eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Neomylný Vocetka popravil Jindřichův Hradec | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Neomylný Vocetka popravil Jindřichův Hradec

📁 Články, Domácí soutěže, KNBL, Topstory 🕔10.1.2017
Neomylný Vocetka popravil Jindřichův Hradec

Please enter banners and links.

Kolín zvítězil na jihu Čech v dohrávce 18. kola a na třetí Děčín ztrácí jediné vítězství.

Medvědi děkují Michalu Vocetkovi, jenž dal 17 ze svých 26 bodů ve druhé čtvrtině. Do ní vstupovali kolínští ve vedení 22-20, jenže poté tři a půl minuty neskórovali a nabídli vedení Jindřichovu Hradci (27-22). Zkušený křídelník poté proměnil všech sedm střel z pole a zaznamenal 17 z 18 kolínských bodů v tomto herním období! Jediným hráčem, který přerušil jeho hegemonii byl jedním trestným hodem Garret Kerr. V poločase si hosté přesto hýčkali čtyřbodové vedení, v němž se nacházeli navzdory domácí blokařské párty, jíž rozjel pro změnu Ryan Canty. Průběžně čtvrtý hráč pořadí Kooperativa faktoru Canty nakonec v zápase nasbíral pět bloků a tři přidal jeho kolega na postu pivota Chris Tawiah. LIONS však bídně stříleli (především za tři body) a proto byli po dvaceti minutách o zmíněné čtyři body pozadu.

Michal Vocetka pálil ostrými i ve třetí čtvrtině, přidali se k němu však i Číž s Kerrem a Kolín vedl rázem 43-52. Domácí však rozhodně nesložili zbraně. Novou energii na obou polovinách hřiště dodal LIONS Jiří Šoula, jenž spolu s guardem Lipkinsem a pivotem Tawiahem dokázal snížit na 55-56. Skinner na straně druhé však šesti body uzavřel účet třetí periody na 58-64. Kolín si po většinu poslední desetiminutovky udržoval náskok, jenže Brooksova těžká trojka a poté smeč z rychlého kontru (znamenající snížení na 73-77) vyburcovala domácí hráče a i skvělé publikum ještě k větší aktivitě a drama v koncovce bylo na světě.

Domácí démon Lipkins sice chvilkově otočil na 82-81 (81 sekund před koncem), avšak Skinner po výtečné přihrávce Hunta vrátil Kolínu vedení. Adam Číž jej mohl pojistit z čáry trestného hodu, což se mu povedlo jen z půlky (82-84). Hra nebyla přerušena a domácí kouč Forejt tak nemohl využít time outu – zakončení v posledním útoku domácích tak zbylo na Brookse, jehož kolínští skvěle zdvojili tak, že už hostující koš neohrozil a Medvědi slaví výhru č. 11. Michal Vocetka proměnil 5 z 8 trojek a Garrett Ker pomohl double – doublem za 13 bodů a 11 doskoků. V domácím „blokařském“ dresu (12 bloků LIONS celkem) byl nejpilnějším střelcem Terrell Lipkins s 22 body. Kolín byl aktivnější na doskoku, v něm porazil Jindřichův Hradec 42-30.

„Gratuluju Kolínu a Predragovi k asi zasloužené výhře. Závěr byl o štěstí. 34 minut však byli ve vedení a my dotahovali. Nám slouží ke cti, že jsme se vždy dokázali dotáhnout, stálo nás to však hodně sil, hlavně klíčové hráče. V klíčových chvílích soupeř ukázal, jakými hráči disponuje. Byly to těžké střely, Michal Vocetka měl úžasnou útočnou potenci, Adam Číž trefil, když bylo potřeba. V klíčových fázích jsme nepohlídali obranný doskok a několik špatných střel si soupeř doskočil a míč do koše dopravil. To nás stálo spoustu psychických sil. Závěr jsme asi měli řešit trošku jinak, na to je teď pozdě. Liga jde dál, prohra o 2 body s tak velkým týmem je sympatická, my ale potřebujeme hlavně body,“ konstatoval kouč Jihočechů Karel Forejt.

„Byl to velmi hezký zápas pro diváky, nejen pro televizní, ale pro ty v hale také, byla tu vynikající atmosféra. Někdo však musel vyhrát a někdo prohrát. Díky bohu, že jsme vyhráli my se štěstím na konci. Vedli jsme 34 minut, bylo to vždy pouze o 2-4 body. 2x to bylo o 9 bodů, JH to však vždy dokázal otočit a v závěru se dostal i do vedení. Oba týmy odehrály bojovný zápas. Musím pochválit své hráče, nejen za tento zápas. Nechci brečet, ale tolik nemocí v průběhu tohoto týdne, třeba i dnes – dvojice hráčů mi před zápasem řekla, že jsou nemocní. Gratuluji našim klukům a gratuluju nad bojovností a srdcem, které ukázali v průběhu celé sezóny,“ řekl trenér vítězů Predrag Benáček.

LIONS Jindřichův Hradec – BC Geosan Kolín 82:84 (20:22, 16:18, 22:24, 24:20)

Body: Lipkins 22, Brooks 15, Zuzák 13, Tawiah 8 (10 doskoků), Canty 7 (9 doskoků), Šoula 6, Fait 6, Šustek 4, Dlugoš 1 – Vocetka 26 (6 doskoků), Skinner 16 (6 doskoků), Kerr 13 (11 doskoků), Číž 12, Machač 6, Hunt 5 (8 asistencí), Udodenko 4, Horák 2 (6 doskoků)

Doskoky: 30 – 42

Trojky: 7/14 – 9/17

TH: 11/16 – 9/15

Asistence: 14 – 20

Ztráty: 5 – 13

Fauly: 17 – 15

 

Foto: kolinsky.denik.cz

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace