eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Sergio Llull se blýskl parádním výkonem proti Manrese | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Sergio Llull se blýskl parádním výkonem proti Manrese

📁 ACB (Španělsko), Články, Topstory, Zahraniční soutěže 🕔28.11.2016
Sergio Llull se blýskl parádním výkonem proti Manrese

Please enter banners and links.

Rozehrávač Realu Madrid dal během šestnácti minut 24 bodů, jeho tým bez problémů přehrál Manresu a i nadále zůstává ve španělské ACB lize na prvním místě.  

Svůj bodový příděl si proti poslednímu celku ligové tabulky tahoun Realu rozdělil na dva díly. V první čtvrtině nastřílel 12 bodů, stejný počet pak ve třetí části. Kromě nich přidal ještě 6 asistencí, 3 doskoky a 1 zisk. Během pouhých šestnácti minut se stal nejen nejlepším střelcem utkání, ale s dosaženou užitečností 37 byl zároveň nejlepším hráčem celého 10. kola.

Manresa odolávala celý první poločas, ve třetí čtvrtině ovšem inkasovala plných 33 bodů, zatímco její hráči se během šesti minut zmohli pouze na dva koše a nadějně rozehranou partii nenávratně ztratili. Patrik Auda zaznamenal 5 bodů a 2 doskoky, ze zápasu však musel kvůli poraněnému kotníku odstoupit už v úvodní čtvrtině.

Úhlavní sok Realu z Barcelony se v Malaze v závěru normální hrací doby zlobil na rozhodčí. V Malaze vedli Katalánci 78:75 a do konce scházela necelá sekunda, když jeden z arbitrů posoudil kontakt akrobaticky střílejícího Kyla Fogga s Tyresem Ricem jako faul. Prvně jmenovaný proměnil všechny tři trestné hody, pro jeho krajana naopak zápas pro pět osobních chyb skončil. Kouč Barcokas navíc dostal za protesty technickou chybu, Fogg proměnil další trestný hod a po koši jeho krajana Smithe se už domácí nenechali do konce nastavení vyhodit ze sedla.

Překvapením skončil souboj Baskonie s druhým Tenerife. Senzace letošní sezóny na Basky umí a hráči v černožlutých dresech to potvrdili i tentokrát. O jejich nejtěsnějším vítězství – třetím za poslední čtyři roky – rozhodl sekundu před koncem zápasu úspěšným dopíchnutím nepřesného pokusu Američana Whita veterán Javi Beirán. V domácím dresu tentokrát vyhořeli podkošoví hráči. Navzdory absenci veterána Frana Vázqueze proměnili dohromady pouze 10 z 32 pokusů ze hry a zaznamenali jen 26 bodů.

Nejlepší výkon v letošní sezóně odehrál Bo McCalebb a 19 body přispěl k vítězství Grancy na palubovce Estudiantes v Madridu. Většinu z nich zaznamenal ve druhém poločasu, kdy hosté udeřili se vší rozhodností. Během tří minut otočili z nerozhodného stavu 49:49 na 62:52 ve svůj prospěch a v závěrečné čtvrtině McCalebb dvěma koši za sebou domácím rychle sebral myšlenky na obrat v utkání. Ostrované se tak letos vůbec poprvé dostali ze záporné bilance výher a porážek; nyní jich mají shodně po pěti.

Jak prohrát vyhraný zápas názorně předvedli hráči Murcie. Nad Obradoirem vedli minutu před koncem o sedm bodů, aby ve zbývajícím čase nedali ani bod a jen smutně přihlíželi, jak obrovitý Ukrajinec Pustovyj necelou sekundu před koncem zajistil střelou přes hlavu soupeři vítězství. Z něj měl radost také Adam Pecháček, který ovšem pobyl na hřišti jen necelou minutu.

Fuenlabrada si doma proti Andoře připsala třetí vítězství v sezóně a nezabránil jí v tom ani David Jelínek, ani absence veterána Popoviče. Český reprezentant byl s 10 body třetím nejlepším střelcem hostů, v rozhodující třetí čtvrtině dal ovšem jediný koš. V tu chvíli snižoval na rozdíl pěti bodů, jenže zatímco domácí hráli výtečně, trápení hostů v útoku dosáhlo vrcholu a sen o sedmém vítězství v sezóně vzal rychle za své.

Bilbao si doma hladce poradilo s Badalonou, ač se jeho kapitán Alex Mumbrú celý zápas střelecky trápil. Spolehlivě jej však zastoupil rozehrávač Bamforth, resp. dlouháni Buva s Ericem. Oba zaznamenali dohromady 31 bodů a Američan se blýskl třemi krásnými smečemi. Domácí vedli od konce první půle prakticky neustále dvouciferným rozdílem a v posledních pěti minutách zápasu hosté úplně střelecky odešli.

Řady Sevilly v uplynulém týdnu nečekaně opustil Luka Žorič a bez ostříleného dlouhána Betis neměl ve Valencii proti přesile nárok. Domácí Rafa Martínez se navíc zachoval, jak se na kapitána týmu sluší a patří. S 23 body byl nejlepším střelcem celého utkání a díky šesti trojkám zaostal jen o jednu za svým nejlepším výkonem ze sezóny 2008/2009, kdy jich proti Obradoiru zaznamenal sedm.

Přehled výsledků 10. kola Endesa ligy 2016/2017:

Movistar Estudiantes Madrid – Herbalife Gran Canaria  78:86
Jackson 27, Fernández 18, Savané 7 – McCalebb 19, Aguilar 15, Oliver 12

Unicaja Malaga – FC Barcelona Lassa  95:89 po prodl.
Fogg 29, Musli 13, Waczyński 12 – Koponen 20, Rice 14, Oleson 12

Montakit Fuenlabrada – MoraBanc Andorra  85:73
Paunič 22, Wear 18, Cruz 10 – Burjanadze 13, Šermadini 11, Jelínek 10

Retabet Bilbao – Divina Seguros Joventut Badalona  83:70
Bamforth 18, Eric 17, Buva 14 – Bogdanovič a Vidal 11, Sabat 10

Valencia BC – Real Betis Energía Plus Sevilla  66:56
Martínez 23, San Emeterio 12, Kravcov 7 – Stojanovski 14, Radičevič 11, Lockett a Nachbar 9

Baskonia Vitoria – Iberostar Tenerife  72:73
Larkin 23, Bargnani 13, Beaubois 11 – White 17, Beirán a Doornekamp 10

Real Madrid – ICL Manresa  96:70
Llull 24, Carroll, Dončič a Taylor 12 – Čakarun a Trapani 13, Belemene a Suggs 9

UCAM Murcia – Rio Natura Monbus Obradoiro  74:76
Benite 25, Faverani 15, Campazzo 11 – Bendžius 18, McConnell 11, Pustovyj 10

Foto: Facebook

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace