eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Úřadující mistři Euroligy doma rozprášili Milán | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Úřadující mistři Euroligy doma rozprášili Milán

📁 Články, Evropské poháry, Topstory 🕔14.1.2017
Úřadující mistři Euroligy doma rozprášili Milán

Please enter banners and links.

Ruský CSKA Moskva přerušil sérii tří porážek v řadě a i nadále vévodí tabulce letošního ročníku.

Doma v Moskvě si CSKA pohrál s Milánem jako kočka s myší a ve druhém poločase bylo hlavní starostí diváků, kdy padne kýžená stovka. Po dvaceti minutách totiž domácí vedli 56:25 a jejich výtečně fungující obrana přiváděla soupeře k zoufalství. V úvodních pěti minutách první a druhé čtvrtiny dali hráči Milána shodně pouze dva body a mohli jen děkovat Mačvanovi se Simonem, že ve zbývajícím čase domácí alespoň trochu potrápili. Desátá porážka v řadě je ovšem torpédovala na poslední místo v tabulce. CSKA naopak konečně přerušil sérii tří proher a zůstává v čele soutěže.

CSKA Moskva – EA7 Emporio Armani Milán  101:64
De Colo 22, Voroncevič 18, Fridzon a Kulagin 12 – Mačvan 19, Simon 15, Raduljica 10

Turecký Galatasaray se po vítězství nad litevským Žalgirisem odpoutal z posledního místa. Zápas plný zvratů domácí rozhodli famózním závěrem. Tři minuty před koncem vedli jen 74:73, o dvě minuty později ale už 82:75 a když následně jeden z hrdinů zápasu Güler zblokoval na trojce Milaknise, bylo rozhodnuto. Domácí kapitán zaznamenal 16 bodů a 4 asistence. Ještě o pět bodů více přidal Uruguajec Bruno Fitipaldo, který přišel do Turecka před nedávnem z italského týmu Capo d´Orlando.

Český reprezentant Blake Schilb přispěl k vítězství Galatasaray 7 body, 5 doskoky a 3 asistencemi.

Galatasaray Odeabank Istanbul – Žalgiris Kaunas  87:79
Fitipaldo 21, Pleiss 17, Güler 16 – Motum 18, Jankunas 14, Lekavičius 11

Bohatý Efes měl jedinečnou šanci zvítězit nad Panathinaikosem v Aténách poprvé od března roku 2006. Jeho hráči vedli sedm sekund před koncem normální hrací doby po dvou bodech Derricka Browna 70:67, jenže po oddechovém čase nechali trestuhodně nasadit Mikea Jamese ke střelbě za tři a americký rozehrávač po faulu poslal z trestných hodů zápas do prodloužení. V něm dal rychle pět bodů nejlepší střelec PAO K.C. Rivers a po trojce Kennyho Gabriela se už hosté nezmohli na odpor. V nastavených pěti minutách nakonec inkasovali plných 22 bodů a po porážce vypadli z elitní osmičky pro play off.

Panathinaikos Superfoods Atény – Anadolu Efes Istanbul  92:81 po prodl.
Rivers 23, Gentile 15, Bourousis a James 14 – Heurtel 15, Granger 14, Brown 12

Na druhé místo v tabulce hned za CSKA poskočil Real Madrid, ač měl doma proti Maccabi namále. Necelých pět minut před koncem prohrával o bod, pak se ale jeho hráči vybičovali k vynikajícímu výkonu v obraně a čtyři minuty nenechali soupeře skórovat. Když už se to konečně půl minuty před koncem podařilo Američanu Ruddovi, zvýšil po oddechovém čase dlouhán Thompkins na 78:73 a vítězství Realu pečetil po nepřesné trojce ostrostřelce Goudelocka Mexičan Ayón.

Úžasným všestranným výkonem se proti Maccabi mihl „Wunderkind“ ze Slovinska Luka Dončič, který zaznamenal 10 bodů, 11 doskoků a 8 asistencí.

Real Madrid – Maccabi Fox Tel Aviv  80:75
Ayón a Fernández 14, Llull 13 – Goudelock a Rudd 18, Miller 14

 

Foto: Facebook

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace