eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

NBA PLAYOFF: Toronto postupuje do finále konference | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

NBA PLAYOFF: Toronto postupuje do finále konference

📁 Články, NBA, Topstory, Zahraniční soutěže 🕔16.5.2016
NBA PLAYOFF: Toronto postupuje do finále konference

Please enter banners and links.

Jediný kanadský tým v NBA Toronto Raptors si poprvé ve své dvacetileté historii zahraje finále konference. Ve včerejším zápase porazila na domácí palubovce Miami Heat a ukončili sérii vítězným stavem 4-3.

Kyle Lowry a Demar DeRozan se postarali o více než polovinu bodů, které Raptors proměnili, a zasloužili se o postup do dalšího kola. Stejně jako předchozí sérii, tak i tuto Toronto uzavřelo vítězně doma až v sedmém zápase. Pro poražené Heat, kteří se v posledních zápasech museli obejít bez obou svých hlavních sil pod košem Whitesidea a Boshe, sezóna končí,

Pro Raptors je to historický úspěch. Od nástupu trenéra Dwynea Caseyho v sezóně 2011/12 se tým postupně zlepšoval a prodíral navrch. V té sezóně skončilo Toronto s bilancí 23-43 (kvůli výluce by celkový počet zápasů jen 66). S každým dalším rokem měli Raptors bilanci lepší a tento rok zakončili základní část se zatím nejlepším výsledkem 56-26.

Tým, který nyní začíná těžit z toho, co vybudoval, letos úspěšně pokračuje do svého prvního finále konference v historii. Od roku 1995, kdy Raptors začali hrát v americké NBA, se z celkových dvaceti sezón osm krát dostali do vyřazovacích bojů. Sedm krát byli vyřazeni v prvním kole. V roce 2001 se tým dostal do semifinále, ve kterém podlehl Philadelphii. Nyní má šanci pokračovat v přepisování historie v sérii pro Clevelandu Cavaliers.

Zdroj foto: matchforecaster.com

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace