eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

V dresu Fenerbahce zazářili v plné kráse Jan Veselý a Ekpe Udoh

📁 Články, Evropské poháry, Topstory 🕔9.12.2016
V dresu Fenerbahce zazářili v plné kráse Jan Veselý a Ekpe Udoh

Please enter banners and links.

Oba dlouháni měli zásadní podíl na osmém vítězství tureckého mistra v letošním ročníku Euroligy.

Fenerbahce doma v pohodě přehrálo bělehradskou Crvenu Zvezdu a Jan Veselý zaznamenal nejrychlejší koš v sezóně, když se po úvodním rozskoku hbitě rozběhl ke koši soupeře a proměnil nahození alley oop po pouhých třech sekundách zápasu. Hostům zlomila vaz šnůra čtrnácti bodů domácích v úvodu druhé čtvrtiny, díky níž se dostali do vedení 32:18 a postupně jej navýšili až na osmnáct bodů na konci třetí části. Hráči Fene měli ohromnou převahu pod oběma koši, kde si trio Antič, Udoh a Veselý připsalo dohromady celkem 32 bodů. Ekpe Udoh se blýskl 15 body, 9 doskoky, 5 asistencemi a 5 bloky, což se povedlo naposledy legendárnímu Dino Radjovi před téměř šestnácti lety v dresu Olympiakosu proti italské Veroně.

Jan Veselý zaznamenal 14 bodů, 5 doskoků, 3 asistence a 1 blok, s téměř 27 minutami na palubovce byl nejvytíženějším hráčem Fenerbahce a třikrát zvedl diváky ze sedadel parádní smečí.

Fenerbahce Istanbul – Crvena Zvezda mts Bělehrad  87:72
Udoh 15, Veselý 14, Antič 13 – Simonovič 14, Jenkins 12, Bjelica 11

Obhájce titulu CSKA Moskva se musel v Miláně obejít nejen bez zraněného ostrostřelce De Cola, ale nově i bez druhé největší hvězdy Teodosiče, který kvůli přetížení organismu po dohodě s vedením klubu vynechá minimálně dva příští zápasy. Domácí toho chtěli využít, po nadějném prvním poločase ale přišel výpadek ve třetí části, kterou hosté vyhráli o čtrnáct bodů a ve zbývajícím čase už měli průběh zápasu bezpečně pod kontrolou. V jejich dresu zaznamenal 15 bodů Dimitrij Kulagin, který si v Eurolize vytvořil nové osobní maximum. Poprvé v sezóně se v dresu vítězů objevil uzdravený Joel Freeland, zatímco domácí nastoupili už bez ostrostřelce Gentileho, který míří na hostování do jiného klubu.

EA7 Emporio Armani Milán – CSKA Moskva  64:79
Raduljica 11, Hickman a McLean 10 – Jackson a D. Kulagin 14, Higgins 11

Litevský Žalgiris na půdě favorizovaného Realu Madrid senzačně odolával a ještě dvě minuty před koncem svítil na výsledkové tabuli nerozhodný stav 86:86. Pak ale hrdina zápasu Luka Dončič proměnil v krátkém sledu za sebou dvě trojky a po snížení Francouze Westermanna to byl znovu on, kdo zpečetil osmé vítězství Bílého baletu v sezóně z trestných hodů. Sedmnáctiletý Slovinec byl se 17 body nejlepším střelcem Realu. Přidal ještě 4 doskoky, 4 asistence a 2 zisky a skvěle zastoupil odpočívajícího Sergia Llulle. Hosté výborně stříleli z dálky, ale nakonec jim ani třináct trojek na vítězství v Madridu nestačilo.

Real Madrid – Žalgiris Kaunas  96:91
Dončič 17, Ayón 14, Reyes 12 – Pangos 19, Motum 17, Jankunas 13

 

Foto: Facebook

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace