eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Olympiakos, Panathinaikos a Baskonia vyučovaly, Efes zvládl nervák s Barcelonou

📁 Články, Evropské poháry, Topstory 🕔10.12.2016
Olympiakos, Panathinaikos a Baskonia vyučovaly, Efes zvládl nervák s Barcelonou

Please enter banners and links.

V pátek večer si v Eurolize vyhradily právo na vítězství jen a pouze domácí týmy, které si navíc s chutí zastřílely.

Souboj Efesu s Barcelonou měl v Istanbulu dlouho jednoznačný průběh. Dvě minuty před koncem třetí čtvrtiny vedli domácí o patnáct bodů a neochvějně kráčeli za šestou výhrou v sezóně. V závěrečných deseti minutách se ale věci začaly komplikovat a napětí v hale dostoupilo vrcholu, když se hosté šňůrou tří trojek v řadě dostali necelou minutu před koncem do vedení 68:66. Američan Dunston ale po útočném doskoku vyrovnal a i když neproměnil po faulu soupeře trestný hod, dostal se k míči jeho spoluhráč Granger a přesnou střelou vrátil domácím vedení. Poslední trojka Barcy z ruky jejího nejlepšího střelce Rice se minula cílem a vítězství Efesu pečetil z trestných hodů Derrick Brown.

Anadolu Efes Istanbul – FC Barcelona Lassa  72:68
Granger 16, Heurtel 14, Dunston a Osman 9 – Rice 22, Doellman, Renfroe a Tomič 8

Galatasaray před soubojem s PAO překvapilo výměnou rozehrávačů. Marcus Dentmon je minulostí, do týmu se neočekávaně vrací dříve vyhozený Russ Smith. V Aténách ovšem tureckému celku citelně scházel obr Pleiss, jehož skolila chřipka, která výrazně ovlivnila i výkon dalšího dlouhána Tyuse. Domácí šli rychle do dvouciferného vedení a s přibývajícím časem jej neustále navyšovali. Na konci třetí části už vedli o dvacet, v závěrečné čtvrtině dokonce o více než třicet bodů. V domácím dresu bylo pět dvouciferných střelců, v celku poražených se přes 10 bodů dostal pouze Blake Schilb. Český reprezentant zaznamenal 15 bodů, včetně tří ze čtyř trojek.

Panathinaikos Superfoods Atény – Galatasaray Odeabank Istanbul  85:58
Gabriel, N. Kalatis a Rivers 14, James a Singleton 13 – Schilb 15, Smith 9, Güler 8

Obdobně lehce smetl z palubovky Kazaň i úhlavní sok PAO z Pirea. Domácí ovládli všechny čtvrtiny; v úvodních pěti minutách zápasu dovolili skórovat pouze ostrostřelci Langfordovi a v polovině závěrečné části vedli už o 35 bodů, když se z dálky trefil jejich nejlepší střelec Matt Lojeski. Hosté o poznání hůře stříleli a sám Keith Langford byl proti přesile – v domácím týmu nastřílelo pět hráčů 10 a více bodů – bezmocný. Co hůř, dopustili se rovných dvaceti ztrát, z nichž Olympiakos vytěžil šestnáct bodů a jeho hráče tak vůbec nemusel tížit fakt, že v utkání zaznamenali pouhé tři trojky. Trenér Sfairopoulos má přesto problém. V poslední minutě se na zem s bolestivou grimasou ve tváři skácel rozehrávač Dan Hackett a povaha zranění svalu v levé noze nevěstí nic dobrého.

Olympiakos Pireus – Unics Kazaň  88:59
Green a Lojeski 15, Papanikolau 12, Printezis 11 – Langford 25, Williams 9, Kaimakoglou 6

Nečekaně vysokým rozdílem skončil i poslední zápas 11. kola ve španělské Vitorii, kde si domácí Baskonia pohrála s tureckou Darussafakou jako kočka s myší, ač jí scházel kvůli problémům s levý kolenem dlouhán Bargnani. Hosté dali v první půli pouze devatenáct bodů a jejich střelecké trápení trvalo až do závěrečné sirény. V celém utkání proměnili pouze 19 z 64 pokusů ze hry, z toho 8 z 35 v prvním poločasu. Se střelbou necelých 30% se v Eurolize zápas zkrátka vyhrát nedá. Mimo to hosté zcela propadli pod oběma koši, kde si domácí připsali 53 doskoků – o plných 21 více než soupeř.

Baskonia Vitoria – Darussafaka Dogus Istanbul  73:52
Larkin 14, Beaubois 12, Šengelija 11 – Anderson 11, Wilbekin 8, Moerman 7

 

Foto: Facebook

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace