eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Představujeme týmy KNBL: BC Geosan Kolín | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Představujeme týmy KNBL: BC Geosan Kolín

📁 Články, Domácí soutěže, KNBL, Rozhovory, Topstory 🕔20.9.2016
Představujeme týmy KNBL: BC Geosan Kolín

Please enter banners and links.

Medvědi z Kolína skončili v loňské sezoně na šestém místě, ale hned ve čtvrtfinále play-off vypadli s Prostějovem 1-3 na zápasy. Povede se letos útok na medaili?

Kolín přivedl v letní pauze dvě zajímavé posily. Z Ostravy přišlo duo Kerr – Číž. V českých vodách se moc nevidí, aby tým vydržel pospolu více jak jednu sezonu. To se ale letos povedlo Kolínu! Hlavní trenér Predrag Benáček má k dispozici všechny důležité hráče z minulé sezony. Kolín se tak jednoznačně pasuje na černého koně ligy.

Jak už bylo řečeno, tak z Nové Huti přišel rozehrávač Adam Číž, který roky patřil mezi hlavní pilíře Ostravy. Pro odchovance ostravského basketbalu se jedná o první přestup v jeho profesionální kariéře. Začátek ligy však kvůli zranění nestihne. I kvůli absenci Číže tak Kolín angažoval na dva měsíce 36-letého 198 centimetrů vysokého srbského dirigenta Bojana Maleševiče. Z Ostravy také přišel křídelník Garret Kerr. 194 centimetrů vysoké křídlo, bojovník a skvělý doskakovač si tak o rok prodlouží pobyt v České republice.

Hlavní kouč Predrag Benáček se také dále může spoléhat na velezkušeného Černohorce Bojana Bakiče. Po první sezoně v kolínském dresu prodloužil své angažmá až do konce sezony 2018/2019. V minulém ročníku Kooperativa NBL byl Bojan s průměrem 15,9 bodů na zápas nejlepším střelcem kolínských Medvědů. U týmu také zůstává česká zkušená čtveřice Horák – Vocetka – Ličartovský – Machač. Se zámořskou osvědčenou dvojicí Skinner – Hunt se tak z Kolína stává velký kandidát na medailové pozice.

Pokračování: 1 2
Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace