eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Představujeme týmy KNBL: BK Opava | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Představujeme týmy KNBL: BK Opava

📁 Články, Domácí soutěže, KNBL, Rozhovory, Topstory 🕔21.9.2016
Představujeme týmy KNBL: BK Opava

Please enter banners and links.

Kádr zůstal pospolu, rozehrávka je skvěle obsazena. Poradí si Opava se slabším místem na pozici centra a získá vysněnou medaili?

V týmu Opavy jsme mohli v létě registrovat pouhé dvě změny, a sice konec kariéry pivota Radima Kramného a příchod rozehrávače Radovana Kouřila. Člen mládežnických reprezentací přichází z Prostějova vyztužit už tak silnou rozehrávku. Kouč Petr Czudek jistě sází na kartu budoucnosti, neboť Radim Klečka bývá často zraněný, takže se kvalitní náhrada za Jakuba Šiřinu vždycky hodí.

Opava hodila za hlavu loňské čtvrtfinále, v němž podlehla 1-3 na zápasy Pardubicím. Slezané nezvládli první dvě utkání a pak už bylo vidět, že opory týmu jsou po náročné sezoně unaveny a zmohly se pouze na snížení série na 1-2. Pro Opavu sice v NBL medaile nezbyla, ve Final 4 českého poháru už to bylo jiné. V něm bral Šiřina a spol. bronz, když v duelu o 3. místo přehrál Kolín, zejména díky lepší produktivitě. A právě Kolín, Děčín a Pardubice by měly být letos podle odborníků největšími vyzyvateli Nymburka v lize.

Ve Slezsku panuje optimismus. V přípravě tým ani jednou neprohrál a bilance 9-0 je vskutku impozantní. Je sice pravda, že se mužstvo utkalo především s českými a slovenskými soupeři, ale dva poměrně jasné skalpy Prostějova, nebo maďarského JP-Auto Jaszberenyi se počítají. Pro Opavu bude klíčové, aby letos v základní části a nadstavbě skončila do 4. místa a v prvním kole play off (hraném na čtyři vítězství) začínala domácím publikem. Právě fandové Opavy patří v lize k tomu nejlepšímu a jsou pověstnými šestými hráči svého klubu.

Soupiska: Jakub Šiřina, Radovan Kouřil, Radim Klečka, Rostislav Dragoun, Filip Zbránek, Kryštof Vlček, Luděk Jurečka, Viktor Cvek, Miroslav Kvapil, Václav Bujnoch, Martin Gniadek, Jakub Blažek

Trenér: Petr Czudek

TIP Probasketu na umístění: 5. místo

Pokračování: 1 2 3
Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace