eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Extraliga kadetek: Nováček potrápil hradecké lvice | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Extraliga kadetek: Nováček potrápil hradecké lvice

📁 Články, Domácí soutěže, Mládež, Topstory 🕔27.10.2016
Extraliga kadetek: Nováček potrápil hradecké lvice

Please enter banners and links.

Kadetky se představily ve druhém letošním hracím víkendu. Mezi neporažené týmy patří už pouze BK Handicap Brno a BA Sparta. Výhru se naopak zatím nepodařilo získat Trutnovu a KP Brnu.

Obhájkyně titulu z brněnských Žabin zůstávají i nadále stoprocentní, v sobotu si poradily s Havířovem. Ačkoliv se Handicapu nepodařilo ani jednou skórovat za tři body a střelba z pole i doskoky byly vyrovnané, domácí hráčky dokázaly dotáhnout zápas do vítězného konce. Hlavním aspektem byly ztráty, které skončily poměrem 14 – 30, Brno navíc mělo o dvacet pět střel více. Domácí tým se také mohl spolehnout na širší lavičku. O osmnáct bodů a sedm doskoků se postarala Kateřina Galíčková, jedenácti body a bezchybnou střelbou se blýskla Adéla Buřtová (z pole 4/4, TH 3/3). Na straně hostí si double – double za šestadvacet bodů a třináct doskoků připsala Anežka Kopecká.

Na výhru stále čeká Loko Trutnov. Východočešky na domácí palubovce nestačily na pražskou Spartu. Úvodní desetiminutovka skončila vyrovnaně, poté však začal dominovat hostující tým. Sparta ovládla doskoky, dopustila se méně ztrát. Nejlepší střelkyní utkání byla s devatenácti body Rebeka Slanařová, o dva body pozadu zůstala Tereza Halátková. Na straně Trutnova se výrazněji prosadila pouze Kristýna Lačná, která nastřílela jedenáct bodů.

Cennou výhru si připsala Slovanka, která vyhrála na hřišti USK Praha. Hostující hráčky si během prvního poločasu vypracovaly sedmibodové vedení, které si již ve druhé půli nenechaly vzít. Ačkoliv ztráty i doskoky dopadly lépe pro USK, Slovanka měla dobré procento střelby za dva body (46.5%). Eliška Hálová v dresu vítězného týmu zaznamenala double – double za dvacet pět bodů a dvanáct doskoků, přidala i tři zisky. Sedmi body a deseti doskoky se blýskla Barbora Bušková.

Stále neporažená zůstává pardubická Studánka. Na její palubovce neuspěl nováček soutěže HB Basket. Pardubice vedly již po první čtvrtině o jedenáct bodů a nepřipustily žádné drama. Studánka se blýskla velmi dobrou střelbou za tři body (14/7), v její prospěch hrály i doskoky a méně ztrát. Na své straně navíc našla hned čtyři dvojciferné střelkyně, zatímco na straně hostí se do vyšších čísel dostala pouze jedna hráčka.

Chut’ vítězství zatím neochutnalo také KP Brno, které podlehlo Ostravě. Ta začala zápas velmi dobře a vypadalo to na snadný průběh pro hostující tým, ale druhá čtvrtina byla v režii domácích hráček, které nakonec odcházely do šaten s jednobodovým náskokem. Na výborný výkon z druhé desetiminutovky však nedokázaly navázat a Ostrava si drtivou třetí částí zajistila dva body do tabulky. Vítězný tým vedla Šárka Lindovská, která k sedmnácti bodům (z pole 17/8, TH 2/1) přidala i šestnáct doskoků, z toho jedenáct útočných.

Hradecké lvice v sobotním zápase porazily Strakonice. Již po úvodním dějství byl rozdíl ve skóre dvacetibodový, domácí hráčky náskok kontrolovaly během celého utkání. Pouze závěrečná čtvrtá část skončila o jeden bod ve prospěch jihočeškého týmu. Strakonice neproměnily ani jeden pokus za tři body, hůře střílely i z pole a střílely pouze sedm trestných hodů (Hradec 25). V týmu se nenašla ani jedna hráčka, která by nastřílela deset a více bodů. Komplexní výkon na straně lvic podala Lucie Bolardtová, která k  dvanácti bodům přidala pět doskoků, dva bloky a tři získané fauly.

Sobotní výsledky: 

BK Handicap Brno – BK Havířov 75:62

Loko Trutnov – BA Sparta 44:90

USK Praha – Basket Slovanka 51:58

Studánka Pardubice – HB Basket 71:42

KP Brno – SBŠ Ostrava 44:63

Sokol Hradec Králové – BK Strakonice 90:42

Souboj pražských týmů dopadl lépe pro Spartu. USK od začátku ztrácel a po třech čtvrtinách byl rozdíl ve skóre již dvacetibodový. BA Sparta byla velmi efektivní zpoza tříbodového oblouku (úspěšnost 54.5%), zatímco USK nevsítil ani jednu trojku. X – factorem utkání byla Anna Rosecká, kterou v dresu Sparty dělil od double – double jediný doskok. Nastřílela dvacet bodů (z pole 12/5, trojky 4/2, TH 6/4), rozdala tři asistence, získala čtyři míče a čtyřikrát byla faulována. Basketbalová akademie zatím neokusila hořkost porážky.

KP Brno nebylo úspěšné ani v neděli, na domácí půdě nestačilo na Havířov. Ten si naopak připsal druhé vítězství. Brno drželo se soupeřkami krok během prvního poločasu, po změně stran se však začala projevovat síla hostujícího celku. Havířovu k výhře pomohlo i šestadvacet útočných doskoků. Heroický výkon zaznamenala Anna Paťorková, která doskočila málo vídaných dvacet čtyři míčů, navíc přidala i devatenáct bodů. Nejlepší střelkyní tohoto duelu byla s osmadvaceti body Anežka Kopecká.

Slovanka dokázala uspět i o den později na palubovce Trutnova. Již úvodní desetiminutovka vyzněla lépe pro hostující hráčky, které vedly o sedm bodů. Své vedení navyšovaly do konce zápasu a nepustily domácí zpět do hry. Slovanka byla lepší na doskoku, díky dvaceti útočným doskokům měla o třiadvacet střel více. Velmi dobrý výkon opět podala Barbora Bušková, která zatížila konto soupeřek třinácti body a devatenácti doskoky. Nejvíce bodů na straně Trutnova zaznamenaly Kristýna Holubcová a Markéta Šmahelová, obě jich nastřílely devět.

Druhým neporaženým týmem extraligy je Handicap Brno. Tým ze Žabovřesek zvítězil nad Ostravou a aktuálně si drží první příčku v tabulce. Brno mělo výborný vstup do utkání, když dominovalo na obou koncích palubovky. Během úvodního dějství se mu povedlo nastřílet sedmatřicet bodů, zatímco ubránilo soupeřky na pouhých osmi. Zbytek utkání se nesl v podobném duchu, domácí hráčky neponechaly nic náhodě a i nadále své vedení navyšovaly. Adéla Válková se na straně Žabin blýskla dvaadvaceti body a sedmnácti doskoky. Brno opět ovládlo doskoky a zapsalo i méně ztrát.

HB Basket dlouho trápil hradecké lvice, nakonec však domácí hráčky vítězství přece jen získaly na svou stranu. Po třech čtvrtinách vedl Hradec o pět bodů, čtvrté dějství se ukázalo jako rozhodující – HB Basket nedokázal zastavit hradeckou ofenzívu, která vyprodukovala během čtvrté čtvrtiny dvacet bodů. O devatenáct bodů z celkových dvaašedesáti se postarala Simona Fišerová, která také zapsala pět asistencí a tři zisky. Za hostující tým se prosadila pivotka Charlotte Semgady, která získala double – double za devatenáct bodů a čtrnáct doskoků.

Strakonice nebyly úspěšné ani druhý hrací den, podlehly Pardubicím. Studánka střílela s lepší úspěšností, doskočila více míčů a zapsala méně ztrát. Domácí hráčky ve svém středu našly tři střelkyně, které se dostaly do dvojciferných čísel, Jihočešky se mohly spolehnout pouze na jednu. Velmi dobrý výkon podala Pavlína Tabačková, která k třinácti bodům připojila sedm doskoků, tři bloky, jednu asistenci a pět zisků. Její validita se vyšplhala na číslo dvacet šest.

Nedělní výsledky:

USK Praha – BA Sparta 48:61

KP Brno – BK Havířov 57:75

Loko Trutnov – Basket Slovanka 50:71

BK Handicap Brno – SBŠ Ostrava 89:54

Sokol Hradec Králové – HB Basket 62:54

Studánka Pardubice – BK Strakonice 84:46

Zdroj foto: www.dorkybrno.webnode.cz

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace