eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

USK Praha i Ústí slaví veledůležité výhry | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

USK Praha i Ústí slaví veledůležité výhry

📁 Články, Domácí soutěže, KNBL, Topstory 🕔8.1.2017
USK Praha i Ústí slaví veledůležité výhry

Please enter banners and links.

Boj o skupinu A1 se přiostřuje. Prostějovu po dalších hráčských rošádách dochází dech, naopak Sovy proměnily Folimanku v nedobytnou tvrz. Na čele nic nového, vyhrál Nymburk i Pardubice.

Opava přijela do Nymburka bez distancovaného Šiřiny a dále i bez Zbránka s Dragounem, přesto zaskočila mistra rychlou a přesnou hrou. Hosté zapsali v úvodní čtvrtině hned čtyři trojky a nad mistrem dokonce vedli dvakrát o pět bodů. Přesná muška Opavě vydržela až do druhé minuty druhé periody, v níž se Nymburk uklidnil šňůrou 14-0 během tří minut. Divoký první poločas zakončil z rychlého protiútoku domácí Allen na 53-39. Právě protiútok a doskok byl hlavní zbraní mistrů. Z brejků nasázeli Opavě 36 bodů a na doskoku kralovali 46-28. Opava bez Šiřiny našla svého top skórera v křídelníku Bujnochovi, jenž zaznamenal 18 bodů, avšak ani on, ani dvanáctibodoví Cvek s Kouřilem porážku neodvrátili. Opava bojovala, ale v nymburském dresu nastřílelo šest hráčů (Allen, Benda, Hruban, Simpson, Haas a Meier) dvouciferný počet bodů a Středočeši zvítězili 96-67.

„První čtvrtina nebyla špatná. Hráli jsme odvážně, a to se projevilo také do výsledku. Domácí pak ale přitvrdili v obraně. To nám dělalo problém, hlavně jejich rychlý protiútok. Bylo vidět, že domácí trenér točí dvanáct vyrovnaných hráčů, kdežto my devět. Věděli jsme, že na doskoku příliš šancí nemáme, ale dostat šestatřicet bodů z rychlého protiútoku, je dost. V naší hře byly dobré momenty, které se budeme snažit přenést do následujícího dvojzápasu, který nás čeká na venkovních palubovkách. Chceme uspět, jak v poháru, tak lize,“ poznamenal trenér poražených Petr Czudek.

Pokračování: 1 2 3 4
Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace