eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Děčín stíhá Pardubice, které klopýtly na Folimance | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Děčín stíhá Pardubice, které klopýtly na Folimance

📁 Články, Domácí soutěže, KNBL, Topstory 🕔22.1.2017
Děčín stíhá Pardubice, které klopýtly na Folimance

Please enter banners and links.

Pestré průběhy i výsledky zápasů nabídlo neúplné 20. kolo KNBL. Dohraje se před televizními kamerami v pondělí v Brně, kam přijede NH Ostrava.

Svitavy přijely do Nymburku bez čtyř hráčů základního kádru a zpočátku to vypadalo na jasnou záležitost pro kompletní mistry. Po sedmi a půl minutách hry zasmečoval Sant-Roos na 15-4 a Tuři měli tou dobrou na svém kontě už pět ztrát. Další přišla vzápětí, ale protože Nymburk na chvíli přestal trestat, přišel čas pro hosty, aby se nadechli a ukázali, co v nich je. Nymburk načal jako správný kapitán trojkou Tomáš Teplý a zahájil šňůru Svitav, jež se přehoupla i do druhé čtvrtiny. Tuto část sice zahájil košem na 20-10 Vojtěch Hruban, ale ze hry to bylo od mistrů na několik minut vše. Hosté za čtyři a půl minuty přestříleli zkoprnělé Středočechy 13-1 a ujali se vedení 21-23.

Řád hře Nymburka dal až individuálním představením Bryon Allen, jenž rozjásal sedmi body a otočkou na 34-31 domácí publikum. To vše navzdory poločasovým 15 ztrátám hostů! Tuři však houževnatě vzdorovali i po změně stran. V obraně si vypomáhali, jak to jen šlo a v útoku hráli maximálně jednoduše a využívali špatné střelby domácích. Zlom přišel až za stavu 45-45, kdy domácí zapnuli turbo a sérií 20-3 dokonale ovládli duel. Ke cti Svitavám slouží však to, že za stavu 68-48 na začátku poslední periody zápas nezabalily a dohrály jej se ctí až do konečného výsledku 81-69. Top střelcem utkání se stal s 20 body Allen, za hosty (kteří nakupili 23 ztrát) byl v tomto ohledu nejlepší Pavel Slezák, který vedle 17 bodů doskočil i 8 míčů.

„Nymburk ve třetí čtvrtině vytáhl presing a díky tomu si udělal bodový polštář a zápas už pak kontroloval. I tak děkuji svým hráčům, ukázali jsme dobrou tvář na obranné i útočné polovině. Myslím, že to je dobrý odrazový můstek do zápasů příštích,“ pochválil své hráče trenér Lubomír Růžička.

„Hráli jsme všeho všudy pět minut dobře a to většinou nestačí. Nám to v utkání se Svitavami stačilo. Určitě se mi líbil přístup hostů k zápasu a přeji jim jen to nejlepší,“ uzavřel na tiskové konferenci Ronen Ginzburg.

Pokračování: 1 2 3 4 5
Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace