eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Sbohem, řekl seňor Pablo | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Sbohem, řekl seňor Pablo

📁 ACB (Španělsko), Články, Topstory, Zahraniční soutěže 🕔10.1.2017
Sbohem, řekl seňor Pablo

Please enter banners and links.

Legendární argentinský rozehrávač Pablo Prigioni ohlásil neočekávaně ukončení profesionální kariéry.

Přišlo to jako blesk z čistého nebe. Ještě v neděli se společně s ostatními hráči Baskonie radoval z vítězství 77:69 na palubovce Fuenlabrady, na němž se podílel 1 doskokem a 1 asistencí, aby druhého dne neočekávaně ohlásil ukončení úspěšné kariéry. Stalo se tak jen měsíc poté, co se po čtyřech sezónách v NBA vrátil zpátky do Španělska a podepsal s Baskonií smlouvu do konce letošní sezóny.

Rodák z argentinského města Río Tercero odstartoval profikariéru v roce 1995 a v roce 1998 přestoupil z týmu Obras Sanitarias z Buenos Aires do Španělska. Po zastávkách ve Fuenlabradě a Alicante se v roce 2003 upsal baskické Vitorii, která se stala jeho novým domovem na dlouhých šest let, během nichž se okamžitě zařadil mezi opory a v letech 2004, 2006 a 2009 se s Baskonií (tehdy TAU Ceramica) radoval z vítězství v Královském poháru. V letech 2005 – 2008 vyhrál čtyřikrát za sebou Superpohár a v roce 2008 dosáhl i na vytoužený mistrovský titul. V Eurolize v letech 2005 – 2008 pomohl k postupu do Final Four, kde Baskonia skončila dvakrát na třetím místě.

Do Vitorie se ještě dvakrát vrátil. Poprvé v roce 2011 po dvou letech v Realu Madrid, podruhé v prosinci uplynulého roku po čtyřech sezónách v zámoří, kde od roku 2012 postupně vystřídal štace v New Yorku, Houstonu a Los Angeles Clippers. Celkem v dresu Baskonie odehrál 432 zápasů; 284 ve španělské lize a 148 v Eurolize.

Neméně úspěšně si počínal i v dresu národního týmu Argentiny. Společně s Ginobilim, Scolou nebo Nocionim získal na olympiádě v Pekingu v roce 2008 bronz.

Foto: Facebook

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace