eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Levell Sanders věří USA a líbí se mu gymnastika | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Levell Sanders věří USA a líbí se mu gymnastika

📁 Články, Reprezentace, Rozhovory, Topstory 🕔2.8.2016
Levell Sanders věří USA a líbí se mu gymnastika

Please enter banners and links.

OH v Rio de Janeiro jsou na dohled a my jsme pro pokračování našeho předolympijského seriálu oslovili trenéra BK JIP Pardubice Levella Sanderse.

Olympijské hry jsou doslova za dveřmi. Předpokládám, že budete s velkým zájmem sledovat basketbalové soutěže, ale podíváte se i na jiné sporty?

Samozřejmě přednost bude mít basketbal, ale rád se podívám i na gymnastiku. Když jsem byl mladý kluk, tak jsem tenhle sport velice rád sledoval. Je to pro mě zajímavý sport a líbí se mi jak jednotlivá cvičení probíhají, je na co koukat.

Teď k basketbalu. Která mužstva tipujete na medailové stupně?

To je těžké, nevím. Vím, že USA mají velmi silný tým, ale jak to bude vypadat na dalších místech za nimi, tak to nedovedu posoudit. Ostatní týmy jsou také velice dobré, třeba Španělé, Srbové, ale já věřím USA.

Co by se muselo stát, aby vysoce favorizování Američané olympijský turnaj nevyhráli?

V basketbalu není předem nic dané, nikde není dáno, že budou všechno vyhrávat, ale mají tým, který má předpoklady turnaj vyhrát. A co by se muselo stát, aby ho nevyhráli? Mohou přijít zranění v průběhu turnaje anebo by soupeři proti nim museli odehrát fantastické zápasy.

Některé týmy na OH budou postrádat svoje hvězdy, neuvidíme třeba LeBrona Jamese, Paula Gasola, Bjelicu, Tomiče. Může to mít vliv na úroveň turnaje?

Myslím, že ne. I bez nich bude mít turnaj vysokou úroveň a zápasy budou zajímavé. Podle mě neúčast některých hvězd nebude mít vliv na úroveň zápasů.

Jako vynikající rozehrávač určitě budete sledovat hráče na tomto postu. Máte svého favorita na nejlepšího rozehrávače olympijského turnaje?

Tak určitě Kyrie Irving, Miloš Teodosič a Nando De Colo by měli být hvězdami mezi rozehrávači a někdo z této trojice by se jím měl stát.

Kdyby šel vrátit čas a byl jste ve své životní formě, s kým byste si na OH chtěl zahrát v jednom týmu?

Líbí se mi jak hraje Carmelo Anthony. Tak s ním bych si rád zahrál a (smích) vlastně s celým týmem USA.

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace