eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Extraliga U19 – Final Four! | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Extraliga U19 – Final Four!

📁 Články, Domácí soutěže, Mládež, Topstory 🕔26.4.2016
Extraliga U19 – Final Four!

Please enter banners and links.

Letos se finálový turnaj extraligy U19 konal na pražské Folimance. Z play-off postoupila mužstva Pardubic, GBA Praha, Nymburku a také domácí USK. Semifinálové dvojice tvořily USK – Nymburk a GBA – Pardubice. Bylo tedy zřejmé, že budou k vidění opravdu vypjaté duely.

První utkání proti sobě postavilo družstva USK a Nymburku. USK, vítěz základní části, byl mírným favoritem, ovšem Nymburk začal mnohem lépe a dokázal si vytvořit devítibodový náskok do konce první půle. Po přestávce se domácí dokázali vrátit zpět díky vysokému tempu a stáhli náskok soupeře na pouhé čtyři body. Situace nymburských se tedy zhoršila a vše bylo téměř otevřené. V poslední čtvrtině si hosté v napínavé koncovce dokázali pohlídat vedení a po vítězství 63:68 postoupili do nedělního finále. Domácí Žikla si připsal double-double za 13 bodů a 11 doskoků. Za Nymburk nastřílelo trio Kolář – Ivan – Kotásek dohromady 42 bodů.

Ve druhém semifinálovém střetnutí na sebe narazily soubory Pardubic, které obhajovalo titul mistra republiky z minulého roku, a GBA Praha. I toto klání bylo velice napínavé, tak jak se patří na boje ve Final 4. Začátek lépe zachytily Pardubice a ujaly se vedení. Pražané však díky výborné obraně, kdy úplně smazaly nejlepšího střelce Pardubic Rouba, jenž zaznamenal pouhé 2 body, rychle dokázali stáhnout ztrátu a do třetí čtvrtiny nastupovaly oba týmy s téměř vyrovnaným skóre. Stav zůstal vyrovnaný až do samotného závěru, v poslední minutě se vedení ujal celek GBA. Pardubice měly možnost srovnat poslední střelou, ovšem ta nenašla cíl a GBA tak triumfovala 62:59. Dmitrijěvič nastřílel 15 bodů, za zmínku však také stojí výkon Onwuky, který doskočil 17 míčů! Za hosty zaznamenal 16 bodů Hanus.

V neděli se tedy o třetí místo utkal USK Praha proti Pardubicím. Domácí začali mnohem lépe a do poločasu se dostali do dvouciferného trháku. Ani po půli se Pardubice nezmohly k obratu a náskok domácích se stále navyšoval. Pardubice nakonec prohrály 65:43 a přerušily tak dlouhou sérii sezón, ve kterých získaly medaili. Za domácí zaznamenal Farský 13 bodů. Roub tentokrát nastřílel 18 bodů a doskočil 11 míčů.

Finálová bitva se odehrávala před výbornou kulisou tisíce diváků. Celý turnaj byl velice dobře navštěvovaný, celkem na tyto čtyři souboje přišlo 3300 diváků! Nymburk začal velmi bídně a za první desetiminutovku zaznamenal pouhých 6 bodů oproti soupeřovým 15. Ani ve druhé čtvrtině se Nymburku nedařilo úplně zvrátit skóre na svou stranu. Nymburk je znám svou agresivní obranou a tím, že je schopen otočit již zcela rozhodnuté duely. Tento styl hry předváděl i v měření sil o zlato, ovšem po sérii bodů se GBA nezalekla a náskok znovu navýšila. Za GBA zahrál neuvěřitelný zápas Onwuka, budoucí MVP turnaje, který si připsal 25 bodů, 11 doskoků a byl dvanáctkrát faulován. Celkovou užitečnost měl výborných 46! Nymburk se nevzdával a stále se pokoušel o zvrat, ale nepodařilo se mu to a mistrem České republiky pro rok 2015/2016 se stalo družstvo GBA Praha po výhře 53:65! Za Nymburk zaznamenal Kolář 18 bodů.

Do All-star týmu se probojoval Miloš Jovič (GBA), Diamond Onwuka (GBA), Eduard Kotásek (Nymburk), Kryštof Chaloupka (USK Praha) a Martin Roub (Synthesia Pardubice).

MVP se stal Diamond Onwuka (GBA), který byl také nejlépe doskakujícím hráčem.

Nejvíce asistencí zaznamenal Jakub Tůma (USK).

Nejvíce bodů nastřílel Martin Kolář (Nymburk).

 

Výsledky:

Semifinále:

USK Praha – BA Nymburk                    63:68    (10:16 25:34 45:49)

GBA – Synthesia Pardubice                  62:59    (11:16 26:27 43:45)

Zápas o 3. místo:

USK Praha – Synthesia Pardubice      65:43    (17:8 32:21 48:35)

Finále:

BA Nymburk – GBA                               53:65    (6:15 19:30 32:48)

 

zdroj foto: uskpraha.cz

 

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace