eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Střelecké probuzení Davida Jelínka zajistilo Andoře vítězství

📁 Články, Reprezentace, Topstory, Zahraniční soutěže 🕔8.11.2016
Střelecké probuzení Davida Jelínka zajistilo Andoře vítězství

Please enter banners and links.

Reprezentační křídelník po několika zápasech opět zabral a se 16 body byl nejlepším střelcem v souboji Andorry s Murcií.

Brněnskému rodákovi se v minulých zápasech španělské ACB ligy střelecky příliš nevedlo, proti oslabené Murcii však jeho probuzení přišlo domácím náramně vhod. Český reprezentant byl společně s gruzínským obrem Šermadinim se 16 body nejlepším střelcem utkání a Andorra nakonec zvítězila 88:72. Jako člen základní sestavy přidal ještě 5 doskoků, 1 asistenci a 4 zisky. V počtu zisků byl dokonce nejlepším v celém 7. kole! Celkem odehrál proti Murcii téměř 28 minut a byl nejvytíženějším domácím hráčem.

Tolik štěstí jako Jelínek neměl další Brňan ve španělské lize Patrik Auda. Jeho Manresa podlehla na palubovce euroligové Baskonie 82:69 a klesla na poslední místo v tabulce. Absolvent americké univerzity Seton Hall zaznamenal 8 bodů, 6 doskoků a 2 zisky a odehrál téměř 22 minut.

Ještě hůře se vedlo Adamu Pecháčkovi se Šimonem Puršlem. Prvně jmenovaný odehrál v dresu Obradoira proti Zaragoze pouze půl minuty a na vítězství 80:63 se ničím jiným nestihl podílet, jméno druhého českého hráče se pro změnu vůbec neobjevilo v nominaci na zápas.

Rozporuplně se musel v uplynulých sedmi dnech cítit Jan Veselý v dresu tureckého Fenerbahce. Jeho celek totiž doma senzačně podlehl ruské Kazani 81:73, přestože ještě pět minut před koncem vedl o šest bodů. Český reprezentační dlouhán v utkání zaznamenal 17 bodů, 3 doskoky a 4 zisky. Po Američanu Dixonovi byl druhým nejlepším střelcem Fene; minul jediný ze sedmi pokusů ze hry, resp. jediný ze šesti trestných hodů. Ve šlágru kola turecké BSL si v derby na palubovce Darussafaky spravil chuť. Jeho tým, ač odehrál zápas pouze v sedmi lidech, zvítězil těsně 79:78 a Veselý k tomu pomohl 12 body, 7 doskoky, 2 asistencemi a 1 blokem.

Těžké chvilky naopak prožívá v Bayernu Mnichov Ondřej Balvín. Jeho tým podlehl v Bundeslize ve šlágru kola v Bambergu 90:59 a český obr se tentokrát nevešel mezi zápasovou dvanáctku hráčů. Přednost dostala nová akvizice, americký rozehrávač Nick Johnson, jehož strýc Dennis vyhrál třikrát NBA a stal se členem Síně slávy.

Ve čtvrté španělské lize má formu jako hrom Santander, jehož dres obléká Tomáš Hampl. Obr z Hradce Králové pomohl k vítězství 92:71 nad univerzitním týmem z Valladolidu 25 body a 7 doskoky. Byl nejlepším střelcem celého utkání a minul pouze dva z třinácti pokusů ze hry. Santander vyhrál všech pět zápasů a je v čele své skupiny.

Porážka v Lize mistrů, vítězství v lize, takový byl uplynulý týden Tomáše Kyzlinka a jeho Heliosu Domžale. Slovinci v evropském poháru podlehli na domácí palubovce Frankfurtu 61:56 a odchovanec USK Praha zaznamenal 11 bodů a 3 asistence. V 5. kole slovinské nejvyšší soutěže pak Helios zvítězil na palubovce Olimpije Podčetrtek 75:68. Kyzlink jako náhradník odehrál 30 minut, proměnil všechny čtyři trojky a se 16 body byl nejlepším střelcem vítězů.

Nedařilo se Welsu Aleše Chána v rakouské lize. Na domácí palubovce podlehl ve vyrovnaném utkání Vídni 86:82, přestože český dlouhán dělal co mohl. Ač odehrál jen 13 minut, zaznamenal 10 bodů, 6 doskoků a 1 blok a blýskl se bezchybnou střelbou ze hry i z trestných hodů.

Na Slovensku v Handlové zůstal po odchodu trenérů Růžičky s Pivodou, resp. Jiřího Jelínka do Svitav už jen ostřílený Luboš Stria, na zápas proti Komárnu však nebude mít nejlepší vzpomínky. Jeho tým podlehl Komárnu 91:81, Stria zaznamenal pouze 5 bodů a navíc se vyfauloval. Radovat se tak mohl na straně vítězů Filip Halada, který jako hráč základní pětky hostů zaznamenal v utkání šest trojek a s 24 body byl nejlepším střelcem duelu. Zároveň si tím vytvořil své nové bodové maximum ve slovenské lize.

Foto: Facebook

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace