eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Jan Veselý byl v derby nejlepším hráčem Fenerbahce | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Jan Veselý byl v derby nejlepším hráčem Fenerbahce

📁 Články, Evropské poháry, Topstory 🕔27.1.2017
Jan Veselý byl v derby nejlepším hráčem Fenerbahce

Please enter banners and links.

Turecký mistr porazil v Eurolize v derby Galatasaray i podruhé a český hráč byl jeho nejlepším hráčem.

Hostující celek na palubovce tureckého mistra lépe začal a na začátku třetí čtvrtiny vedl po trojce kapitána Gülera už 59:44. Teprve pak začala domácí obrana fungovat, jak se sluší a patří. Ve zbývajícím čase třetího dějství povolila hráčům Gala jen sedm bodů a zlepšenou hrou v útoku se domácí vrátili zpátky do zápasu. Do závěrečné čtvrtiny nastupovaly oba celky za stavu 64:66 a pět minut před koncem se zaplněná Ülker Sport Arena konečně dočkala, když Ital Datome přesným zásahem srovnal na 73:73. Rozhodnutí přišlo v poslední minutě. Rozehrávač Dixon zvýšil trojkou na 82:80 a následně rozhodčí odpískali útočný faul Micova, jemuž se do cesty postavil Jan Veselý. Datome následně proměnil oba trestné hody a v hale Fenerbahce začaly bouřlivé oslavy.

Jan Veselý znovu výtečně zastoupil zraněného Udoha a podal vynikající výkon. S 20 body byl nejlepším střelcem Fene, když minul jediný z 9 pokusů ze hry. Přidal ještě 7 doskoků, 2 zisky, 1 blok a vynutil si 9 faulů soupeře, čímž dosáhl vysoké užitečnosti 30. Zápas zahájil parádní smečí, proměněnými trestnými hody zkraje třetí části odstartoval návrat domácích do zápasu a jeho vynikající obranný zákrok na najíždějícího Micova v poslední minutě rozhodl o vítězství Fenerbahce.

Druhý český reprezentant Blake Schilb byl pro změnu nejlepším hráčem Galatasaraye. Zaznamenal 21 bodů, 2 doskoky, 7 asistencí a 2 zisky, naposledy však skóroval pět minut před koncem a v rozhodujících okamžicích zápasu jeho body hostům citelně scházely.

Fenerbahce Istanbul – Galatasaray Odeabank Istanbul  85:80
Veselý 20, Dixon 17, Bogdanovič a Datome 14 – Schilb 21, Güler 17, Micov 14

Crvena Zvezda doma ve vyprodaném Pioniru přetlačila Panathinaikos a poskočila na senzační čtvrté místo v tabulce. Bojovný zápas rozhodla trojka domácího Marka Simonoviče na 64:61 šest minut před koncem. Od té chvíle hosté už jen dotahovali, co hůř, bez vyfaulovaného dlouhána Bourousise, který opustil palubovku pět minut před koncem. Ideální šanci zvrátit vývoj propásl rozehrávač Kalatis, který minul oba trestné hody, zatímco znovu Simonovič byl ve stejné situaci bezchybný a krátce na to rozhodl po útočném doskoku o vítězství Zvezdy obr Kuzmič.

PAO nepomohlo ani 23 bodů Kennyho Gabriela, který odehrál v zeleném dresu doposud nejlepší utkání.

Crvena Zvezda mts Bělehrad – Panathinaikos Superfoods Atény  72:66
Simonovič 13, Mitrovič 11, Kuzmič 10 – Gabriel 23, James 19, Rivers 12

Návrat do Tel Avivu se Keithu Langfordovi vůbec nepovedl. Před zraky téměř deseti tisíc diváků proměnil pouze 4 z 21 pokusů ze hry a 3 ze 6 trestných hodů a v utkání, z něhož místy bolely oči, jeho body hostům z Kazaně citelně scházely. Dali sice úvodní koš utkání, jenže pak se na dlouho odmlčeli a během šesti minut dali jediný koš a po zbytek zápasu jen hleděli Maccabi na záda. V závěrečné čtvrtině sice snížili na 45:42, jenže ostrostřelec Andrew Goudelock 11 body zajistil Maccabi sedmou výhru v sezóně.

Maccabi Fox Tel Aviv – Unics Kazaň  60:52
Goudelock 17, Ohayon 10, Smith 9 – Johnson 13, Langford 12, Clarke a Williams 6

 

Foto: Facebook

 

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace