eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Derby v Istanbulu vyznělo pro Darussafaku, Veselému se nedařilo

📁 Články, Evropské poháry, Topstory 🕔11.2.2017
Derby v Istanbulu vyznělo pro Darussafaku, Veselému se nedařilo

Please enter banners and links.

Osmou porážku Fenerbahce v letošní sezóně Euroligy neodvrátil ani český reprezentant.

Zápas Veselému nevyšel. Nastoupil sice od začátku v základní sestavě, kvůli problémům s fauly ale posléze odehrál pouze 17 minut, během nichž zaznamenal 5 bodů a 2 doskoky. Jeho tým ovládl první čtvrtinu, ve druhé ovšem zaspal a po přestávce se oba týmy dlouho přetahovaly o vítězství. Klíčovým momentem zápasu se ukázaly dvě trojky Willa Clyburna zkraje závěrečné části, kdy Dacka odskočila na 58:53 a těsný náskok už ubránila. V závěru pojistil její vítězství z trestných hodů Brad Wanamaker, jehož na trojce fauloval Veselý, pro něhož v tu chvíli zápas předčasně skončil.

Darussafaka Dogus Istanbul – Fenerbahce Istanbul  72:65  
Clyburn 20, Žižič 14, Wanamaker 12 – Bogdanovič 18, Dixon a Udoh 14

Co se nepovedlo Veselému, to se podařilo Blaku Schilbovi, jehož Galatasaray neočekávaně uspěl na palubovce Barcelony. Domácí hráči byli před zápasem potrestáni pokutou 5 000 eur na hlavu za neuspokojivé výkony v předchozích duelech, ani to je ovšem nevyburcovalo ke změně k lepšímu. Do závěrečné čtvrtiny sice nastupovali za stavu 50:45, pět minut před koncem ale Srb Micov otočil na 57:58 a Gala už do konce zápasu vedení nepustil. Necelé dvě minuty před koncem zvýšil po asistenci Schilba dlouhán Tyus na 59:62 a když následně přidal pět bodů Jon Diebler, byla senzace na světě.

Blake Schilb nastoupil v základní sestavě Galatasaraye a během 32 minut zaznamenal 16 bodů, 9 doskoků a 5 asistencí. Totéž rozhodně nelze říci o domácím obrovi Ante Tomičovi. Chorvat sice nasbíral 11 doskoků, ale proměnil pouze 2 z 8 pokusů ze hry a zaznamenal jen 6 bodů.

FC Barcelona Lassa – Galatasaray Odeabank Istanbul  62:69
Vezenkov 18, Koponen 15, Rice 8 – Tyus 19, Schilb 16, Diebler 14

Olympiakos Pireus doma zlomil odpor litevského Žalgirisu teprve v úvodu závěrečné čtvrtiny, kdy Matt Lojeski nastřílel sedm bodů v řadě a zajistil reds vedení 64:57. Hosté ještě snížili na rozdíl tří bodů, ale pak jim pověstná domácí obrana nedovolila čtyři minuty skórovat a když konečně ukončil čekání na koš minutu před koncem trojkou Milaknis, prohrávali hosté dvouciferným rozdílem a bylo po nadějích.

Olympiakos Pireus – Žalgiris Kaunas  73:64
Printezis 17, Lojeski 12, Spanoulis 11 – Lekavičius 11, Jankunas 10, Westermann 9

Foto: Facebook

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace