vyvedl hned v první desetiminutovce. Hostující Šotnar sice na konci třetí minuty srovnával na 6-6, jenže domácí veterán Kiršbaum trojkou odšpuntoval kanonádu, jakou Slavoj dlouho nezažil. O body se rovnoměrně dělilo více domácích Sokolů (Šírek, Švandrlík, Peterka, Malý) a po deseti minutách už publikum aplaudovalo vedení 32-14. Poločas zakončil Kiršbaum další, v pořadí již sedmou hradeckou trojkou a vedení 55-34 už Hradec nepustil. Litoměřice tak do nadstavbové skupiny postoupí ze druhého a Královští Sokoli z prvního místa.

O posledním postupujícím ze skupiny A (ze třetího místa) se rozhodne v tomto týdnu. Nymburk B si zkomplikoval situaci porážkou v Písku (79-68). Středočeši mají nyní bilanci 10-6, ovšem dohrávaný zápas s béčkem USK k dobru. To Sokol Pražský v derby s GBA zaknihoval rovněž desátý triumf (10-7), jenže situaci nemá zcela ve svých rukou. I přes případnou domácí výhru nad Pískem bude potřebovat alespoň jedno zakolísání Nymburku. Buď už dnes (tj. v pondělí ve 20:00) se zmíněným USK, nebo v neděli s Plzní. Píseckým naopak výhra nad Nymburkem prospěla, o teprve pátý triumf Jihočechů se postaralo společně 45 body duo ŠlechtaFait. Písek dokonale využil absencí Nymburka, kterému chyběl nejlepší střelec Svoboda, ale také Ivan se Stegbauerem. GBA, který prohrál se Sokolem Pražským (67-74), má aktuálně stejnou bilanci jako Písek (5-11). Oba celky mají vlastní vzájemné utkání k dobru, jejich dohrávaný duel se uskuteční již v úterý 7. února od 19h v Písku.

Tabulka: ČBF

Plzni se sice příliš nevydařil první poločas utkání s Košířemi, v němž inkasovala 46 bodů, ovšem po změně stran to byla z hlediska defenzívy Západočechů úplně jiné káva. Košířům Plzeň povolila jen 29 bodů a domácí rozehrávač Václav Honomichl neochvějně režíroval svými 29 body a 7 doskoky triumf č. 9. Košíře by si rády zahrály skupinu o play off, místo skupiny o udržení, musí však v posledním kole porazit poslední Vysočinu. Právě Jihlavští zvládli lépe zápas s USK Praha B, jejž porazili 84-77 po prodloužení. K němu však nemuselo dojít, nebýt trojky a trestných hodů hostujícího Ondřeje Sehnala v poslední půlminutě normální hrací doby, jimiž srovnal na 68-68. V nastavení ale Vysočina proměnila šest ze sedmi střel a čtvrtou výhru v sezoně si po Strážnického trojce na 75-69 už vzít nenechala. Domácí křídlo Martin Novák nebylo daleko od triple – doublu, když zaznamenalo 19 bodů, 8 doskoků a 9 asistencí. Hosté z Prahy se opírali o dvojici ŠtěrbaSehnal, jež se složila na 45 bodů.

Pokračování: 1 2 3
Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace