eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Černá série je u konce, oddechli si v Tel Avivu | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Černá série je u konce, oddechli si v Tel Avivu

📁 Články, Evropské poháry, Topstory 🕔5.1.2017
Černá série je u konce, oddechli si v Tel Avivu

Please enter banners and links.

Po šesti porážkách v řadě hráči Maccabi konečně zabrali a doma se štěstím udolali tureckou Darussafaku.

Šampionům z roku 2014 znovu vyšel parádně první poločas. Nezastavitelní Rudd a Weems zařídili v první čtvrtině vedení 29:14 a když domácí v tlaku nepolevili ani ve druhé čtvrtině, odcházeli hráči ve žlutých dresech do kabin s náskokem 17 bodů. Prokletí třetích čtvrtin se však konalo i tentokrát. Hráči Maccabi inkasovali po přestávce 36 (!) bodů, včetně sedmi trojek, a v závěrečném dějství tak museli dohánět ztrátu. Povedlo se. Robustní Zirbes zavelel šesti body na zteč a po trojce uzdraveného Millera vedlo Maccabi necelé tři minuty před koncem 90:81. V závěru ještě svým příznivcům notně zabrnkalo na nervy, když v poslední minutě div neprošustrovalo devítibodový náskok, soupeř už naštěstí neměl dost času dokonat senzační obrat a Maccabi tak konečně po šesti porážkách znovu naplno bodovalo.

Maccabi Fox Tel Aviv – Darussafaka Dogus Istanbul  93:92
Weems 24, Rudd a Zirbes 13 – Clyburn 17, Wanamaker 16, Žižič 14

Nečekaně vysokou porážku si z německého Bambergu odvezli hráči Barcelony, v jejichž dresu snesl přísně měřítko jedině Tyrese Rice. Američan zaznamenal 19 bodů a byl jediným dvouciferným střelcem Barcy, zatímco v domácím dresu zaznamenalo trio Melli, Miller a Strelnieks celkem 57 bodů. Hostům utekl závěr prvního poločasu, kdy se během dvou minut dostali domácí do devítibodového trháku a jejich náskok narostl ve třetí části až na 19 bodů, to když hráči hostů dali za šest minut hry pouze dva koše. V závěrečné části se Barca ještě přiblížila na rozdíl šesti bodů, domácí pak ale dali dvě rychlé trojky a závěr zápasu proměnili v exhibici.

Brose Bamberg – FC Barcelona Lassa  85:65
Miller a Strelnieks 20, Melli 17 – Rice 19, Vezenkov 9, Koponen a Tomič 8

Efes porazil v derby Galatasaray i podruhé v sezóně, ač se na výhru tentokrát pořádně nadřel. Houževnatý soupeř se totiž několikrát dotáhl na dostřel, naposledy necelých šest minut před koncem po koši vynikajícího rozehrávače Gülera. Jenže vzápětí dal trojku domácí Brown, po něm skóroval Dunston a po další trojce z ruky rychlíka Grangera už Gala prohrávalo o 12 bodů a ve zbývajících čtyřech minutách utkání už nenašlo síly na zvrat.

Český reprezentant Blake Schilb zaznamenal 2 body, 4 doskoky a 5 asistencí, proměnil ovšem jediný z pěti pokusů ze hry.

Anadolu Efes Istanbul – Galatasaray Odeabank Istanbul  84:73
Dunston 17, Brown 13, Granger 12 – Güler 20, Micov 17, Tyus 16

Poprvé od poloviny října se na palubovce objevil v dresu Kazaně uzdravený Coty Clarke, ani s ním však ruský celek neměl na horké půdě v baskické Vitorii šanci. V domácím dresu se totiž rozehrál k velkému výkonu Francouz Rodrigue Beaubois, který zaznamenal 29 bodů, z toho 17 v prvním poločasu, a díky němu vedla Baskonia po dvaceti minutách už 53:36. Ve třetí části se k Francouzovi přidali dlouháni Baskonie, náskok narostl na 27 bodů a soupeř si nakonec odvezl domů do Ruska porážku o 32 bodů. Ostrostřelec Keith Langford sice dělal možné i nemožné, ve svém snažení však zůstal osamocen a proti domácí přesile tentokrát neměl nárok.

Po zranění se vrátil na palubovku Andrea Bargnani a během osmi minut v závěrečné čtvrtině zaznamenal 8 bodů.

Baskonia Vitoria – Unics Kazaň  102:70
Beaubois 29, Voigtmann 14, Bargnani 8 – Langford 19, Parachovski 13, Stoll 11

Foto: Facebook

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace