eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Fenerbahce dobylo pevnost Barcelona | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Fenerbahce dobylo pevnost Barcelona

📁 Články, Evropské poháry, Topstory 🕔22.10.2016
Fenerbahce dobylo pevnost Barcelona

Please enter banners and links.

Turecký mistr si stejně jako před dvěma lety vyšlápl na Barcelonu na její palubovce.

Český dlouhán Jan Veselý odehrál v Palau Blaugrana 17 minut, během nichž zaznamenal 4 body a 3 doskoky. Domácí Barcu dlouho držel nad vodou rozehrávač Rice, ani on ovšem nepomohl odvrátit nápor Fene zkraje poslední čtvrtiny, kdy se hosté po koších Udoha a dvou trojkách Dixona dostali do devítibodového trháku, který už se Barce zlikvidovat nepodařilo, jelikož závěrečnou trojku zmiňovaného Rice parádně zblokoval bránící Sloukas.

FC Barcelona Lassa – Fenerbahce Istanbul  72:73
Rice 19, Perperoglou 14, Tomič 12 – Dixon a Sloukas 15, Bogdanovič 12

Po odvolání kouč Pedulakise nebyl Panathinaikos v Moskvě favoritem, proti CSKA však podal vynikající výkon a úřadující mistři se museli na vítězství hodně nadřít, zvlášť když neměl svůj den srbský mág Teodosič. To na druhé straně hrál jako o život ještě nedávno hráč domácích Nichols, který šest minut před koncem zvýšil na rozdíl pěti bodů pro PAO. Hosté se ovšem radovali příliš brzo. Rudá armáda následně zaznamenala jedenáct bodů v řadě, a když dvě minuty před koncem zvýšil dlouhán Augustine na 74:68, bylo o vítězi rozhodnuto.

CSKA Moskva – Panathinaikos Atény  81:77
De Colo a Voroncevič 20, Jackson 9 – Nichols 20, Rivers 16, N. Kalatis 10

Více než jedenáct tisíc diváků v Kaunasu bylo svědkem velmi dramatického duelu, v němž dlouho nebylo možné určit vítěze. Hostům z Vitorie nakonec zlomila vaz střelecká nemohoucnost v poslední čtvrtině. Šest minut před koncem je americký rychlík Larkin dostal naposledy trojkou do vedení, aby následně nedali téměř pět minut ani bod a jen smutně přihlíželi exhibici Francouze Westermanna, který zajistil Žalgirisu první vítězství v novém ročníku.

Žalgiris Kaunas – Baskonia Vitoria  78:73
Westermann 20, Motum 12, Milaknis 9 – Hanga 18, Bargnani 17, Šengelija 13

Přestřelku v Istanbulu zvládli lépe hosté z Bělehradu, kteří měli v závěrečných sekundách pevnější nervy. Minutu před koncem je dostal do nejtěsnějšího vedení rozehrávač Jovič a ten samý hráč krátce nato, co trestuhodně zahodil oba trestné hody domácí Tyus, stvrdil vítězství hostů z trestného hodu. Galatasaray měl ještě jednu šanci, skvěle hrající Američan Daye ovšem netrefil.

V dresu tureckého celku zaznamenal český reprezentant Blake Schilb 1 bod, 2 doskoky a 3 asistence, odehrál ovšem pouze necelých deset minut.

Galatasaray Odeabank Istanbul – Crvena Zvezda Bělehrad  83:85
Daye 24, Tyus 19, Dentmon 12 – Simonovič 23, Jovič 14, Gudurič a Kuzmič 11

Foto: Facebook

 

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace