eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

David Hawkins je po kokainové aféře zpátky ve hře | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

David Hawkins je po kokainové aféře zpátky ve hře

📁 Články, Topstory, Zahraniční soutěže 🕔24.2.2017
David Hawkins je po kokainové aféře zpátky ve hře

Please enter banners and links.

Americkému ostrostřelci vypršel trest udělený FIBA a rozhodl se ještě jednou zkusit štěstí mezi profesionály.

Jeho kroky vedou do Itálie, kde strávil nejlepší roky své dosavadní kariéry. Po absolvování univerzity Temple se v barvách Virtusu Řím, Milána a Sieny vyprofiloval jako elitní střelec, který se neztratil ani v Eurolize. Serii A v roce 2011 vyměnil za Turecko a po roce v Besiktasi přestoupil v létě 2012 do konkurenčního Galatasaraye. V jeho dresu byl v prosinci téhož roku po zápase proti Gaziantepu pozitivně testován na methylekgonin, jeden z metabolitů kokainu. Na vrcholu sil jej stihl trest zákazu činnosti na čtyři roky a jeho kontrakt s Gala byl předčasně ukončen.

Nyní se ve 34 letech pokouší vrátit zpět. Na začátek ve třetí italské lize, kde před pár dny podepsal smlouvu s celkem Basket Sustinente z předměstí Mantovy, který si od jeho příchodu hodně slibuje. Jak se na jeho výkonnosti podepsala dlouhá pauza, bude známo velmi brzy.

Z Apeninského poloostrova přišla ještě zpráva. Podle ní má druholigový tým z Trevisa, aktuálně druhý v tabulce, zájem o služby českého rozehrávače Tomáše Kyzlinka, který momentálně obléká dres Heliosu Domžale a v Lize mistrů si navzdory slabým výsledkům celého týmu udělal solidní jméno. Do Slovinska zamířil pražský rodák právě z druhé italské ligy z Treviglia.

Zajímavá informace dorazila z Francie. Tamní kluby z nejvyšší soutěže Pro A by se totiž rády od příští sezóny vrátily do Eurocupu. V letošní sezóně poslechly vedení tamní federace, věrného spojence FIBA, a do jednoho se přihlásily do Ligy mistrů a Poháru FIBA. Obě soutěže však nepřinesly to, co bylo před sezónou slibováno, ani na poli sportovním, ani na poli finančním. Podobné hlasy o návratu do Eurocupu znějí už nějakou dobu také z Itálie, a tak bude zajímavé, jak se celá situace vyvine. FIBA má totiž ve Francii mocného spojence, jímž je televizní společnost Canal +, která se s vedením mezinárodní basketbalové federace dohodla na pokračování dosavadní spolupráce.

Legendy se vracejí. Nový asistentem kouče Ginzburga bude u české reprezentace Luboš Bartoň, který momentálně trénuje mládež v Barceloně. Na pozici asistenta bude působit u národního týmu Litvy také Ramunas Šiškaukas, jeden z nejlepších hráčů v historii tamního basketbalu.

Foto: Facebook

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace