eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Extraliga juniorek: Prostějov zvládl klíčový víkend | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Extraliga juniorek: Prostějov zvládl klíčový víkend

📁 Články, Domácí soutěže, Mládež, Topstory 🕔25.1.2017
Extraliga juniorek: Prostějov zvládl klíčový víkend

Please enter banners and links.

Velmi vyrovnaná bitva se odehrávala v hale pražské Slovanky, kam zavítal Prostějov. Moravský celek tříbodovým rozdílem vyhrál úvodní čtvrtinu, druhé dějství dopadlo o jediný bod lépe pro Slovanku. Domácí hráčky byly po změně stran lepší, třetí desetiminutovku ovládly poměrem 14 – 6 a ujaly se šestibodového vedení. Prostějov však nesložil zbraně a zabojoval. Slovanka ještě necelých pět minut před koncem vedla o pět bodů, poté však snížila Frgalová. Tři a půl minuty nepadl jediný bod, až se minutu před koncem trefila prostějovská Eva Šmeráková a snížila náskok domácích na jediný bod. Stejná hráčka nakonec půl minuty před závěrečnou sirénou skórovala z rychlého protiútoku a překlopila vedení na stranu Prostějova. Závěrečný útok Slovanky dopadl neúspěšně a Prostějov se mohl radovat z páté výhry. Kromě již zmíněné Šmerákové (double – double za deset bodů a deset doskoků) tým vedly Michaela Krátká (15) a Terezie Frgalová (13).

V pražském derby, které se odehrálo mezi USK a Spartou, byl opět lepší prvně zmíněný tým. Tentokrát měl k dispozici domácí prostředí, které velmi dobře využil. Sparta držela s domácími krok po první čtvrtinu, ve druhé části se naplno prosadily domácí hráčky a do šaten si odnášely téměř třicetibodové vedení. USK byl velmi přesný jak z pole (52.2%), tak zpoza tříbodového oblouku (50%). Navíc byl lepší i na doskoku a zapsal méně ztrát. Výborný zápas odehrála reprezentantka Michaela Krejzová, která nastřílela třicet bodů (z pole 13/7, trojky 6/4, TH 4/4), doskočila osm míčů a rozdala čtyři asistence. Skvělý výkon podala také Veronika Voráčková, která do statistik zapsala třináct bodů, osmnáct doskoků, pět bloků, sedm asistencí a šest zisků. Její validita se zastavila až na čísle čtyřicet.

Důležité vítězství vybojoval na palubovce KP Brno sedmý Trutnov. Ten výborně vstoupil do zápasu a v poločase vedl o devět bodů. Ve čtvrté čtvrtině se vedení Východočešek vyšplhalo až na dvacetibodovou hranici, závěr duelu ale patřil domácím hráčkám, které nakonec zvládly náskok stáhnout na jednociferný rozdíl. To však na výhře Trutnova nemohlo nic změnit. Hostující tým může mrzet pouze horší vzájemné skóre. Trutnov lépe střílel a dopustil se méně ztrát, doskoky skončily takřka vyrovnaně. Hosté našli ve svém středu hned pět hráček, které se dostaly do dvouciferných čísel, nejvíce se dařilo Dominice Vašákové (21 bodů, z pole 15/10, TH 2/1). V dresu Brna se nejvýrazněji prosadila Tereza Zítková (24 bodů, z pole 13/6, trojky 7/3, TH 4/3). Její spoluhráčka Klára Čechovičová zapsala double – double za jedenáct bodů a čtrnáct doskoků, přičemž hned dvanáct z nich bylo útočných.

Premiérovou výhru v letošním ročníku extraligy získal Žďár nad Sázavou, který přehrál BK Strakonice. Domácí hráčky byly mírně lepší od začátku utkání, když si po většinu průběhu udržovaly mírný náskok. Strakonice nedovolily soupeřkám vzdálit se na výraznější rozdíl, nepodařilo se jim ale manko smazat. Ačkoliv Jihočešky lépe střílely a doskočily o deset míčů více, na kolena je srazil vysoký počet ztrát a osmnáct útočných doskoků soupeřek. Žďár se také mohl spolehnout na širší lavičku. K vítězství domácí tým vedla Zuzana Holéczyová, která zapsala jednadvacet bodů (z pole 17/10, TH 2/1), sedm doskoků a čtyři zisky. Sekundovaly jí Lada Štěpánková s Terezou Vítovou, které obě zaznamenaly třináct bodů. Double – double za dvanáct bodů a osmnáct doskoků si připsala strakonická Ludmila Dudáčková.

Pokračování: 1 2 3 4
Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace