eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Bohačík sestřelil Medvědy, Prostějov znovu prohrál | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Bohačík sestřelil Medvědy, Prostějov znovu prohrál

📁 Články, Domácí soutěže, KNBL, Topstory 🕔21.2.2017
Bohačík sestřelil Medvědy, Prostějov znovu prohrál

Please enter banners and links.

Jaromír Bohačík ukazuje svou extratřídu. Čtyřiadvacetiletý křídelník zaznamenal proti Kolínu 33 bodů a USK slaví třináctou výhru v sezoně.

Sovy vedly na Folimance od prvních minut, když zavřely cestu ke svému koši a po smečích Madsena s Bohačíkem svítilo na ukazateli skóre 10-4. Medvědi sice snížili na 10-8, poté však Sovy v obraně ještě více přitvrdily a kolínskému Horákovi vystavily hned dvě čepice na zimu. V útoku se dvěma trojkami prosadil Bohačík a uzavřel účet první čtvrtiny na 18-8. Slušně zaplněná Folimanka aplaudovala zejména dalekonosné střele s klaksonem z devíti metrů. Záhy to bylo už 25-10 a Kolín byl zralý na ručník. Hostující prapor pozvedl Bakič a s velkou energií hrající Skinner, který snížil už na 27-21 a měl ještě možnost trestného hodu. Ten však neproměnil (v té chvíli měl Kolín šestky 2/6) a Sovy trestaly z dálky Šafarčíkem.

V poločase vedli domácí znovu o deset bodů (36-26) a všichni byli zvědaví na třetí periodu. Ta se k radosti domácích fandů nesla ve znamení kolínského zmaru v útoku, když Benáčkův tým zaznamenal první koš ze hry po více, než sedmi minutách. Tou dobou už Vysokoškoláci vedli 54-30 a utkání dovedli do vítězného konce. Sovy svého středočeského rivala přeskákaly 41-26, potopily 8 trojek (oproti dvěma kolínským) a vyhrály zcela zaslouženě. Hráčem utkání se stal již několikrát zmíněný Jaromír Bohačík, jenž se dopracoval k užitečnosti 44, jíž dosáhl pomocí 33 bodů, 8 doskoků a 6 asistencí. Za Kolín kontroval Skinner se 14 body a 7 doskoky.

„Gratuluji USK. Těžko se mi to hodnotí po tom našem výkonu v útoku. Tam jsme hráli velmi špatně. Už šestý nebo sedmý zápas máme špatnou střelbu z dlouhé vzdálenosti. Třeba dnes to bylo 16%. Minule to bylo s Pardubicemi 17/1. Hráči z perimetru se trápili a nemohli se trefit. Když se k tomu přidá špatný doskok pod naším košem a neubránění Bohačíka, který dal 33 bodů a odehrál výborný zápas, pak ten výsledek a skóre nemůže být lepší. Máme obrovský problém v útoku. Problém s příchodem rozehrávače Číže a ten tým ještě nezačal spolupracovat v útoku. Věřím, že do play-off se to ještě povede. Gratuluji ještě jednou. Hráli velký zápas,“ posteskl si trenér Kolína Predrag Benáček.

„Kolín byl dnes o něco horší, ale v tom dlouhodobém horizontu to není ještě rozhodující. Do play-off je ještě daleko. V druhém poločase jsme odvedli velký kus práce. Naše obrana byla téměř perfektní. Nemohu nic vytknout. Hráli jsme jako tým a přesto mají všichni dobrá čísla. To je pro mě důležité,“ liboval si kouč vítězů Mirsad Alilovič.

Pokračování: 1 2
Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace