eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Extraliga juniorek: Ostrava ve skvělé formě, Trutnov si zajistil play-off

📁 Články, Domácí soutěže, Mládež, Topstory 🕔9.2.2017
Extraliga juniorek: Ostrava ve skvělé formě, Trutnov si zajistil play-off

Please enter banners and links.

Velmi cenné vítězství si připsala Ostrava, která na domácí půdě zdolala pražský USK. Moravský celek potvrdil velmi dobrou formu z předchozích kol a dokázal si poradit i s druhým týmem soutěže. Utkání bylo velmi vyrovnané zejména v prvním poločase a po dvaceti minutách byl stav nerozhodný. Rozhodující byla třetí čtvrtina, ve které si Ostrava vybudovala osmibodový náskok, který již udržela do konce zápasu. Domácí ve svém středu našli hned čtyři dvouciferné střelkyně, kterým s dvaadvaceti body kralovala Adéla Smutná. Anna Kubíčková zapsala double – double za patnáct bodů a deset doskoků, Natálie Rašková nastřílela dvanáct bodů a rozdala deset asistencí. Ostrava střílela lépe za dva body, oba týmy vsítily stejný počet trojek a proměnily i stejný počet trestných hodů. Vyrovnaný byl doskok i ztráty. Nejlepší střelkyní USK byla s patnácti body Michaela Krejzová.

Prostějov si poradil se Žďárem nad Sázavou. Prostějov měl výhodu domácího prostředí a tu taky plně využil. V první půli zápasu si vytvořil mírný náskok, rozhodnutí ale přišlo až po změně stran, když domácí hráčky povolily soupeřkám pouze čtyři body ve třetí čtvrtině. Prostějov lépe střílel a vysokým poměrem ovládl doskoky (53 – 23). Na kolena ho nesrazil ani vysoký počet ztrát (30). Žďár se musel obejít bez stěžejních opor Holéczyové a Štěpánkové. Tereza Frgalová byla se čtrnácti body nejlepší střelkyní na straně domácích, navíc ji jediný doskok dělil od zisku double – double. Jedinou hráčkou, která se na straně hostí dostala do dvouciferných čísel, byla Tereza Vítová s dvanácti body.

SŠMH Brno je stále bez porážky, v sobotním kole výrazně přehrálo oslabenou Spartu. Brno mělo výborný vstup do utkání, již po deseti minutách vedlo o téměř dvacet bodů a když své vedení během druhé desetiminutovky stále navyšovalo, o vítězi bylo rozhodnuto. Sparta měla velmi dobré procento trestných hodů, hostující hráčky ale lépe střílely z pole i za tři body, navíc ovládly doskoky. Mohly se také spolehnout na širší lavičku. Lucie Hošková nastřílela dvacet bodů (z pole 11/10) a přidala šest doskoků, sekundovala jí její spoluhráčka Kristýna Brabencová, která do statistik zapsala třináct bodů (z pole 6/4, trojky 1/1, TH 2/2), deset doskoků a šest asistencí. Dvacet bodů v dresu Sparty vsítila Tereza Halátková, která si také připsala jedenáct získaných faulů.

BK Strakonice doma nestačily na druhý brněnský celek, tedy KP Brno. Hostující hráčky se poměrně brzy ujaly vedení a po první čtvrtině vedly o patnáct bodů. Jihočešky však zabojovaly a poločasový rozdíl byl pouze osmibodový. Brno však předvedlo koncentrovaný vstup do druhé půle utkání a nenechalo soupeřky přiblížit se na menší rozdíl. Strakonice tak po třiceti minutách hry opět ztrácely výraznějším rozdílem. Změna nenastala ani v závěrečné části a Brno dovedlo utkání k vítěznému konci. Oba týmy se musely spolehnout pouze na sedm hráček. Domácí byli lepší na doskoku, trápil je ale vyšší počet ztrát. V domácím dresu se double – double blýskla pivotka Ludmila Dudáčková (24+11), nejlepší střelkyní hostujícího celku byla s dvaadvaceti body Tereza Zítková.

Hradec Králové potvrdil roli favorita a přehrál Jablonec nad Nisou. Lvice od začátku nepřipustily žádné drama a směrovaly svůj výkon k vítězství. Hlavními aspekty jejich vítězství byl doskok a dobrá úspěšnost střelby. Oba týmy měly stejný počet dvoubodových střel, Hradec jich však proměnil o jedenáct více. Také se mohl spolehnout hned na tři dvouciferné střelkyně, zatímco Jablonec ve svém středu našel pouze jedinou hráčku. Jablonecká Tereza Ješkeová předvedla velmi dobrý výkon, při kterém zapsala dvaadvacet bodů (z pole 15/8, TH 7/6), sedm doskoků, dva bloky, dvě asistence a jeden zisk.

Deváté vítězství v sezóně vybojoval Trutnov, který si tak definitivně zajistil účast v play-off. Slovanka přijela pouze se šesti hráčkami a toho domácí využili. Trutnov lépe doskakoval a střílel, ztratil i méně míčů. Na výhře se střelecky podílel téměř celý tým, naopak o více než polovinu bodů Slovanky se postaraly sestry Gallasovy. Utkání na klubových webových stránkách Trutnova zhodnotil trenér Petr Kapitulčin: “První vteřiny patřily nám (7:0), poté jsme však přešli na „úsporný režim“ a soupeř se dotáhl. Ve druhé čtvrtině jsme předvedli několik pohledných kombinací, které zakončovala především Patočková, a navýšili rozdíl až na sedmnáct bodů. Konec poločasu jsme ale znovu neodehráli dobře.” Trutnovská Dominika Vašáková se blýskla šestnácti body, osmi doskoky, třemi asistencemi a pěti zisky.

Sobotní výsledky: 

SBŠ Ostrava – USK Praha 67:57

OP Prostějov – BK Žďár nad Sázavou 64:47

BA Sparta Praha – SŠMH Brno 65:113

BK Strakonice – KP Brno 72:90

Sokol Hradec Králové – TJ Bižuterie Jablonec nad Nisou 71:48

Loko Trutnov – Basket Slovanka 76:57

USK si o den později již připsal vítězství, když byl lepší než domácí Prostějov. V poločase ztrácely domácí hráčky pouze tři body, po změně stran ale začalo dominovat hostující družstvo. USK lépe doskakoval a střílel, Prostějov se naopak trápil z čáry trestného hodu. Hostující tým vedlo duo Krejzová – Voráčková, které dohromady nastřílelo čtyřicet čtyři bodů. Devatenáct jich potom přidala Andrea Ulrichová. Na straně Prostějova se nejvýrazněji prosadila Terezie Frgalová, která zapsala sedmnáct bodů (z pole 11/7, trojky 4/1).

SBŠ Ostrava si udržela víkendovou neporazitelnost, v neděli přehrála i Žďár nad Sázavou. Domácí tým měl od začátku převahu, v poločase vedl již o dvacet bodů. Ostrava si připsala už čtrnáctou výhru a aktuálně se nachází na třetí pozici. Žďár je naopak s jedním vítězstvím jedenáctý. Ostrava ovládla všechny statistiky v utkání, opírala se zejména o výborné procento střelby. Skvělý výkon podala Adéla Smutná, která k sedmadvaceti bodům (z pole 11/8, trojky 4/2, TH 5/5) přidala osm doskoků, čtyři asistence, čtyři zisky a blok.

Neporažený Handicap potvrdil roli favorita ve Strakonicích. Domácí hráčky dokázaly se soupeřkami držet krok během první čtvrtiny, po které ztrácely hratelných osm bodů. Ve zbytku zápasu ale dominovalo Brno, které bylo lepší na obou koncích palubovky. Strakonice může těšit dobré procento trestných hodů, trápily je ale dvoubodové střely a dopustily se mnoha ztrát. Brno se mohlo spolehnout na širší lavičku a dobře střílelo. Hned čtyři hráčky překonaly desetibodovou hranici. Adéla Neubauerová byla se sedmnácti body nejlepší střelkyní zápasu, strakonická opora Ludmila Dudáčková zapsala dvanáct bodů a osmnáct doskoků. Celkově to byl již její šestý double – double této sezóny.

KP Brno porazilo Spartu rozdílem třiceti bodů. Moravský celek výborně vstoupil do zápasu a od začátku byl lepší jak v útoku, tak v obraně. Již po deseti minutách měl na kontě dvouciferný náskok a již nedovolil domácím hráčkám vrátit se zpět do zápasu. Sparta se i tentokrát musela obejít bez Julie Reisingerové a Rebeky Slanařové. Brno lépe střílelo, vyhrálo na doskoku a zapsalo méně ztrát. Ceněný triple – double si připsala křídelnice Tereza Zítková za dvacet devět bodů, deset doskoků a dvanáct získaných faulů. Na double – double dosáhla i Terezie Příhodová (13+10) s Hanou Kučerovou (13+11). KP Brno je v tabulce na čtvrtém místě, Sparta je se ztrátou jedné výhry šestá.

Důležité vítězství si připsal Trutnov, na domácím hřišti přehrál Jablonec. Po úvodní vyrovnané desetiminutovce se začaly výrazněji prosazovat domácí hráčky, které si vytvořily osmnáctibodový náskok. Jablonec sice vyhrál druhý poločas, na výhře Východočešek to však nemohlo nic změnit. Trutnov předvedl velmi kolektivní výkon, když se na úspěchu bodově podílely všechny hráčky. Nejvíce vyčnívala rozehrávačka Zuzana Šimková spolu s Dominikou Vašákovou. Jablonec se opíral o sestry Ješkeovy, které dohromady nastřílely čtyřicet tři bodů a doskočily dvacet devět míčů.

Hradecké lvice byly úspěšné i v neděli, poradily si s pražskou Slovankou. Vítězství se ale nerodilo jednoduše. První čtvrtinu vyhrály lvice o šest bodů, ve druhé však byla lepší Slovanka, která v poločase vedla 36:41. Po změně stran ale převzaly otěže zápasu domácí hráčky a po třiceti minutách hry vedly o dvanáct bodů. Čtvrtá čtvrtina už žádné změny nepřinesla a Hradec se tak mohl radovat z celkově jedenáctého vítězství. Lvice drželo dobré procento střelby, Slovance se nepodařilo proměnit ani jednu trojku. Lvice ve svém středu našly hned čtyři dvouciferné střelkyně, zatímco Slovanka měla dvě hráčky ve dvouciferných číslech. Hradeckou Isnelle Natabou dělil od double – double jediný doskok, Patricia Gallasová byla s třiadvaceti body nejlepší střelkyní zápasu.

Nedělní výsledky:

OP Prostějov – USK Praha 55:74

SBŠ Ostrava – BK Žd’ár nad Sázavou 82:41

BK Strakonice – SŠMH Handicap Brno 41:93

BA Sparta Praha – KP Brno 41:74

Loko Trutnov – TJ Bižuterie Jablonec nad Nisou 72:61

Sokol Hradec Králové – Basket Slovanka 74:57

Zdroj foto: www.dorkybrno.webnode.cz

Ohlasy: www.bktrutnov.cz

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace