eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Kvalifikace o extraligu U17 | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Kvalifikace o extraligu U17

📁 Články, Domácí soutěže, Mládež, Topstory 🕔1.6.2016
Kvalifikace o extraligu U17

Please enter banners and links.

Minulý víkend se odehrála kvalifikace o extraligu kadetů U17 pro nacházející sezónu. Stejně jako u juniorů byly vytvořeny dvě skupiny, z nichž vítěz automaticky postupuje do nejvyšší soutěže. V první skupině se proti sobě postavila družstva Liberce, Ústí nad Labem a Prostějova. Tu druhou tvořila pouze dvě družstva – Snakes Ostrava a Opava.

Skupina A

První utkání ve skupině A odehrál Liberec s Prostějovem a byť to byl teprve první zápas, rozhodovalo se v něm o konečného postupujícího. Liberec byl favoritem jak tohoto duelu, tak celé kvalifikace a to dokázal již v prvních minutách, kdy nastoupil suverénním způsobem do úvodu utkání a dokázal vyhrát první čtvrtinu 28:14. Stejný průběh měla i druhá čtvrtina, po které svítil na světelné tabuli stav 53:25 pro domácí Liberec. Ten svého soupeře převyšoval ve všech aspektech hry a dovolil mu jen velmi málo. Nakonec Prostějov prohrál 87:60 a setrvání v extralize i pro další rok se mu vzdálilo.

V sobotu na sebe narazili znovu Orli Prostějov a Ústí nad Labem. Ústí mělo být pro Prostějov poměrně lehčí soupeř než liberečtí. Ovšem Sluneta se nechtěla nechat zahanbit a držela se svého soupeře na dostřel několika bodů. V poločase byl rozdíl ve skóre pouze bod a utkání tak bylo zcela otevřené. Po přestávce se Prostějov přece jen nadechl ke zvratu a bodovou sérií se dokázal urvat až ke konečnému výsledku 76:68.

Poslední klání se odehrálo v neděli, kdy domácí Liberec přivítal Ústí. O výsledku bylo rozhodnuto vlastně již po první čtvrtině, kterou Kondoři vyhráli 13:29. Podobně probíhal i zbytek utkání a byl z toho nakonec debakl 43:99. Liberec tedy dokázal zvítězit i tento zápas a postoupil do extraligy pro příští rok!

Kondoři Liberec – Orli Prostějov             87:60  (28:14 53:25 72:43)

Orli Prostějov – Sluneta Ústí n. L.           76:68  (23:15 32:31 56:47)

Sluneta Ústí n. L.  – Kondoři Liberec     43:99  (13:29 24:59 33:81)

Skupina B

V této skupině se nakonec střetla pouze dvě družstva a bylo z toho Moravskoslezské derby. Snakes Ostrava se totiž utkala s Opavou. První klání se odehrálo v Ostravě a domácí vstoupili do zápasu velice svěže a odhodlaně. Po poločase vedli již o 24 bodů a bylo zcela jasné, že Opava si první důležitou výhru nepřipíše. Nakonec si totiž odvezla debakl 77:42. V nedělním utkání by tedy musela zvítězit rozdílem 35 bodů. V Opavě byl k vidění úplně jiný zápas. Domácí se totiž drželi svého soupeře na dostřel po celý zápas a mohli si aspoň spravit reputaci po sobotním strašidelném výkonu. V napínavé koncovce se jim to také povedlo, zvítězili nejtěsnějším možným rozdílem 65:64, ovšem postupujícím se stává družstvo Snakes Ostrava.

Snakes Ostrava – BK Opava                    77:42  (22:13 45:21 63:29)

BK Opava – Snakes Ostrava                    65:64  (17:19 37:38 54:51)

 

zdroj foto: bkusti.cz

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace