eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Extraliga kadetek: Trutnov vybojoval první výhru | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Extraliga kadetek: Trutnov vybojoval první výhru

📁 Články, Domácí soutěže, Mládež, Topstory 🕔24.11.2016
Extraliga kadetek: Trutnov vybojoval první výhru

Please enter banners and links.

Trutnovské kadetky přivítaly BK Handicap Brno, který byl favoritem utkání. Domácí hráčky však výborně vstoupily do zápasu a po první čtvrtině vedly o osm bodů, když předvedly velmi dobrý výkon zejména na obranné polovině. Brno se však ve druhém dějství rozehrálo a v poločase už vedlo o devět bodů. Po změně stran už se Trutnovu na výkon ze začátku zápasu nepodařilo navázat a moravský tým postupně navyšoval své vedení. Největší rozdíl panoval na doskoku, kde hosté získali o třicet míčů více. Nejlepší brněnskou střelkyní byla s jedenácti body Eliška Hamzová, která přidala i čtyři zisky. V trutnovském dresu se čtrnácti body a pěti doskoky prezentovala Kristýna Lačná.

USK Praha si poradil s druhým brněnským týmem, když bez problémů zvítězil o dvaapadesát bodů. Utkání mělo od začátku jednoznačný průběh, pražský tým dominoval na obou koncích palubovky. KP Brno trápily ztráty i nízké procento střelby z pole. Prohrálo i na doskoku. Hned čtyři hráčky pražského celku se dostaly do dvouciferných čísel, zatímco Brno ve svém středu nenašlo ani jednu. Komplexní výkon na straně USK podala Jana Kofroňová, která k sedmi bodům přidala i pět doskoků, tři asistence, čtyři zisky a dva získané fauly.

Velmi těsný duel se hrál na palubovce Pardubic, kam přijela BA Sparta. Domácí hráčky si po většinu zápasu udržovaly mírný náskok, po třech čtvrtinách vedly o deset bodů. Sparta však v závěrečné části zabrala a dotáhla se až na minimální rozdíl, Studánka už si ale vítězství vzít nenechala. Domácí hráčky zapsaly více zrát, dokázaly to však dohnat na doskoku (39 – 35) a také měly lepší úspěšnost střelby. Pardubická Pavlína Tabačková si připsala double – double za dvanáct bodů a třináct doskoků, o stejný bodový přísun se navíc postarala Zuzana Šitancová a Tereza Pavlíčková, ještě o koš více vstřelila Alžběta Levínská.

Hradecké lvice si poradily se Slovankou, která držela s domácími hráčkami krok pouze během první čtvrtiny. Zbytek utkání byl v režii Hradce, který si připsal páté vítězství. Ačkoliv byla Slovanka lepší na doskoku (60 – 50), dopustila se téměř o dvacet ztrát více než domácí hráčky (31 – 12). Double – double zaznamenala Eliška Hálová, která k šestnácti bodům přidala málo vídaných devatenáct doskoků, z nichž bylo hned deset útočných. Hradec šestnácti body vedla Lucie Bolardtová (z pole 5/3, trojky 10/3, TH 3/3).

Nováček soutěže HB Basket získal velmi cennou výhru, když dokázal porazit BK Havířov. Po vyrovnané úvodní desetiminutovce se ukázala mírná převaha domácích hráček, které si ve druhém dějství vypracovaly mírný náskok a ten si udržovaly po celý zbytek zápasu. HB Basket donutil soupeřky k pětatřiceti ztrátám, což mu zajistilo o jedenáct střel více. Tým k vítězství táhla Natálie Juhászová, která zaznamenala deset bodů (z pole 5/4, TH 2/2), šest doskoků (3 + 3), osm získaných míčů a dva získané fauly. Havířov se mohl spolehnout na tradiční oporu Anežku Kopeckou, která zatížila konto soupeřek čtyřiadvaceti body a patnácti doskoky.

BK Strakonice přidaly třetí výhru, když doma porazily Ostravu. Jihočešky dokázaly uspět i přes vyšší počet ztrát, podržela je střelba z dvoubodové vzdálenosti a trestné hody. Strakonice v poločase vedly o osm bodů a po třech čtvrtinách už bylo manko Ostravy dvouciferné. X – faktorem v dresu Strakonic byla reprezentační pivotka Ludmila Dudáčková, která nastřílela dvaadvacet bodů (z pole 17/8, TH 9/6) a doskočila velmi málo vídaných dvacet čtyři míčů (z toho 10 v útoku). Navíc přidala i pět asistencí a šest získaných faulů. Její validita se zastavila až na čísle čtyřicet tři.

Sobotní výsledky: 

Loko Trutnov – BK Handicap Brno 47:73

USK Praha – KP Brno 81:29

Studánka Pardubice – BA Sparta 66:63

Sokol Hradec Králové – Basket Slovanka 91:50

BK Basket Praha – BK Havířov 69:63

BK Strakonice – SBŠ Ostrava 61:43

V neděli se na palubovce Trutnova odehrál souboj dvou týmů, které zatím nedosáhly na vítězství. První vítězství v letošní sezóně nakonec po třech vyrovnaných čtvrtinách vybojovaly Východočešky, které bodovou šňůrou v závěrečném dějství definitivně rozhodly o svém úspěchu. Trutnov lépe střílel a soupeřky přeskákal poměrem 49 – 22. O bodový přísun se postaralo trio ve složení Holubcová (20), Lačná (16) a Šmahelová. Nejlepší střelkyní v dresu Brna byla Hana Hajnová s patnácti body.

Handicap Brno se představil na hřišti USK, kde se hrál vyrovnaný zápas po téměř celých čtyřicet minut. První čtvrtina vyšla lépe domácím hráčkám, kterým se dařilo na útočné polovině a po deseti minutách vedly o pět bodů. Brno si však nenechalo zápas utéct a do poločasu srovnalo. Po změně stran už hostující hráčky mírně dominovaly, do závěrečné čtvrtiny si odnášely šest bodů k dobru. USK se i přes veškerou snahu už nepodařilo vývoj duelu otočit a Brno si tak připsalo už sedmou výhru. Největší rozdíl panoval na doskoku (52 – 35), moravský tým vyprodukoval i vyšší počet trestných hodů, ke kterým přidal i dobré procento střelby z pole. Kateřina Galíčková vedla vítězný tým dvanácti body, Adéla Válková se blýskla dvanácti doskoky.

Pardubická Studánka zvítězila i v neděli, když porazila Slovanku. Pražský tým držel s domácími hráčkami krok během první čtvrtiny, poté se však začala projevovat síla Pardubic. Ty si v poločase do šaten odnášely jedenáctibodové vedení, které už si nenechaly vzít a nepřipustily tak žádné drama. Domácí tým sice prohrál na doskoku, ale výborně střílel z pole (62.5%). Pavlína Tabačková zatížila konto Slovanky třinácti body (z pole 6/5, TH 4/3), po deseti bodech přidaly Zuzana Šitancová a Barbora Jezdinská. Za Slovanku se prosadila Andrea Ondroušková, která k sedmnácti bodům přidala pět doskoků a šest získaných faulů.

BA Sparta porazila hradecké lvice a stále se drží na čele tabulky. První desetiminutovka skončila vyrovnaně, Sparta však výbornou druhou čtvrtinou odskočila na rozdíl dvaceti bodů a tím i rozhodla o vítězství. Dobrou obranou nutila soupeřky ke ztrátám a navíc střílela s úspěšností téměř 50%. Hana Kolegarová zapsala double – double za pětadvacet bodů a patnáct doskoků, blýskla se i sedmi zisky. Dvacet bodů přidala Anna Rosecká. Double – double na straně Hradce zapsala Lucie Bolardtová, která nastřílela šestnáct bodů a doskočila deset míčů.

Úspěšný víkend zažil HB Basket, který dokázal uspět i druhý hrací den. Na jeho palubovce na něj nestačila ani SBŠ Ostrava, ačkoliv o výsledku muselo rozhodnout až prodloužení. V nastaveném čase byl lepší domácí tým, který si připsal čtvrtou výhru ve své premiérové sezóně. HB Basket lépe střílel a zaznamenal méně ztrát. Tým se opíral o výkon pivotky Charlotte Semgady, která se prezentovala sedmnácti body (z pole 8/6, TH 6/5), patnácti doskoky (z toho devět v útoku), třemi asistencemi, třemi zisky a šesti získanými fauly. Nejlepší střelkyní utkání byla moravská Natálie Miklíková, která nastřílela třiadvacet bodů.

BK Strakonice nedokázaly navázat na sobotní vítězství a podlehly Havířovu. Jihočešky ztrácely od začátku utkání a ačkoliv byl náskok hostujícího týmu hratelný, Strakonicím se nepodařilo průběh zápasu převrátit na svou stranu. Domácí se museli spolehnout pouze na šest hráček. Havířov táhla tradiční opora Anežka Kopecká, která zatížila konto soupeřek dvaceti osmi body a devíti doskoky. O double – double se postarala Anna Paťorková, k patnácti bodům přidala osmnáct doskoků. Za Strakonice se prosadila Sára Vadlejchová, autorka třinácti bodů.

Nedělní výsledky:

Loko Trutnov – KP Brno 78:55

USK Praha – BK Handicap Brno 53:59

Studánka Pardubice – Basket Slovanka 70:56

Sokol Hradec KrálovéBA Sparta 57:77

HB Basket  – SBŠ Ostrava 92:85

BK Strakonice – BK Havířov 51:68

Zdroj foto:www.dorkybrno.webnode.cz

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace