eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Českým krajánkům se naposledy příliš nedařilo | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Českým krajánkům se naposledy příliš nedařilo

📁 Články, Reprezentace, Topstory, Zahraniční soutěže 🕔22.12.2016
Českým krajánkům se naposledy příliš nedařilo

Please enter banners and links.

Uplynulý týden nebyl k českým hráčům za hranicemi dvakrát přívětivý.

Někdy basketbal pořádně bolí a Jan Veselý z Fenerbahce Istanbul se o tom v souboji s Panathinaikosem přesvědčil na vlastní kůži. Jako by nestačilo, že jeho tým podlehl v Aténách domácím 81:70, na začátku třetí čtvrtiny český dlouhán musel okusit tvrdost Jamese Singletona. Američan jej při nájezdu pod koš knokautoval loktem do hlavy a viditelně otřesený Veselý musel ze hry na lavičku. Do hry se sice vrátil ještě ve třetí části, jenže už to nebyl on. Nedal už ani bod, minul oba pokusy ze hry, resp. čtyři trestné hody v řadě, a po chybě v polovině závěrečné části putoval na lavičku a zápas pro něj skončil. Proti Panathinaikosu odehrál necelých 24 minut a zaznamenal 8 bodů, 4 doskoky a 2 asistence.

V ligovém zápase turecké BSL v Gaziantepu jej trenér Obradovič nechal odpočívat a jeho spoluhráči horko těžko vybojovali prodloužení, v němž nakonec domácí celek udolali 102:98.

Český reprezentační dlouhán Ondřej Balvín chytil v závěrečném zápase základní části Eurocupu nabídnutou šanci řádně za pačesy a proti černohorské Budučnosti se blýskl výborným výkonem. Ač nastoupil proti Budučnosti Podgorica jen na necelých patnáct minut, odehrál svůj nejlepší zápas (nejen) v Eurocupu. S 12 body byl společně s Američanem Bookerem třetím nejlepším střelcem domácích. Nejen to. Proměnil všechny čtyři pokusy ze hry, stejně jako všechny čtyři trestné hody, navrch přidal ještě 6 doskoků a s užitečností 23 byl vůbec nejlepší ze všech hráčů Bayernu!

V základní části nastoupil ke všem osmi utkáním a v každém z nich odehrál téměř 10 minut s průměrem 4,6 bodů a 2,5 doskoků na zápas. Proměnil 13 z 25 pokusů ze hry a nečekaně všech 9 trestných hodů.

V ligovém zápase Bundesligy proti Ludwigsburgu však nastoupil jen na pět minut, během nichž zaznamenal 1 bod, ale také 2 ztráty.

Zápas španělské ACB proti Zaragoze vůbec nevyšel Davidu Jelínkovi. Brněnský rodák, který měl v předchozím kole lví podíl na porážce slavné Barcelony, tentokrát v dresu Andorry propadl. V srdci Aragonie zaznamenal pouhé 3 body, když proměnil jediný ze sedmi pokusů ze hry a odehrál pouhých 14 minut. Domácí Šimon Puršl se znovu nedostal mezi dvanáctku hráčů určených k zápasu.

Opora Manresy Patrik Auda dál léčí zraněný kotník a Adam Pecháček si v Madridu proti Realu zahrál pouhých osm sekund na konci prvního poločasu.

Slovinci z Domžale byli doma v 9. kole Ligy mistrů blízko velkého překvapení, nakonec ani vynikající výkon v závěrečné čtvrtině na vítězství nestačil a favorizovanému Monaku podlehli 63:59. Pražský rodák Tomáš Kyzlink odehrál 33 minut, byl nejvytíženějším hráčem Heliosu a s 18 body byl zároveň jeho nejlepším střelcem. V 11. kole slovinské nejvyšší soutěže Kyzlink zaznamenal 6 bodů a 6 doskoků a spolu s ostatními se radoval z vítězství 81:52 v Portoroži.

Ve svém třetím zápase za druholigovou Imolu odehrál ostřílený Jiří Hubálek 22 minut a zaznamenal 11 bodů a 2 doskoky. V souboji s Piacenzou se však se svými spoluhráči musel sklonit před uměním hostujících střelců, kteří zaznamenali sedmnáct (!) trojek a nakonec zvítězili 94:82.

Ve čtvrté lize ve Španělsku zvítězil Santander i v jedenáctém zápase sezóny a stále čeká na první porážku. Naposledy doma hladce přehrál v tabulce čtvrtý celek Easo Loquillo z Baskicka 94:55 a obrovitý Tomáš Hampl se na vítězství podílel 10 body a 2 asistencemi.

Velké štěstí měl v souboji s Fürstenfeldem na jeho hřišti ve 14. kole rakouské ligy Wels, který zvítězil 77:75 díky dvěma proměněným trestným hodům Američana O´Neala dvacet sekund před koncem. Veterán Aleš Chán se znovu objevil v základní sestavě a zaznamenal 10 bodů a 7 doskoků, po chybě v závěru jej ale americký kouč Coffin stáhl ze hry a v rozhodujícím okamžiku dal přednost Dejanu Čigojovi.

V přímém souboji obou českých hráčů na Slovensku měl více důvodů ke spokojenosti Filip Halada. Jeho Komárno zvítězilo nad Handlovou jasně 96:59 a přerušilo sérii pěti porážek v řadě. Bývalý hráč Sparty se však na palubovce neobjevil, stejně jako v předchozím zápase Adria Cupu ve slovinské Rogašce. Hostující Luboš Stria nastoupil za hosty v základní sestavě a zaznamenal 5 bodů a 2 asistence.

Foto: Facebook

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace