eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Extraliga kadetek: Úspěšný víkend pro Slovanku | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Extraliga kadetek: Úspěšný víkend pro Slovanku

📁 Články, Domácí soutěže, Mládež, Topstory 🕔6.12.2016
Extraliga kadetek: Úspěšný víkend pro Slovanku

Please enter banners and links.

USK byl úspěšný na domácí palubovce, kam přijela Ostrava. První půle byla vyrovnaná, pražský tým si však udržoval menší vedení. To se úderem poslední čtvrtiny přehouplo do dvouciferných čísel a domácí celek si připsal páté sezónní vítězství. USK táhla Barbora Vorlová, která nastřílela třináct bodů. O koš méně zapsala Veronika Matiášková a třetí střelkyní s dvouciferným počtem bodů byla s deseti body Martina Kučová.

BA Sparta i nadále vévodí tabulce a roli favorita potvrdila i proti HB Basket. Nováček letošního ročníku držel s domácími hráčkami krok během úvodní desetiminutovky, v poločase ztrácel hratelných sedm bodů. Sparta však po změně stran nepřipustila sebemenší zaváhání a zápas dovedla do vítězného konce. Spartě se dařila střelba z pole (53,2%), ale ani soupeřky nezůstaly pozadu (50%). Domácí však byli lepší zpoza tříbodového oblouku, vyhráli na doskoku a přinutili HB Basket k více ztrátám. Anna Rosecká nastřílela dvaadvacet bodů (z pole 10/7, trojky 9/2, TH 4/2) a přidala i čtyři doskoky a dvě asistence. Za HB Basket se prosadila Charlotte Semgady, která zapsala double – double za dvanáct bodů a stejný počet doskoků.

BK Strakonice nestačily na Slovanku. První dějství předpovídalo vyrovnaný zápas, ve druhé čtvrtině ale domácí tým odskočil na dvacetibodový rozdíl a o vítězi bylo rozhodnuto. Slovanka dominovala na doskoku, dopustila se pouze devíti ztrát (Strakonice 21) a vynutila si více trestných hodů. Hned tři hráčky nastřílely dvouciferný počet bodů, zatímco Jihočešky se mohly opřít pouze o jednu výraznější střelkyni. V dresu Slovanky se nejvíce dařilo Barboře Buškové, autorce osmnácti bodů. Navíc byla jen jediný doskok od double – double.

Pardubická Studánka dlouho trápila brněnský Handicap, nakonec si však Brno výhru na domácí palubovce vybojovalo. Studánka po deseti minutách prohrávala o devět bodů, kritický moment však zvládla a nenechala domácí hráčky vedení navýšit. Naopak  druhou čtvrtinu vyhrála a Brno v poločase vedlo už jen o bod. Pardubice ale nedokázaly na výborný výkon po změně stran navázat a otěže zápasu opět převzal domácí celek. Ten už další drama nepřipustil a připsal si osmé vítězství. Na double – double dosáhla Kristýna Navrátilová, nejlepší střelkyní zápasu byla Tereza Havlíková s třinácti body. Brno vyhrálo na doskoku, Studánka se dopustila více ztrát.

Hradecké lvice vyhrály na hřišti Valosunu, který stále čeká na první úspěch v této sezóně. Brno mělo skvělý start a po deseti minutách vedlo 23:16, Hradec však zabral a již v poločase vedl o šestnáct bodů. Vedení navyšoval i ve druhém poločase. Ačkoliv Brno lépe střílelo za tři body, Hradec byl výrazně lepší z dvoubodové vzdálenosti a čáry trestného hodu. Lvice dominovaly také na doskoku a zapsaly méně ztrát. Ivana Kršková zazářila s šestadvaceti body, čtrnáct jich přidala Lucie Bolardtová. Na straně Valosunu se šestnácti body, pěti doskoky a čtyřmi zisky blýskla Jolana Havlíčková.

Sobotní výsledky: 

SBŠ Ostrava – USK Praha 45:61

BA Sparta Praha – HB Basket Praha 70:55

Basket Slovanka – BK Strakonice 81:46

SŠMH Handicap Brno – Studánka Pardubice 65:54

KP Brno – Sokol Hradec Králové 56:90

BK Havířov – Loko Trutnov – odloženo

USK Praha zvládl utkání v Havířově. Proti moravskému celku si vypracoval dvouciferné vedení již během první čtvrtiny a v poločase už vedl dvacetibodovým rozdílem. Havířov může těšit alespoň vyhraná závěrečná desetiminutovka. Opora domácích Anežka Kopecká se opět prezentovala velmi dobrým výkonem, když k třiadvaceti bodům (z pole 21/11, TH 5/1) přidala devět doskoků, tři bloky, dvě asistence, tři zisky a pět získaných faulů. USK se mohl spolehnout na Elišku Žílovou, která nastřílela patnáct bodů, doskočila  šest  míčů a rozdala čtyři asistence. Havířov sice zvítězil na doskoku, USK ale lépe střílel a dopustil se pouze sedmi ztrát.

BA Sparta přehrála Strakonice. Jihočešky držely se soupeřkami krok po celý první poločas, ve druhé půli se začaly více prosazovat domácí hráčky. Sparta si díky útočným doskokům vypracovala více střel, Strakonice trápily ztráty. Ludmila Dudáčková opět zapsala double – double za šestnáct bodů a třináct doskoků, za vítězný tým nejvíce bodů nasázela Anna Rosecká (21). Rebeka Slanařová si jich připsala devatenáct a o dva body méně nastřílela Hana Kolegarová.

Slovanka byla i v neděli úspěšná, na domácím hřišti nezaváhala a porazila HB Basket. Domácí hráčky měly mírně navrch od začátku utkání, výraznější náskok si vytvořily ve druhé půli. Klíčem k úspěchu bylo dobré procento střelby a nízký počet ztrát. Andrea Ondroušková a Sarah Gallasová společně nastřílely šedesát z celkových osmdesáti osmi bodů Slovanky. V dresu HB se double – doublem opět blýskla pivotka Charlotte Semgady. HB Basket se s bilancí 4 – 6 nachází na osmém místě tabulky.

Handicap nepodcenil sílu hradeckých lvic a zvítězil třicetibodovým rozdílem. I v tomto zápase rozhodl druhý poločas, ve kterém dominovaly domácí hráčky. V utkání padl velký počet ztrát na obou stranách (30 – 29), Brno se ale opíralo o vysoký počet doskoků a dobré procento střelby (z pole 47,4%, za tři body 36,4%). Hned čtyři hráčky se dostaly do dvouciferných čísel. Tahounkou týmu byla Kateřina Galíčková, autorka patnácti bodů a jedenácti doskoků. Jedinou dvoucifernou střelkyní na straně Hradce byla s třinácti body Simona Fišerová. Brno se aktuálně nachází na druhé příčce, přičemž má na kontě devět vítězství a jednu porážku.

KP Brno stále zůstává jediným týmem bez vítězství, druhý hrací den nestačilo na Pardubice. Utkání bylo od začátku v režii Studánky, která si rychle vypracovala dvouciferné vedení. Hostující hráčky výrazně dominovaly na doskoku a z pole proměnily více než polovinu střel. Za hosty zářila Pavlína Tabačková, která zatížila konto soupeřek sedmadvaceti body (z pole 17/11, TH 6/5) a devíti doskoky. Její validita vystoupala až na číslo 30. Nejlepší střelkyní Brna byla s dvanácti body Hana Hajnová.

Nedělní výsledky:

BK Havířov – USK Praha 54:79

BA Sparta Praha – BK Strakonice 71:52

Basket Slovanka – HB Basket 88:51

BK Handicap Brno – Sokol Hradec Králové 74:44

KP Brno – BK Studánka Pardubice 42:87

SBŠ Ostrava – Loko Trutnov – odloženo

Zdroj foto: www.dorkybrno.wednode.cz

 

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace