eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Hvězdný Novák zajistil nováčkovi výhru č. 5 | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Hvězdný Novák zajistil nováčkovi výhru č. 5

📁 1.liga můžů, Články, Domácí soutěže, Topstory 🕔14.11.2016
Hvězdný Novák zajistil nováčkovi výhru č. 5

Please enter banners and links.

Pavel Novák se v pátek postaral o dva nové rekordy tohoto ročníku 1. ligy mužů. A právě díky jeho formě je zatím UP Olomouc nejpříjemnějším překvapením ligy.

42 bodů, 14 doskoků, 14 získaných faulů a navrch pět zisků. To je výčet Novákova galapředstavení na palubovce Synthesie Pardubice. Novák byl oceněn efektivitou 52 a právě v této statistické kombinaci dovedností a také ve 42 vstřelených bodech je na čele žebříčku všech prvoligových hráčů (co se týče výkonu na jeden zápas). UP Olomouc dokázala v ofenzivně laděném zápase dobře ubránit třetí čtvrtinu, v níž inkasovala pouze 12 bodů a dostala se z manka minus pět až do vedení 61-65. Hosté na začátku poslední periody vedli po Novákově sérii už 61-72, avšak dvě trojky domácích a dobré minuty Rouba vedly ke zdramatizování na 75-76. Novák se Zlámalem však v předposlední minutě utkání znovu uklidnili Hanáky a ti slaví už páté vítězství a patří jim v tabulce skupiny B skvělé čtvrté místo, na němž jsou však pouze vinou horšího skóre.

Snakes Ostrava bez Jana Lyčky a Richarda Marka padli v Olomouci, kde nestačili na klub kouče Michala Pekárka. Hosté propadli na doskoku 46-27 a téměř celý zápas prohrávali, a tak lze říci, že domácí Basketbal zvítězil zaslouženě. Po blamáži z minulého kola se rehabilitoval jak Eugeniu Scripcaru (24 bodů a 6 doskoků), tak i rozehrávač Jiří Dedek (18 bodů, 8 doskoků a 6 asistencí). Béčko Opavy splnilo roli favorita a porazilo Nový Jičín, za nějž i nadále chyběl zraněný pivot Radim Kramný. Zápas se příliš nevyvedl nejzkušenějšímu novojičínskému hráči Rostislavu Pelikánovi, jenž zaznamenal pouze 4 body a 4 doskoky. Právě na doskoku Opava zápas zvládla velmi dobře, poměr 51-32 je více, než výmluvný. Double – double si připsali všichni opavští lídři – Bujnoch, Kvapil i Dragoun.

Zlín sice prohrával na palubovce prostějovského béčka ještě po třech čtvrtinách 64-58, pak ale vzali věci do svých rukou Hrabovský se Šušákem, kteří vedli velký obrat „Ševců“. Ti vyhráli závěrečné dějství 10-31 a upevnili si vedení v soutěži (7-0). Poslední v tabulce zůstává i nadále Havířov, který prohrál doma se Šlapanicemi v divoké přestřelce 86-92. Hosté rozložili herní zátěž mezi deset hráčů, z nichž pět zaznamenalo dvouciferný počet bodů. Pro vývoj zápasu byla rozhodující třetí čtvrtina, kterou hosté vyhráli 21-34. Šlapanické vedl za pátým triumfem v sezoně křídelník Radek Hilšer s 21 body. Nad Havířovem, který v první lize ještě jako jediný nevyhrál, se naopak začínají stahovat temná mračna.

Pokračování: 1 2 3
Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace