eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Představujeme týmy KNBL: ČEZ Basketball Nymburk | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Představujeme týmy KNBL: ČEZ Basketball Nymburk

📁 Články, Domácí soutěže, KNBL, Topstory 🕔24.9.2016
Představujeme týmy KNBL: ČEZ Basketball Nymburk

Please enter banners and links.

Třináctinásobný mistr z Nymburka vstupuje do nové sezony Kooperativa NBL s pozměněnou sestavou. V týmu najdeme pár navrátilců, nebo také hráče, který startoval na olympiádě v Riu.

Změna přišla i v realizačním týmu. Na postu asistenta trenéra skončil Lubomír Růžička. Ten zamířil do slovenské Handlové. Nejvíce rozruchu bylo okolo odchodu třiadvacetiletého combo-guarda Chassona Randle do NBA, konkrétně do týmu New York Knicks! Dále tým opustila čtveřice zahraničních hráčů Maxime de
ZeeuwMichael DixonJulian Vaughn Marko Jagodič-Kuridža.

V týmu zůstal jediný zahraniční hráč a to kubánské křídlo Howard Sant-Roos. Nymburk hlásí i pár navrátilců. Na pozici křídla se vrací reprezentační hráč Pavel Pumprla. 198 centimetrů vysoký borec má zkušenosti ze španělské ACB ligy. Prošel si týmy jako Obradoiro CAB nebo Estudiantes. K němu se přidal rozehrávač Eugene Lawrence. Lawrence poslední sezonu strávil v německém Telekom Baskets Bonn. Ze současného nymburského kádru byli jeho spoluhráči už jen Petr Benda a Pavel Pumprla. Zajímavou posilou je Ekene Ibekwe, který si zahrál na letošní olympiádě v Riu pod vlajkou Nigérie. Jednatřicetiletý power forward má za sebou angažmá v nejvyšších soutěžích Austrálie, Turecka, Německa a Iránu. Jeho poslední angažmá bylo v Rusku, kde se stal oporou týmu Volgogradu.

Další zahraniční posilou je 190 cm vysoký Bryon Allen. Ten může nastupovat jako menší křídlo či na pozici rozehrávače. Začínal v americké univerzitní lize NCAA za George Mason University. V letošní letní lize NBA nastoupil k šesti zápasům za tým Philadelphia 76ers. Svojí první evropskou štaci začal v Polsku, konkrétně v Lubinu. V minulé sezoně působil v italském Rosetu, kde za tým Serie A2 zapisoval 21,8 bodů, 4,7 doskoků a 3,4 asistencí. Poslední zahraniční posilou je šestadvacetiletý forward Tony Meir. Ten začal svoji univerzitní basketbalovou kariéru na Milwaukee University. Jeho profesionální kariéra začala v Austrálii, ale neměla dlouhého trvání. Dále odehrál velmi slušnou sezonu v portugalské Vitórii, následně jeden rok v Polsku za Starogard Gdaňski. Jeho poslední štace byla v řeckém týmu AS Apollon Patras. Podaří se Nymburku vybojovat čtrnáctý titul v řadě?

Pokračování: 1 2
Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace