eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Petra Holešínská o sezóně, MČR i budoucnosti | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Petra Holešínská o sezóně, MČR i budoucnosti

📁 Články, Domácí soutěže, Mládež, Rozhovory, Topstory 🕔9.4.2016
Petra Holešínská o sezóně, MČR i budoucnosti

Please enter banners and links.

Má za sebou už dvě mistrovství Evropy, světový šampionát, Evropské hry mládeže i MS U18 3×3. Všude patřila mezi opory českého týmu, stejně je tomu i v brněnských Žabinách. Již druhým rokem také nastupuje v ŽBL. Rozehrávačka Petra Holešínská, které nikdo neřekne jinak než Peca, se rozpovídala o své závěrečné sezóně v dorostenecké kategorii, rozdílech mezi soutěžemi i budoucích plánech.

Jak bys zhodnotila základní část sezóny a zvládnuté play – off? Splnily jste předsezónní cíle, nebo je i předčily?

Uplynulou část sezóny jsme zvládly dobře. Splnily jsme náš cíl, vyhrály základní část a pořádáme Final 4 na domácí palubovce i přes to, že jsme velkou část zápasů nehrály v úplné sestavě. Play-off už bylo jasnou záležitostí z naší strany, i když soupeř nepodával špatné výkony.

MČR uspořádáte ve vaší hale. Jaké v tom vidíš výhody? V čem bude hrát domácí prostředí ve váš prospěch?

Hrát MČR doma je pro nás určitě velkou výhodou, máme v hale natrénováno a nemusíme nikam cestovat. Hodně by nám měli pomoct i naši fanoušci.

V semifinále se stejně jako loni utkáte se Spartou, která vás v minulé sezóně porazila. V čem bude letošní souboj jiný? Jaké jsou její silné stránky, a v čem bude mít naopak navrch váš tým? Na čem musíte ještě do MČR nejvíce zapracovat?

Sparta je velmi kvalitní soupeř, se kterým jsme letos hrály dva vyrovnané zápasy. Výhodu bude mít určitě pod košem, kde má tři dominantní pivotky. My bychom naopak měly využívat dobré střelby, rychlého protiútoku a široké rotace.

Již druhým rokem nastupuješ v ŽBL. Jak tě nejvyšší soutěž žen ovlivnila? V čem ti pomohla, co ti dala?

ŽBL mi dala hodně zkušeností a herní jistoty. Hraju proti starším a zkušenějším hráčkám, což mě posouvá hodně dopředu.

V čem vidíš největší rozdíly mezi Extraligou U19 a ŽBL?

Hraje se ve vyšším tempu a tak mám na všechna rozhodnutí méně času. Oproti juniorkám mám taky daleko méně otevřených střel.

Letos končíš v dorostenecké kategorii. Co plánuješ dál?

Teď se soustředím hlavně na zisk titulu. Po sezóně bych se chtěla probojovat do reprezentace U20 a poté odejít hrát do americké NCAA. Smlouvu zatím podepsanou nemám, ale všechno by mělo být brzy vyřešeno.

 

Zdroj foto: www.dorkybrno.webnode.cz

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace